مثالهای فوق بر این اساس عنوان شده اند که شما به زبان ++C تسلط کافی دارید. در این آموزش سعی شده است از توضیحات اضافی پرهیز شود و مطالب با تکیه بر مثالهای کاربردی بیان شود تا درک بهتری از کار کرد هر دستور داشته باشید. همچنین سعی شده فقط یک کلاس و یا دستور در هر قسمت آموزش داده شود.
فایلها در ++C
در ++C برای کار کردن با فایل از کلاس های ifstream، ofstream و fstream استفاده می شود که در کتابخانه fstream.h تعریف شده اند. اشیای ifstream و ofstream مشابه cin و cout هستند. این اشیا می تواند در برنامه برای نمایش فایل های مسطح و دستکاری آنها بکار رود.
کلاس ifstream برای فایل های ورودی استفاده می شود. اگر می خواهید فایلی را به منظور خواندن از آن باز کنید یک نمونه از این کلاس را مانند زیر ایجاد کنید.
ifstream fin();
برای باز کردن فایلی به منظور نوشتن در آن باید یک شیء ofstream ایجاد کرد.
ofstream fout();
#include <fstream.h> int main() { ofstream myfile ("test.txt"); if (myfile.is_open()){ myfile << "This outputting a line.\n"; myfile << "Guess what, this is another line.\n"; myfile.close(); } return 0; }
مثال. خواندن فایل متنی test.txt و نمایش آن روی صفحه.
#include <fstream.h> #include <iostream.h> int main (){ char buffer[256]; ifstream myfile ("test.txt"); while (! myfile.eof() ) { myfile.getline (buffer,100); cout << buffer << endl; } return 0; }
کار با QFile:
در مثال بعدی به نحوهی چاپ متن در یک فایل متنی خواهیم پرداخت. از کلاس QFile برای این کار استفاده می شود برای مثال ما جملهای را با استفاده از این کلاس در فایل متنی ذخیره می کنیم.
#include #include int main() { QFile data("myfile"); if (data.open(QFile::WriteOnly)) { QTextStream out(&data); out << "You make me want to be a better man." << endl; } }
در مثال بعدی ما متنی به غیر از زبان انگلیسی را می خوانیم که دارای کاراکترهای خاص است، برای این کار از دستورات زیر بهره می جوییم.
#include #include int main() { QFile data("szerelem"); QString line; if (data.open(QFile::ReadOnly)) { QTextStream in(&data); QTextStream out(stdout); out.setCodec("UTF-8"); in.setCodec("UTF-8"); do { line = in.readLine(); out << line << endl; } while (!line.isNull()); } }
که متن را به صورت UTF ورژن هشت ذخیره می کند. در مثال بالا فایل szerelem خوانده و سپس با قالب صحیح به خروجی می فرستد.
تمرین: با استفاده از دستورات فوق برنامه ای بنویسید که فایلی را با فرمت UTF-8 نمایش و سپس ذخیره کند.
نکته: نام فایل مشخص باشد. مثلا ۱٫txt و نیازی به بهره گیری از OpenDialog نمی باشد.
7 دیدگاه برای این نوشته:
ایمان:
۱۴ شهریور ۱۳۹۲
سلام ببخشید سوال بی ربط می پرسم
من تازه کارم می خواستم بدونم چرا وقتی از فونت tahoma استفاده میکنم حرف ( ی ) همیشه جدا نوشته میشه . مثلا سایت شما الان همینطور نمایش داده میشه واسه من .friendchp:
۱۵ شهریور ۱۳۹۲
سلام دوستان عزیز
خسته نباشید
آقا چرا دوباره کاری میکنید؟
آموزش هایی که قبلا ایرانی های عزیز ساخته اند رو مورد استفاده قرار بدید:
فیلم آموزش کامل و رایگان و فارسی http://qtips.ir/
برید حالشو ببرید.
با تشکر از آقای سعید دادخواهEhsan Tork:
۱۵ شهریور ۱۳۹۲
مگه اشکالی داره.جعفر:
۱۵ شهریور ۱۳۹۲
آقا ممنون
من دارم دنبال می کنم نوشته هاتون رو
ولی کاش اگه میشد روی یک IDE خاص تمرکز می کردین تا ….Ehsan Tork:
۱۶ شهریور ۱۳۹۲
اول فایلها اینه
#include QTextStream
#include QFileAlto:
۰۷ آبان ۱۳۹۲
تایید می کنم که اشکالی نداره، دستت هم درد نکنهFariborz:
۲۹ آبان ۱۳۹۲
اول سلام …
دوم تشکر به خاطر سایت خوبتونسوالی که داشتم اینه که در کیوت به جای cin از چه دستوری استفاده می کنیم؟؟