یکی از بهترین راه ها برای ریموت کردن در سیستم عامل های لینوکسی، قابلیت SSH است.
.
SSH چیست؟
SSH مخفف کلمه ی Secure shell یک پروتکل امن برای ایجاد ارتباط بین Client (سرویس گیرنده) و Server (سرویس دهنده) است .SSH قبل از ارسال اطلاعات، انها را در سمت کاربر (بدون دخالت کاربر) رمزگزاری کرده و به سرویس گیرنده می فرستد.
.
خب هدف اینه که ما بیاییم از طریق سیستم عامل اندروید، به سیستم عامل اوبونتو دسترسی داشته باشیم. به صورتی که شل لینوکس (اوبونتو) ریموت میشه روی اندروید و توی اندروید میشه به تمام سیستم عامل اوبونتو دسترسی داشت.
.
برای این کار باید روی هر دو سیستم عامل، نرم افزارهای بخصوصی رو نصب کرد.
.
نصب ssh server بر روی اوبونتو:
برای ایجاد پل ارتباطی بین این دو سیستم عامل باید سیستم عاملی که قراره بهش متصل بشیم، تبدیل به سرور بشه. پس بسته ی openssh-server رو که توی مخازن رسمی اوبونتو هست، نصب می کنیم.
$ sudo apt-get install openssh-server.
بعد از نصب، با دستور ifconfig باید آیپی سیستم خود را بدست بیاریم.
به این شکل:
.
طبق خروجی دستور، ۱۹۲.۱۶۸.۱.۳۴ میشه آیپی سیستم ما در شبکه.
.
نصب Terminal بر روی اندروید:
برای نصب ترمینال بر روی اندروید می تونین از برنامه ی زیر استفاده کنین.
.
.
بعد از نصب، وارد برنامه شده و دستور زیر را تایپ کنین
$ ssh user@ip
به این صورت که جای user باید نام کاربری اوبونتو رو وارد کنیم و جای ip باید همون آیپی ای که توی مرحله ی قبل بدست آوردیم، وارد کنیم.
.
.
بعد از وارد کردن این دستور و اینتر زدن، ترمینال ازتون پیغام Yes/No می پرسه که باید گزینه ی Yes رو انتخاب کنید.
نکته: برای ssh لازمه که دیوایس اندرویدی و سیستم شما به یک مودم (روتر) کانکت شده باشند.
.
.
بعد از زدن Yes، ازتون رمز اوبونتو رو سؤال می کنه که باید اون رو هم وارد کنید و اینتر بزنید.
.
.
همین طور که مشاهده می کنید، ترمینال اندروید به ترمینال لینوکس وصل شده و ما به راحتی می تونیم دستورات اوبونتو رو داخل ترمینال اندروید بدیم و خروجی بگیریم
.
.
در مطلب بعدی، سعی دارم ریموت کردن اوبونتو در اندروید به وسیله ی نرم افزار گرافیکی VNC رو آموزش بدم…
.
.
بروزرسانی:
به تازگی متوجه شدم برنامه ی Terminal Emulator زمانی می تونه از ssh استفاده کنه که سیستم عامل اندروید به صورت توکار از ssh پشتیبانی کنه. این برنامه برای این روی گوشی من کار می کرد چون سیستم عامل سیانوژن داشتم و از نسخه ی ۱۰.۱ سیانوژن به بعد، ssh به صورت توکار اضافه شده.
پس اگه دیوایس شما سیانوژن ۱۰.۱ به بالا نداره و یا ssh توکار نداره، نمی تونید از این برنامه برای ssh استفاده کنید. ولی خب همیشه یه راهی هست
می تونید از برنامه ی JuiceSSH استفاده کنید. کلیّت کار مثل برنامه ی بالاس. یعنی باید یوزر + IP سیستمی که میخواهید بهش ssh بزنید رو وارد برنامه کنید و بعد با دادن رمز سیستم، بهش کانکت بشید.
.
.