منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

نسخه ۳.۱۲ میزکار گرافیکی GNOME برای گنو/لینوکس منتشر شد &#۸۲۱۱; قسمت اول

نوشته شده توسط سید حسینعلی حسینی گوکی.

نسخه جدید محیط گرافیکی آزاد (نرم‌افزار آزاد چیست؟) پیش‌فرض بسیاری از توزیع‌های گنو/لینوکس موسوم به GNOME ۳.۱۲ منتشر شد. نسخه ۳.۱۲ گنوم بر اساس روال توسعه‌ی ۶ ماهه و پس از نسخه‌ی ۳.۱۰ ارائه شده که بهبودهارفع مشکل‌ها و امکانات و برنامه‌های جدیدی را شامل می‌شود. در ادامه با زومیت همراه باشید تا به مرور مهم‌ترین ویژگی‌ها و تغییرات جدید این رابط گرافیکی محبوب بپردازیم.   برنامه از این قرار بود که محیط دسکتاپ گنوم در این نسخه بصورت کامل از نسل جدید مدیر نمایش گنو/لینوکس یعنی Wayland پشتیبانی کند که برای توسعه‌ی بیشترپشتیبانی کامل آن به نسخه‌ی بعدی موکول شد؛ البته همچنان به قدری شاهد بهبودهای عملکردیاصلاحات رابط کاربری و ارتقاء اپلیکیشن‌ها در این نسخه هستیم که آن را یک انتشار مهم بدانیم.

برنامه‌ی GNOME Videos gnome-video-player

 

در میان تغییرات مهم اعمال شده در اپلیکیشن‌های این نسخههیچ‌یک به کاملی تغییرات صورت گرفته در برنامه‌ی پخش ویدئوی گنوم که پیش‌تر با نام Totem شناخته می‌شد نبوده است. پخش‌کننده‌ی ویدئوی جدید گنوم از همه نظر یک برنامه جدید محسوب می‌شود و با رویکردطراحی و امکانات کاملا جدید خودکنترل‌های پخش HUD را بصورت شناور در دو حالت پنجره و تمام صفحه تنها زمانی که به آن‌ها نیاز داشته باشید در اختیار شما قرار می‌دهد. این برنامه همچنین از فضای محدود پخش ویدئوهای محلی موجود بر روی حافظه سیستم فراتر رفته و اکنون تعدادی از منابع آنلاین پخش ویدئو نظیر Apple Movie Trailers ،Blip.tv ،Guardian Video به علاوه‌ی ویدئوهای ذخیره شده در صفحات وب با استفاده از اپلیکیشن یا افزونه‌ی محبوب Pocket که با تنظیم کردن اکانت ادغام می‌شوند را نیز در دسترس شما قرار خواهد داد. تیم گنوم افزودن شبکه‌های جدید برای توسعه‌دهندگان را بسیار ساده کرده که بر همین اساس در آینده نزدیک می‌توان منتظر نام‌های بزرگی در لیست پخش این برنامه بود.

پشتیبانی بهتر از صفحه‌نمایش‌های با چگالی پیکسل و رزولوشن بالا

gnome-hidpi

با وجود آنکه نسخه‌ی پیشین گنوم بخش مهمی از بهبودهای لازم برای پشتیبانی از صفحات نمایش با چگالی پیکسل بالا نظیر آنچه در مک‌بوک‌های رتینا شاهد آن هستیم را در بر داشتاما تکمیل این ویژگی در نسخه‌ی جدید که اکنون شاهد آن هستیم اعمال شده و از این پس پشتیبانی از صفحات نمایش HiDPI در قسمت‌های اصلی این محیط گرافیکی نظیر Activities Overviewصفحه‌ی قفل و دیالوگ‌های سیستم به خوبی بعمل می‌آید.با وجود آنکه نسخه‌ی پیشین گنوم بخش مهمی از بهبودهای لازم برای پشتیبانی از صفحات نمایش با چگالی پیکسل بالا نظیر آنچه در مک‌بوک‌های رتینا شاهد آن هستیم را در بر داشتاما تکمیل این ویژگی در نسخه‌ی جدید که اکنون شاهد آن هستیم اعمال شده و از این پس پشتیبانی از صفحات نمایش HiDPI در قسمت‌های اصلی این محیط گرافیکی نظیر Activities Overviewصفحه‌ی قفل و دیالوگ‌های سیستم به خوبی بعمل می‌آید.

مراحل راه‌اندازی

 

gnome-welcome

اجرای تنظیمات اولیه و راه‌اندازی محیط گرافیکی گنوم با رونمایی از Setup Wizard جدید از هیشه ساده‌تر شده است. این تنظیمات با بهره‌گیری از نتایج تحقیقات مرکز فناوری‌های متن‌باز اینتل در خصوص بهبود قابلیت استفاده بصورت مجدد پیاده‌سازی شده تا مراحل راه‌اندازی اولیه‌ی دسکتاپ بیش از پیش ساده و دلچسب شود. نقشه‌ی بزرگتر برای انتخاب منطقه زمانیجداسازی بخش‌های انتخاب زبان و منطقهقابلیت انتخاب آواتار بصورت مستقیم برای اکانت و بهبودهای گرافیکی کلی از جمله تغییرات اعمال شده محسوب می‌گردد.

بلوغ نسبی اپلیکیشن مرکز نرم‌افزاری gnome-xonotic

برنامه‌ی Software ابتدا ۶ ماه پیش در نسخه‌ی قبلی معرفی شد و از آن زمان تا کنون به میزان قابل توجهی توسعه یافته و به تکامل رسیده است. بهبود عملکرد و سرعت پاسخگوییتکمیل شدن بخش‌های تصاویر برنامهامتیازدهی خودکارمدیریت مخازن و بررسی بروزرسانی‌های موجود برای سیستم بخشی از قابلیت‌های اضافه شده یا تکمیل شده به این برنامه هستند. امکان انتخاب خاموش شدن سیستم پس از دریافت و نصب بروزرسانی‌ها و نصب پکیج‌های بروز شده از طریق کلید خاموش سازی سیستم و بسیاری بهبودهای کلی و جزئی دیگر باعث بی‌نیازی کاربر به خط فرمان برای دریافت و مدیریت بروزرسانی‌ها یا انتخاب و نصب نرم‌افزارهای مورد نظر می‌گردد.

اپلیکیشن Photos

 

gnome-photo

 

اپلیکیشن پخش ویدئو تنها نرم‌افزاری نیست که در این نسخه به حد زیادی با سرویس‌های ابری و بستر وب ادغام شده است. با تنظیم کردن اکانت فیسبوک در بخش Online Accounts تمامی تصاویر شما در فیسبوک از پرتره‌های شخصی گرفته تا تصاویر به‌اشتراک گذاشته شده از طریق اپلیکیشن Photos در دسکتاپ قابل دستیابی و نمایش خواهند بود. در بخش تنظیمات صفحه‌نمایش نیز تصاویر موجود در اکانت فلیکر قابلیت انتخاب بعنوان پس‌زمینه را بصورت مستقیم خواهند داشت. قابلیت جستجو برای تصاویر موجود بر فضای ابری از طریق Activites Overview و سرعت بارگزاری بسیار سریع‌تر زمان وجود کالکشن‌های بزرگ نیز از دیگر قابلیت‌های افزوده شده به این نسخه هستند.

ساخت پوشه‌ برای اپلیکیشن‌ها

 

gnome-applications

 

یکی از نمونه‌های تعامل تیم توسعه‌ی گنوم با کاربران فراهم آوردن امکان دسته‌بندی نرم‌افزارها با استفاده از پوشه‌های مجزا در Activities Overview است. پیش‌تر نیز برای برخی دسته‌بندی‌ها پوشه‌های از پیش تعریف شده‌ای وجود داشت اما از این پس امکان ساخت پوشه‌های شخصی و قرار دادن اپلیکیشن‌ها در آن به منظور مرتب‌سازی و نظم‌دهی به آن‌ها برای تمامی کاربران فراهم شده است.

منوهای Popover

 

gnome-menu

گنوم ۳.۱۲ یک المان رابط کاربری جدید را معرفی کرده است که در اصطلاح Popover نامیده می‌شود.این منوها که بر روی فضای کلی برنامه شناور می‌شوند تنظیمات و امکانات مورد نظر توسعه‌دهنده را به شکل کاملا کارا و جالب توجهی در اختیار کاربر قرار می دهند. این منوها راه را برای اجرای طراحی‌های خلاقانه و کاربردی‌تر از پیش در اپلیکیشن‌های این محیط و در مجموع اپلیکیشن‌های تولید شده با کیت توسعه نرم‌افزاری GTK باز خواهند نمود. Popoverها در این نسخه در چند اپلیکیشن بخصوص نظیر Gedit و Videos مورد استفاده قرار گرفته‌اند و در نسخه‌های آینده بصورت کامل‌تری با محیط یکپارچه خواهند شد.

تغییرات Gedit و Terminal

 

gnome-gedit

 

 

تغییرات بسیاری در دو نرم‌افزار ترمینال و ویرایشگر متن و کد گنوم در این نسخه اعمال شده است که باعث افزایش کارایی و بهبود کلی عملکرد این اپلیکیشن‌ها خواهد شد. ظاهر جدید تب‌هابهره‌گیری از منوهای Popover در Geditرفع مشکلات شکست خط در ترمینال و افزودن پوسته مشکی در کنار رنگ‌بندی‌های بهبود یافته از جمله ویژگی‌های نسخه جدید این دو برنامه است.

نسخه ۳.۱۲ میزکار گرافیکی GNOME برای گنو/لینوکس منتشر شد &#۸۲۱۱; قسمت دوم

برگرفته شده از graymind.ir

نوشته نسخه ۳.۱۲ میزکار گرافیکی GNOME برای گنو/لینوکس منتشر شد &#۸۲۱۱; قسمت اول اولین بار در لینوکس سیزن , آموزش گنو / لینوکس پدیدار شد.



برچسب ها : , ,