منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

بررسی اجمالی توزیع Deepin 12.06

Deepin یکی دیگر از توزیع‌های مبتنی بر اوبونتو است که همانند اکثر توزیع‌های مشابه خود از گنوم‌شل و گنوم‌۳ به عنوان میز‌کار استفاده می‌کند و خبری از Unity در آن نیست. هر چند میزکار سفارشی شده‌ی گنوم۳ در این توزیع وحدت لازم را بین اجزای مختلف میز کار فراهم نکرده است، اما در نوع خود گزینه‌های کاربردی و مناسبی را به آن افزوده و همچنین مشکلات نسخه‌ی قبلی را ندارد.

\"\"

نصب:

نصب این توزیع با توجه به اینکه نصاب همان نصاب اوبونتو می‌باشد و تغییرات زیادی در آن داده نشده است راحت است. این مسئله باعث می‌شود کاربرانی که دانش بالایی در زمینه نصب توزیع‌های گنو/لینوکس ندارند بتوانند این توزیع را به راحتی و با چند کلیک نصب نمایند.

\"\"

در نصاب، قبل از مرحله‌ی پارتیشن بندی دو حالت وجود دارد که عملیات پارتیشن‌بندی را خودکار انجام می‌دهند بدین شکل که Deepin را در کنار توزیع نصب شده نصب می‌کند و یا توزیع نصب شده را به همراه اطلاعات هارد پاک نموده و هارد را مجددا پارتیشن بندی می‌نماید. با این وجود شما قادر خواهید بود با انتخاب گزینه‌ی آخر (Something Else) به اعمال تغییرات در نقاط اتصال و پارتیشن‌بندی بپردازید.

\"\"

آغاز به کار:

توزیع Deepin، از آن دسته از توزیع‌هایی است، که تغییرات زیادی را شامل می‌شود و شامل مواردیست که در دیگر توزیعها وجود ندارند و توسط تیم توسعه‌دهنده‌ی این توزیع ایجاد شده‌اند. اولین مورد از این امکانات Deepin Software Manager است که از ظاهر زیبا و کاربرپسند برخوردار است. در این نسخه چند ابزار دیگر نیز به این توزیع اضافه شده‌اند که تجربه‌ی دلنشینی را از کار با این توزیع برای شما به ارمغان می آورد.

\"\"

صفحه‌ی شناسایی کاربران همان LightDM است که در توزیع اوبونتو نیز به کار گرفته می‌شود. همچنین کاربر مهمان نیز تحت عنوان Guest Session در LightDM قابل دسترسی است.

\"\"

میزکار گنوم در توزیع  Deepin بسیار عالی سفارشی شده است. نوار ابزاری شکیل در پنل جاساز شده است و همچنین آیکون دسترسی به لیست برنامه‌ها و پنجره‌های باز نیز به لوگوی توزیع تغییر یافته و از قالب زیبایی نیز برای، گنوم‌شل استفاده شده است.

\"\"

از دیگر امکانات جالب این توزیع می‌توان به امکان تغییر مکان پانل از بالای صفحه نمایش به پایین صفحه نمایش اشاره کرد که باعث بهبود سفارشی سازی گنوم هر چند به صورت جزیی شده است.

\"\"

Deepin Music Player:

پخش‌کننده موسیقی استفاده شده در این توزیع دستپخت توسعه‌دهندگان این توزیع است که بسیار سبک و سریع، طراحی شده است. با این وجود این پخش‌کننده از ظاهر مناسبی برخوردار بوده و در پخش‌فایل‌های موسیقی آنلاین و محلی مشکلی نخواهید داشت. اما در پخش فایل‌های صوتی از رسانه‌های قابل حمل شاید با شما دست به گریبان شود.

\"\"

Deepin Media Player:

نرم‌افزار دیگری که در Deepin وجود دارد نرم‌افزار Deepin Media Player است، همانطور که از نامش مشخص است یک پخش‌کننده فایل‌های چندرسانه‌ای است. این برنامه‌ نیز از ظاهری زیبا، ساده و سبک مشابه با Deepin Music Player برخوردار است و نیازهای اکثر کاربران را پوشش می‌دهد.

\"\"

نکات مثبت:

  • نسخه‌ زنده‌ی این توزیع به نرمی و با سرعت قابل قبولی اجرا می‌شود و مشکل خاصی در حالت زنده ملاحظه نشد.
  • با وجود آنکه این توزیع از میزکار گنوم ۳ استفاده می‌کند اما سفارشی‌سازی‌های زیادی بر روی آن انجام گرفته شده است و کار با آن برای کاربران تازه کار راحت‌تر از میزکار گنوم اصلی است.
  • نرمافزارهای ایجاد شده توسط تیم توسعه‌ی توزیع، بسیار زیبا و کاربردی بوده و در نوع خود مناسب می‌باشند.
  • به دلیل اینکه توزیعی مبتنی بر اوبونتو می‌باشد، در شناسایی سخت افزار با مشکلی مواجه نخواهید شد و همچنین به راحتی قادر خواهید بود نرم‌افزار مورد نیاز خود را در Software Center بیابید و از پشتیبانی و اسناد بی‌نهایت جامع اوبونتو برای رفع مشکلات خود استفاده کنید.
  • انجام کارهای اولیه، آنگونه که در توزیع اوبونتو باید انجام دهید در این توزیع کمتر می‌باشند و اکثر نیازهای شما در بدو نصب، برطرف می‌شوند.
  • مشکلات نسخهٔ قبل تا حدود زیادی برطرف شده‌اند.
  • امکان تغیر مکان پانل میزکار گنوم و استفاده از LightDM.
  • بوت با سرعت مناسب.

نکات منفی:

  • وقتی ماوس را  روی آیکون برنامه‌ها در نوار ابزار می‌بریم هیچ توضیحی در مورد برنامه برای اطلاع کاربر وجود ندارد.
  • برخی گاف‌های کوچک، مثلا وجود برنامه gEdit به عنوان ابزار پیش‌فرض تقویم! با این وجود که gEdit یک ویرایشگر ساده است تا یک تقویم.

منبع: +

5 دیدگاه برای این نوشته:

  1. \'\'عرفان طباطبائی:

    ۱۶ شهریور ۱۳۹۱
    ممنون احسان جان
    بررسی خوبی بود.

    این دسته از توزیع‌ها واقعا قابلیت شخصی‌سازی گنوم شل رو نشون میدن.

  2. \'\'حامد سپهر:

    ۱۶ شهریور ۱۳۹۱
    معلومه نسبت به نسخه قبلیش حسابی پیشرفت داشته. تو نسخه قبلیش که خبری از پلیر مخصوص خودش نبود و به نظر من تا الآن تو این توزیع هایی که دیدم روونترین بوده تو حالت لایو :)
  3. \'\'useful:

    ۱۸ شهریور ۱۳۹۱
    من نمیدونم مشکل اوبونتو با گنوم شل چیه
    توی لینوکس مینت هم خبری از شل نیست-اکثر توزیعهای متفرقه ایراد زیاد دارن ولی این یکر رو امتحان نکردم-این توزیع چینیه؟؟؟
  4. \'\'Ehsan Tork:

    ۱۹ شهریور ۱۳۹۱
    آره.
  5. \'\'elman993:

    ۱۹ شهریور ۱۳۹۱
    فقط یه پیشنهاد بهتر نیست لینک سایت برنامه ای رو هم که بررسی میکنین بذارین تو مطلب؟
    با تشکر از سایت خوبتون و بررسی عالیتون

\"ارسال



برچسب ها : , , , , , , , ,