منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

آموزش نصب اوبونتو سرور

نصب اوبونتو با استفاده از محیط گرافیکی  کار سختی نیست ولی نصب اوبونتو بدون محیط گرافیکی نیاز به کمی دانش و تجربه دارد. اوبونتو سرور از دیر باز یکی از پر طرفدار ترین سرور های دنیا به شمار میرفته و این به دلیل سادگی کار ,  مخازن نرم افزاری زیاد , پشتوانه های قدرتمند همچون کنونیکال و دبین ,  سرعت بسیار بالا , امنیت و پایداری بالا و … است . شرکت های بزرگی همچون Amazon سرور های خود را با اوبونتو سرور راه اندازی می کنند !

  • \"GoGrid\"

  • \"Amazon

  • \"Rackspace\"

کنونیکال هر ۶ ماه یک توزیع جدید منتشر می کند که از هر نسخه  ۴ نسخه تنها یک نسخه پشتیبانی دراز مدت یا همان Long Time Support را دارد , مثلا نسخه ی ۱۰.۰۴ , ۱۲.۰۴ و ۱۴.۰۴ از تویع هایی هستند که پشتیبانی طولانی مدت دارند. پس اگر می خواهید یک سرور نصب کنید که تا چند سال آینده پشتیبانی داشته باشد بهتز است از توزیع ۱۲.۰۴ استفاده کنید !

\"\"

مزیت دیگر نسخه های LTS یا همون Long Time Support قابلیت آپگرید خوب و بدون مشکل این نسخه ها به همدیگر است.

به هر حال در ادامه آموزش نصب اوبونتو سرور را خواهیم داشت که برای نسخه های زیادی قابل استفاده است.

\"\"

 

نصب اوبونتو سرور :

CD  اوبونتو سرور را بوت کنید و در قسمت اول زبان English را انتخاب کنید :

\"\"

اگر شکی ندارید که CD درست است بر روی گزینه Install Ubuntu Server کلیک کنید و در غیر این صورت  گزینه ی Check CD را انتخاب کنید.

\"\"

در قسمت بعد دوباره زبان را انتخاب کنید :

\"\"

در قسمت بعد Location مورد نظر خود را انتخاب کنید ,  از آنجا که موقعیت جغرافیایی ایران در لیست اول نیست گزینه ی Other را بزنید و در قسمت بعد ASia و بعد موقعیت جغرافیایی ایران را انتخاب کنید :

\"\"

\"\"

\"\"

در مرحله یبعد گزینه ی Yes را انتخاب کنید :‌

\"\"

و در ادامه Continue :

\"\"

در ادامه  Hardware و CD چک می شود :

\"\"

  و در این مرحله DHCP را تنظیم می کند :

\"\"

  نام HOST  را بنویسید که در اینجا Server1 را تایپ کرده ایم :

\"\"

در این مرحله باید یک نام کاربری برای حساب کاربر اصلی وارد کنید , یعنی یک نام کابربری جدید باید بسازید  که در این مثال Administrator نوشته شده است :

\"\"

در مرحله ی بعد حساب کاربر معمولی سیستم را باید وارد کنید که باز Administrator را وارد کرده ایم :

\"\"

در مرحله ی بعد باید یک پسورد با امنیت بالا برای سیستم خود انتخاب کنید ( توجه داشته باشید این رمز بسیار مهم است و خیلی بر این باورند که از آنجا که لینوکس امنیت بالایی دارد به پسورد با امنیت بالا نیاز نیست و این تفکری بسیار اشتباه است )

\"\"

رمز را دوباره وارد کنید :

\"\"

  دراین مرحله می توانید دایرکتوری Home سیستم را رمز گذاری کنید ولی بهتر است گزینه ی No را انتخاب کنید و مراحل را ادامه دهید :

\"\"

ساعت سیستم را می توان با استفاده از اینترنت تنظیم کرد که اگر موقعیت زمانی درست را انتخاب کرده باشید در این مرحله با زدن گزینه ی Yes تنظیم زمان سیستم به صورت خودکار انجام می شود :

\"\"

این مرحله بسیار مهم است !‌از آنجا که سرور همیشه با یک سیستم عامل کار می کند و نیاز به پارتیشن بندی جدید مخصوص به این سیستم است نیاز نیست که پارتیشن بندی دستی را انجام دهید و بهتر است این کار به صورت اتوماتیک انجام شود , گزینه ی Guided – use entire disk and set up LVM را انتخاب کنید و در صورت نیاز می توانید گزینه ی Manual را انتخاب کنید تا این عملیات را به صورت Manual  انجام دهید ( بعد از اتمام نصب و ورود به سیستم با دستور df -h می توانید پارتیشن بندی سیستم را ببینید )

\"\"

  هارد دیسکی که می خواهید عملیات نصب بر روی آن اعمال شود را انتخاب کنید :

\"\"

  در این مرحله سوال می شود که آیا می خواهید نوع پارتیشن بندی اتوماتیک را اعمال کنید و ممکن است اطلاعات شما از بین برود و این کار قابل برگشت نیست , گزینه ی Yes را انتخاب کنید :

\"\"

در مرحله ی بعد میزان فضای هارد دیسک  که می خواهید پارتیشن بندی بر روی آن اعمال شود را انتخاب کنید :

\"\"

  در این مرحله کارهایی که سیستم می خواهد انجام دهد نمایش داده می شود و در صورت درست بودن تنظیمات گزینه ی Yes را انتخاب کنید :

\"\"

  مرحله ی پارتیشن بندی , نصب و … شروع می شود :‌

\"\"

\"\"

در این مرحله در صورت موجود بودن Proxy می توانید آن را وارد کنید و در غیر این صورت آن را خالی بگذارید و نصب را ادامه دهید :

\"\"

در این مرحله لیست مخازن چک می شود :

\"\"

  در این مرحله می توانید نحوه ی آپدیت سیستم را انتخاب کنید که بهتر است  No Automatic Update را انتخاب کنید و این کار رو در صورت نیاز به صورت Manual انجام دهید :

\"\"

این مرحله بسیار مهم است !‌ در این مرحله می توانید سرویس های مورد نیاز خود را فعال کنید که من به صورت پیش فرض تنها  Openssh Server را انتخاب می کنم تا بتوانم به سیستم Telnet بزنم و بقیه ی سرویس ها را  در صورت لزوم بعد از نصب به صورت Manual فعال می کنم :

\"\"

نصب ادامه پیدا می کند :

\"\"

\"\"

در این مرحله می پرسد آیا می خواهید گراب را بر روی هارد اصلی سیستم نصب کنید که حتما گزینه ی Yes را انتخاب کنید :

\"\"

نصب سیستم تمام می شود ,  با زدن گزینه ی Continue سیستم ری استارت می شود و برای اولین بار  اوبونتو سرور اجرا  می شود !

\"\"

  امیدوارم این آموزش کامل و مناسب بوده باشه !‌

در ادامه و درس های بعدی آموزش تنظیمات اوبونتو سرور را خواهیم داشت …

4 دیدگاه برای این نوشته:

\"نظر

  1. \'\'Omid:
    ۰۷ آذر ۱۳۹۱ محشره. امیدوارم راجع به سرور بیشتر مطلب بزارید. راستی من می تونم در کنار اوبونتوی فعلیم (و روی همان پارتیشن)، اوبونتوی سرور هم نصب کنم؟
  2. \'\'حسینی سید حسین علی:
    ۰۷ آذر ۱۳۹۱ سلام امید بله میشه ولی اگر تازه شروع می کنید بهتره با ماشین مجازی این کار رو انجام بدین تا در صورت نیاز به اینترنت دسترسی داشته باشین و بتونن با اون رفع اشکال کنین !‌
  3. \'\'فرشید نوتاش حقیقت:
    ۱۱ آذر ۱۳۹۱ سلام سیدجان بی شک یکی از بهترین سایتهای آموزشی فارسی زبان در راستای سیستم عامل گنو/ لینوکس و مقوله اوپن سورس سایت لینوکس سیزنه. من که خودم به شخصه مطالب زیادی از این سایت یاد گرفتم. ضمن عرض خسته نباشید٬ میخواستم اگر موافق باشید این مطلب رو (آموزش نصب اوبونتو سرور) بصورت pdf برای بنده ارسال کنید تا در سایت لیبوکس (کتابخانه مجازی فارسی زبان تمامی ایرانیان جهانیان) نیز در دسترس عموم قرار بگیره. با سپاس و احترام فرشید نوتاش حقیقت
  4. \'\'حسینی سید حسین علی:
    ۱۱ آذر ۱۳۹۱ سلام آقا فرشید عزیز شما همیشه به شخص بنده و سایتمون لطف داشیتن آقا فرشید به روی چشم , حتما سعی می کنم در آینده پی دی اف بیشتر تولید کنیم و هاست مناسبی برای این کارها تهیه کردم شما هم می تونین از مطالب ما توی سایت خودتون یک کپی داشته باشین

The post آموزش نصب اوبونتو سرور appeared first on لینوکس سیزن.



برچسب ها : ,