منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

اوبونتو 15.04 منتشر شد!

بعد از ۶ ماه از انتشار نسخه‌ی 14.10 توزیع اوبونتو نسخه‌ی جدیدی از  توزیع لینوکس محبوب اوبونتو،  تحت نام Vivid Vervet منتشر شد. این نسخه که یک نسخه با پشتیبانی کوتاه‌مدت است، حدود نه ماه پشتیبانی می‌شود. در این نسخه تغییرات زیادی را مشاهده نخواهیم کرد به‌جز گزینه‌هایی که جهت بهبود کار با یونیتی و توزیع به‌کاررفته‌اند و یا بزرگ‌ترین تغییر که مهاجرت به سمت systemd بوده است. هسته‌ی لینوکس 3.19 نصب است و خبری از نسخه‌ی چهار نیست! چرا؟ به این دلیل که در زمان انتشار نسخه‌ی نهایی کرنل 4.0 اولونتو Feature Freeze شده بود و  قابلیت جدید و یا برنامه‌ی جدیدی را به نسخه‌ی 15.04 اضافه نمی‌کردند؛ همچون نسخه‌ی گنوم که 3.14 است.

intro

در نسخه‌ی جدید از میز کار یونیتی تغییرات جدیدی رخ نداده است اما چند تغییر کوچک در قسمت Global Menu صورت گرفته است به نحوی که نمایش منوها در قسمت Title برنامه‌ها نمایش داده می‌شود این گزینه قبلاً در تنظیمات میسر بود که در نسخه‌ی جدید به‌صورت پیش‌فرض درآمده است و بسیار دقیق‌تر و بهتر عمل می‌کند.

ubuntu1504vividvervet-screenshotهمچنین قابلیت حذف امکان Auto-Hide از Global Menu ها نیز میسر شده است به این شکل که همیشه منوها در قسمت بالای صفحه یا در عنوان برنامه قابل‌مشاهده هستند و بعد از مدتی مخفی نمی‌شوند.

ubuntu1504-menualwaysvisible

این گزینه نیز به‌صورت پیش‌فرض روشن است و منوها دیگر مخفی نمی‌شوند مگر آنکه آن را تغییر دهید. برای این کار ابتدا dconf-editor را نصب کنید بعد از نصب آن dconf را بازکرده از قسمت com > canonical > unity  گزینه‌ی “always show menus” را تیک دار کنید. همچنین در نسخه‌ی جدید از منوی برنامه‌های جاوا مانند Android Studio یا Net Beans هم پشتیبانی می‌شود که یکی از ضعف‌های سابق Unity و منوی متحدش بود. این کار با نصب JAyatana انجام‌شده است که در نسخه‌های دیگر و سیستم‌عامل‌های دیگر هم قابل انجام است.

بالاخره بعد از مدت‌ها که از انتشار گنوم 3.10 گذشته است که گنوم به معرفی CSD پرداخت، اوبونتو اینک از CSD و پنجره‌های توکار پشتیبانی می‌کند! یعنی قالب‌های پیش‌فرض Ambiance و Radiance دیگر مشکلی با این برنامه‌ها ندارند و به‌راحتی می‌توان Geary جدید یا برنامه‌ی California را در آن نصب کرد! البته باکمی باگ در نمایش سایه‌ها و همچنین نوار پیمایش قابل پنهان که کمی ممکن است برنامه‌ها را ناپایدار جلوه دهد.

ubuntu1504clientsidedecorations

می‌رسیم به گل سرسبد تغییرات یعنی همان SystemD که بالاخره به اوبونتو آمد که با سروصدای زیادی هم همراه بود! بااین‌وجود در منوی GRUB گزینه‌ای برای اجرا با upstart قدیمی نیز وجود دارد که منتقدان را راضی نگاه دارد!

ubuntu1504-grub-upstart

اوبونتو از یک نسخه قدیمی‌تر از نسخه‌ی جدید گنوم استفاده می‌کند + نسخه‌ی 3.14.12 از  GTK+ نصب است و برنامه‌های گنوم همگی به‌روز هستند ازجمله Nautilus که قبلاً روی نسخه‌ی 3.10 باقی‌مانده بود. Gnome System Monitor برنامه‌ای است که 3.15.9 است یعنی آخرین نسخه‌ی ناپایدار قبل از انتشار ۳٫۱۶ بااین‌وجود که قالب‌های پیش‌فرض از CSD پشتیبانی دارند اما اکثر برنامه‌ها طوری تغییر کرده‌اند که به سبک دیگر برنامه‌ها نمایش داده شوند یا با منو یا با پنجره‌های قدیمی.

ubuntu1504-updatedgnomeapps

ubuntu1504videos

Geditبه‌روز نشده است و همان نسخه‌ی 3.10 نصب است البته توسط خود کنونیکال کمی تغییر کرده است و با GTK جدید سازگارتر شده است. نسخه‌های جدید Gedit بسیار ساده‌شده‌اند و در اوبونتو استفاده نمی‌شوند. به همان دلیل در تناقض بودن باروح یونیتی!

لیست برنام‌های نصب شده + نسخه‌ی آنان:

  • LibreOffice 4.3.2.2
  • Firefox 37
  • Thunderbird 31.6
  • Shotwell 0.20.2
  • Nautilus 3.14.2
  • Evince 3.14.2
  • Rhythmbox 3.1
  • Totem 3.14.1
  • GNOME Terminal 3.14

تصویر زمینه‌ی جدید نیز کمی تغییر کرده است که در زیر می‌توانید مشاهده کنید.

suru-desktop-wallpaper-ubuntu-vivid

در آخر نسخه‌ی 15.04 Vivid Verdict را از لینک زیر می‌توانید دریافت نمایید:

دانلود ISO اوبونتو 15.04 مستقیم

Torrent نسخه‌ی 64 بیتی

Torrent نسخه‌ی 32 بیتی (مناسب برای رم 1 تا 3 گیگ و یا نصب در ماشین مجازی)

منابع : + +

2 دیدگاه برای این نوشته:

  1. علیرضا:
    05 ارد 1394 نسخه ۱۴.۰۴ که پایداره و این نسخه هم بروزه!
    اگه این نسخه ناپایداری داشته باشه از اوبونتو برای همیشه خداحافظی میکنم
  2. Reza Heidari:
    05 ارد 1394 طبیعی هست که هر چیز جدیدی دارای مشکلاتی باشد.
    این روند تکامل سیستم عامل هاست که خودش باعث جداسازی توزیع های پایدار با پشتیبانی چند ساله و توزیع های ناپایدار از همدیگر است.
    اگر سیستم عامل پایداری برای کار کردن میخواهید پس از انتشار آن فورا اقدام به جایگزینی با سیستم عامل خودتا(که مسلما دارای بروزرسانی ها و رفع ایرادات هست) نکنید!

ارسال نظر سریع



برچسب ها : , , , , , , ,