منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

بررسی لینوکس مینت 16 سینامون

اگر از دنبال کنندگان LinuxReview باشید حتما اطلاع دارید که چند روز پیش شانزدهمین نسخه توزیع مشهور لینوکس مینت که بر پایه اوبونتو ۱۳.۱۰ ایجاد شده با اسم رمز Petra منتشر شد. زمانی که هنوز خبری از تحولات اساسی محیط‌های گرافیکی گنو/لینوکس نظیر نسخه سوم گنوم، یونیتی اوبونتو و… نبود، لینوکس مینت با منوی اختصاصی که برای گنوم ۲ توسعه داده بود دل بسیاری را تسخیر کرده بود به شکلی که بسیاری از کاربران دیگر توزیع‌ها نیز بصورت دستی اقدام به نصب آن منوی خوش دست و زیبا می‌کردند. برای زنده شدن خاطرات کسانی که دورانی با لینوکس مینت داشته‌اند تصویری از این منو را به یادگار می‌گذاریم!

 

مینت منو در نسخه 10 جولیا

اگر حس نوستالژی شما را درگیر کرده پیشنهاد میکنم نسخه مبتنی بر میزکار Mate مینت ۱۶ را امتحان کنید.

همینطور لینوکس مینت اولین توزیعی بود که حتی قبل از اوبونتو امکان امتیازدهی و نوشتن بررسی برای نرم‌افزارهای موجود در مرکز نرم‌افزاری را برای کاربران خود فراهم آورد. ویژگی بسیار خوبی که با فاصله کمی در دیگر توزیع‌ها و سیستم‌عامل‌ها نیز ارائه شد. از خدمات لینوکس مینت که بگذریم نمی‌توان نقش آن در جذب کاربران به گنو/لینوکس و همچنین بی‌تفاوتی آن نسبت به جدا کردن نرم‌افزارهای آزاد از غیرآزاد نادیده گرفت؛ نظرتان چیست که نگاهی به مقاله لینوکس مینت؛ ورودی دنیای آزاد یا نقطه انحراف آن داشته باشید؟

بسیار خب؛ اکنون پس از نگاهی که به گذشته داشتیم ماشین زمان را به چند سال بعد کوک می‌کنیم و قدم به زمان حال می‌گذاریم. پیشرفت و توسعه گنو/لینوکس غیرقابل تصور است. چه کسی فکرش را می‌کرد چندین محیط کاربری با کیفیت فقط در عرض یکی دو سال پا به دنیای گنو/لینوکس بگذارند. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به نسخه مبتنی بر میزکار سینامون مینت ۱۶ و با هم به بررسی نقاط قوت و ضعف آن خواهیم پرداخت.

دیسک زنده

ایمیج لینوکس مینت ۱۶ به میزان قبل فشرده نشده و حجم بالاتری نسبت به نسخه‌های قبلی خود دارد تا به هنگام اجرای دیسک زنده فرآیند انتقال به حافظه موقت با سرعت بهتری انجام شود. پس از دانلود و رایت ایمیج مینت ۱۶ نوبت راه اندازی سیستم با دیسک زنده است. اجازه دهید همین ابتدا یک توصیه دوستانه داشته باشم… ایمیج را به هیچ وجه روی DVD رایت نکنید مگر اینکه وقت‌تان را از سر راه و یا جوی آب آورده باشید؛ و شاید هم دل‌تان بخواهد کندی عملکرد دیسک زنده را گردن مینت انداخته و از آن فراری شوید. دیسک زنده رایت شده بر روی فلش مموری با سرعت مناسبی بازگذاری خواهد شد و عملکرد قابل قبولی دارد. پس از بارگذاری کامل دیسک زنده با محیط سینامون ۲.۰ مواجه خواهیم شد که بررسی آن را به پس از نصب موکول می‌کنیم تا دچار اشتباهات ناشی از دیسک زنده نشویم.

پکیج‌ها و نرم‌افزارهای جالب توجهی که لینوکس مینت ۱۶ را همراهی می‌کنند (در مقایسه با اوبونتو ۱۳.۱۰) عبارت‌اند از : لینوکس ۳.۱۱ ، پایه نرم‌افزاری اوبونتو ۱۳.۱۰، پیجین بجای امپاتی بعنوان پیغام رسان، تاندربرد بجای اوولوشن برای مدیریت تقویم و ایمیل، بنشی بجای ریتم‌باکس بعنوان پخش‌کننده موسیقی، پخش‌کننده محبوب VLC و البته تمامی کدک‌های چندرسانه‌ای از پیش نصب شده، یک برنامه اختصاصی برای رایت ایمیج بر روی فلش‌مموری و یکی هم برای فرمت کردن فلش‌مموری، و البته فایرفاکس ۲۴ همراه با موتور جستجوی یاهو بعنوان جستجوگر پیش‌فرض! و…

نصب

مراحل نصب بجز روال معمول همیشگی چند نکته قابل توجه دارد که لازم است ذکر شود. اول از همه اینکه برخلاف اوبونتو که برای دریافت آپدیت‌ها و… در ابتدای نصب اختیار را به دست شما می‌دهد، مینت کاملا سرخود تصمیم میگیرد که از اتصال اینترنت شما برای دریافت بسته‌هایی که لازم دارد با دست و دلبازی تمام استفاده کند! پس مراقب این مورد باشید که اینجا ایران است و پهنای باند طلا…

Screenshot from 2013-12-03 16:36:03

 

Screenshot from 2013-12-03 16:36:43

 

Screenshot from 2013-12-03 16:39:18

 

Screenshot from 2013-12-03 16:40:12

 

و اما یک نکته جالب توجه دیگر! توسعه‌دهندگان لینوکس مینت تصمیم گرفته‌اند امکان انتخاب فایل‌سیستم Btrfs را از ما صلب کنند. در زمان انتخاب فایل‌سیستم مورد استفاده خبری از Btrfs نیست. جالب اینکه یکی از اولین توزیع‌هایی که امکان استفاده از این فایل‌سیستم را فراهم آورد همین مینت و در نسخه ۱۰ بود. دلیل این کار این است که معمولا کاربران از این فایل‌سیستم استفاده نمی‌کنند ولی در هر بار بوت، سیستم یک مرحله‌ی اسکن برای این نوع پارتیشن در نظر می‌گیرد. با حذف کردن این مورد ممکن است تا حدودی سرعت بوت بهبود یابد.

Screenshot from 2013-12-03 16:42:03

 

اگر تصور کرده‌اید تلاش توسعه‌دهندگان مینت برای پنهان کردن جزئیات و انتخاب‌ها از چشم کاربران تمام شده باید بگویم چند لحظه دیگر هم صبر کنید. از مدت‌ها پیش می‌دانیم که در برنامه نصاب اوبونتو و مینت همزمان با گرفتن اطلاعات منطقه زمانی، لی‌اوت کیبرد و… از کاربر، پروسه نصب و کپی فایل‌ها نیز آغاز شده و بصورت یک Progress bar در زیر نصاب نمایش داده می‌شود. خبر جدید اینکه در این نسخه تا زمانی که مراحل دریافت اطلاعات تمام نشود خبری از این نوار پیشرفت نیست. به نظر می‌رسد این حرکت برای القای توهم سرعت نصب انجام شده به نحوی که شما فرض کنید نصب پس از دریافت اطلاعات آغاز می‌شود و پس از چند دقیقه کوتاه به پایان می‌رسد.

Screenshot from 2013-12-03 16:44:46

 

Screenshot from 2013-12-03 20:17:01

 

در مرحله انتخاب لی‌اوت کیبرد توجه کنید که به احتمال زیاد نصاب بصورت خودکار فارسی را برای شما انتخاب خواهد کرد که در ادامه و هنگام گذاشتن نام کاربری و کلمه عبور برای شما مشکل‌ساز می‌شود. در طی نصب لی‌اوت کیبرد را بر روی انگلیسی قرار دهید. خوشبختانه در مینت ۱۶ خبری از مشکلات تغییر لی‌اوت اوبونتو ۱۳.۱۰ نیست.

Screenshot from 2013-12-03 20:18:25

 

و حالا اجازه دیدن پیشرفت نصب را خواهیم داشت!

Screenshot from 2013-12-03 20:19:18

 

اسلایدشوهای انتخاب شده به خوبی امکانات و ویژگی‌های سیستم را برای شما تشریح خواهند کرد و تعداد آن‌ها نیز آنقدر هست که به احتمال زیاد تا پایان مرحله نصب حوصله‌تان سر نخواهد رفت. مورد قابل توجه و البته بحث برانگیز اضافه شدن یک اسلاید اختصاصی برای برنامه Wine است. همینطور در یکی از اسلایدها برنامه Picasa بعنوان یکی از نرم‌افزارهای قابل نصب معرفی می‌شود که با توجه به اینکه گوگل بیش از یک سال پیش توسعه آن برای لینوکس را متوقف کرد نشان از بی‌دقتی تهیه‌کننده این اسلایدها دارد.

Screenshot from 2013-12-03 20:20:35

 

دکمه Skip که کاملا به نوار پیشرفت چسبیده را می‌بینید؟ عدم توجه به جزئیات بصری چیز دلچسبی نیست. همینطور این خطاهای عجیب در جزئیات نصب.

Screenshot from 2013-12-03 20:23:03

 

و در نهایت پس از چند دقیقه مراحل نصب به پایان خواهد رسید و از شما پرسیده خواهد شد که می‌خواهید به تست دیسک زنده ادامه دهید و یا سیستم را برای ورود به مینت نصب شده ری‌استارت کنید. در چند بار آزمایشی که به عمل آمد مینت ۱۶ در هیچ مورد نتوانست سیستم را ری‌استارت کند و ما به ری‌استارت دستی قناعت کردیم.

مدیر نمایش MDM 1.4

MDM یک مدیر نمایش منشعب شده از GDM است که ویژگی‌های شخصی‌سازی فراوانی را برای کاربر به ارمغان می‌آورد. امکان تغییر ظاهر، پوسته و چینش صفحه ورود به سیستم با پوسته‌های HTML و GDM از جمله قابلیت‌های آن است. MDM بخاطر ماهیت خود که از نسخه‌های قدیمی GDM منشعب شده است دارای کدها و ویژگی‌های فراوانی بود که چندان مورد استفاده قرار نمی‌گرفت. این مدیر نمایش در نسخه ۱۶ لینوکس مینت حدود ۲۴۵۰۰ خط کد را از خود حذف کرده تا سبک‌تر و قابل اتکاتر باشد. همچنین ویژگی اتصال از طریق شبکه نیز حذف شده است.

میزکار سینامون ۲.۰

احتمالا مهم‌ترین تغییر مینت ۱۶ مربوط به میزکار سینامون است که بیش از ۸۵۰ کامیت داشته تا به نسخه ۲.۰ خود برسد. اگر بخواهیم این محیط را با دیگر میزکارهای موجود مقایسه کنیم باید گفت که رویکرد سینامون بیشتر شبیه به KDE است تا گنوم… نسخه ۲.۰ اکنون یک میزکار کاملا جدا از گنوم محسوب می‌شود و برای استفاده از آن نیازی به نصب کردن گنوم نخواهد بود. توسعه‌دهندگان سینامون معتقد به هر چه بیشتر و بیشتر کردن تنظیمات و اختیارات کاربر برای تغییر و اعمال نظر شخصی بر محیط کاربری هستند. حتی اگر این تنظیمات به گونه‌ای باشد که گذر نیمی از کاربران هم به آن‌ها نیوقتد. اگر طرفدار سادگی هستید بعید می‌دانم سینامون شما را راضی کند. اما اگر می‌خواهید تمام ویژگی‌های ظاهری سیستم زیر دست‌تان باشد سینامون بخوبی از عهده آن برخواهد آمد.

Screenshot from 2013-12-09 13:59:03

سینامون ۲.۰ دارای بخشی اختصاصی برای تنظیم و اختصاص دادن صداهای گوناگون به اتفاقات سیستم است. از طریق این بخش می‌توانید برای انواع مختلف eventها نظیر بستن و باز کردن پنجره‌ها، وصل کردن یا جدا کردن حافظه جانبی و… اصوات مخصوصی را تنظیم کنید.

linux-mint-settings

همینطور بخش تنظیمات کاربری هم دستخوش تغییراتی شده و از این پس اجازه تعیین گروه‌های مجاز برای کاربران را می‌دهد.

Screenshot from 2013-12-09 13:52:08

کلیه بخش‌های سیستم نظیر پوسته‌های سینامون، صفحه لوگین و… کاملا قابل تغییر و شخصی‌سازی هستند.

و اما یکی از ویژگی‌های جدید سینامون ۲.۰ که به نظر می‌رسد از ویندوز ۸ الهام گرفته شده، Aero snap و Edge snap هستند. در تمام دسکتاپ‌ها می‌توانید با چسباندن پنجره به یکی از چهار کناره‌ی نمایشگر پنجره را بصورت نیم‌صفحه درآورید. در مینت ۱۶ این امکان وجود دارد که از گوشه‌های صفحه نیز برای ۱/۴ کردن پنجره‌ها استفاده کنید. همچنین در صورتی که یک پنجره را بصورت نیم صفحه درآوردید همانند قرار دادن دو برنامه مترو در کنار یکدیگر در ویندوز ۸، اینجا هم پنجره دوم در صورت تمام‌صفحه شدن روی پنجره قبلی را نمی‌پوشاند بلکه نیمه‌ی آزاد صفحه را در اختیار خواهد گرفت.

Screenshot from 2013-12-09 13:56:08

 

Screenshot from 2013-12-09 13:56:43

چطور است نیم‌نگاهی هم به منوی تاریخی مینت داشته باشیم؟ منوی سینامون تا حدود زیادی از همان منوی قدیمی مینت الهام گرفته شده که با ظاهری شیک‌تر و امکانات بیشتر به کاربران این میزکار ارائه شده است. یک منوی ساده و سر راست که نیازهای اساسی را بخوبی در نظر می‌گیرد. برنامه‌های مورد علاقه خود را می‌توانید به سمت چپ آن پین کنید و دسته‌بندی‌ها هم بخوبی تمام برنامه‌ها را سازمان‌دهی کرده‌اند. بخش جستجو هم بخوبی کار می‌کند که البته خبری از جستجو در اینترنت و ارائه نتایج فراتر از سیستم خودتان در آن گنجانده نشده؛ خوب یا بد؟ بر عهده خودتان.

Screenshot from 2013-12-09 14:00:03

آپدیت منیجر و مدیر نرم‌افزاری

رسیدیم به بخشی که چند روز پیش حسابی بر سر آن بگو مگو به راه افتاده بود. اجازه دهید ابتدا به شرح نحوه آپدیت سیستم در مینت بپردازیم… در لینوکس مینت ۱۶ برخلاف تمام توزیع‌ها و سیستم‌عامل‌های دیگر که تمامی پکیج‌های آپدیت را در یک رده قرار می‌دهند، هر پکیج بر اساس میزان پایداری و اطمینانی که به آن وجود دارد یک شماره (Level) از ۱ تا ۵ می‌گیرد. در صورتی که پکیج کاملا تست شده و هیچ ایرادی در پایداری سیستم ایجاد نمی‌کند شماره یک (سبز) و در صورتی که بطور قطع برای پایداری مساله‌ساز است شماره ۵ (قرمز) به آن اختصاص می‌یابد. بصورت پیش‌فرض فقط آپدیت‌های با شماره ۱ تا ۳ دریافت و نصب می‌شوند که از بخش تنظیمات قابل تغییر است.

Screenshot from 2013-12-09 14:05:08

بر سر همین موضوع یکی از توسعه‌دهندگان اوبونتو گفته بود که لینوکس مینت امنیت مناسبی ندارد و نباید برای پرداخت‌های آنلاین مورد استفاده قرار گیرد چرا که از آپدیت برخی پکیج‌ها جلوگیری می‌کند. توسعه‌دهنده مینت هم پاسخ داده بود که از شیوه عملکرد خود راضی هستیم. باید این را بدانید که در حالت پیش‌فرض در لینوکس مینت خبری از آپدیت‌های کرنل و X.org (برای نمونه) نخواهد بود و آپدیت‌ها فیلتر خواهند شد.

سافتور منیجر لینوکس مینت در این نسخه بهبودهایی از نظر کارایی و پایداری داشته و امکان قرار گرفتن چند اسکرین‌شات برای یک برنامه نیز به آن اضافه شده. همچنان برای نمایش تعداد رای‌های داده شده به پکیج از همان ظاهر زشت و غیرقابل تحمل استفاده می‌شود. واقعا لینوکس مینت به یک متخصص طراحی تجربه و رابط کاربری دیگر نیاز دارد… رنگ‌بندی‌ها و نحوه نمایش برخی اجزا افتضاح هستند!

همچنین این مدیر نرم‌افزاری برای جستجو و نمایش بسته‌ها از نام بسته استفاده می‌کند و نه نام نرم‌افزار… این مورد با رویکرد مینت که کاربران تازه‌کار را هدف قرار می‌دهد کاملا در تضاد است و البته چیز جدیدی هم نیست. در حقیقت باید بپرسیم پس کی این موضوع تغییر خواهد کرد. یک مساله جالب توجه دیگر هم این است که با وجود مدیر نرم‌افزاری پیش‌فرض مینت، Synaptic قدیمی و معروف هم در سیستم وجود دارد. بد یا خوب بودن این مساله نیز برعهده خودتان ولی گاهی درک توسعه‌دهندگان مینت واقعا سخت می‌شود!

Screenshot from 2013-12-09 14:06:20

 

پایداری و مصرف منابع

پایداری یک سیستم را بصورت کلی نمی‌توان با چند روز آزمایش مشخص کرد ولی بصورت نسبی در طول مدت بررسی و استفاده ما هیچ‌گونه نشانی از ناپایداری و مشکل یافت نشد. اگر بتوان این نتیجه را به حالتی کلی تعمیم داد باید اعتراف کرد که مینت ۱۶ یکی از پایدارترین توزیع‌های گنو/لینوکس برای استفاده عادی و روزانه است. عملکرد توسعه‌دهندگان مینت در این مورد قابل تحسین بوده است. مصرف منابع سیستم در حدی نسبتا معقول (کمی رو به بالا) بوده و تنها با باز بودن فایرفاکس حدود ۵۵۰ مگابایت از رم سیستم را مورد استفاده قرار می‌دهد. پیشنهاد می‌شود برای استفاده راحت از سیسنم حداقل ۱ گیگابایت رم در اختیار داشته باشید.

Screenshot from 2013-12-09 14:09:10

جمع‌بندی و نتیجه گیری

لینوکس مینت ۱۶ یک توزیع با مجموعه نرم‌افزاری گلچین شده و پایداری بالاست که از میزکار اختصاصی خود استفاده می‌کند. چیزی که ممکن است کمی آزاردهنده باشد بی‌توجهی به جزئیات است. همه ما از تاثیر روانی جزئیات خبر داریم. شاید بهتر است توسعه‌دهندگان مینت کمی آهسته‌تر ویژگی‌ها و امکانات جدید را وارد سیستم کنند و در عوض با بهبود نمایش و عملکرد هر کدام تجربه کاربری بهتری را برای کاربران خود فراهم آورند. بی توجهی به جزئیات و سعی در افزودن هرچه بیشتر امکانات فقط باعث به هم ریخته به نظر رسیدن سیستم خواهد بود و این موردی نیست که شخصی مثل من قادر به تحمل آن در تجربه استفاده روزمره باشد. اما در مجموع لینوکس مینت ۱۶ توزیع بسیار مناسبی برای کسانی است که تمایلی به سر و کله زدن با سیستم ندارند و دوست دارند همه چیز از همان ابتدا سر جای خود باشد و بخوبی کار کند.

در این بررسی تلاش شد مهم‌ترین مباحث مربوط به این توزیع محبوب مورد بررسی قرار گیرد؛ بسیاری ویژگی‌های دیگر نیز وجود دارد که شایستگی توضیح و به تصویر کشیده شدن را داشتند خصوصا در زمینه شخصی‌سازی، اما بخاطر جلوگیری از اطناب کلام، پرداختن به آن‌ها را به تجربه شخصی شما واگذار می‌کنیم و منتظر نظرات و توضیحات شما در بخش کامنت‌ها هستیم. در مجموع انتخاب‌ها و نوآوری‌های لینوکس مینت ۱۶ قابل تقدیر است و راه درازی را پیش روی توسعه‌دهندگان ان قرار می‌دهد. می‌توان این نسخه را نوعی شروع محسوب کرد… شروعی برای سینامون، شروعی برای مینت.

23 دیدگاه برای این نوشته:

  1. افشین:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ سلام.
    بررسی واقعاً مفیدی بود…
    متشکرم.
  2. محمد:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ بررسی عالی و دقیقی بود، خسته نباشید :)
  3. علی آقا:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ خیلی خوب بود.
    به نظر من یکی از بزرگترین مشکلات توزیع های لینوکسی همین طراحی اوناست. اصلا طراحی و افکتهای لینوکسی قابل مقایسه با طراحی زیبا و افکتهای ظریف ویندوز نیست (به عنوان مثال پروگرس بار کپی یک فایل رو در ویندوز 7 با لینوکس مقایسه کنید تا اختلاف ظرافت و طراحی را ببینید). در این بین اوبونتو و کی دی ای تلاش های خوبی انجام دادن؛ اوبونتو حتی یک فونت اختصاصی هم برای خودش طراحی کرده و کلا حرفه ای سیستم رو ارائه میده و برا همین من طرفدارش هستم. بااینحال هنوز با مک و ویندوز فاصله داره. امیدوارم یه روز مشکل طراحی دیگر توزیع لینوکسی هم حل بشه.
  4. علی آقا:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ آقا این سیستم جدید سایت یک مشکلات کوچیکی داره:
    1- من وقتی یک بار نظر میدم، انتظار دارم برای نظر دوم مشخصاتم تایپ شده آماده باشه یا حداقل با دابل کلیک در کادر نمایش داده بشه و بتوانم انتخابش کنم در حالی که الان اینطور نیست و باید حتما حرف اول رو بنویسم تا مشخصات رو پیشنهاد بده.
    2- سیستم نمایش نظرات realtime نیست. یعنی بعد از ارسال نظر هیچی نمایش داده نمیشه و برای دیدنش باید یه بار صفحه رو رفرش کرد.
    اگر امکانش هست لطفا اصلاح بفرمایید.
  5. مجتبی:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ بررسی پرباری بود.
    ممنون
  6. مجتبی:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ منم دقیقا همین مشکلات رو دارم
  7. مجتبی:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ قبول دارم که در زمینه‌ی طراحی و اینترفیس لینوکس عقبه، ولی طراحی kde رو بیشتر می‌پسندم تا ویندوز. ولی مک رو جلوتر می‌بینم
  8. مسعود آموزگار:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ در زمینه اینترفیس لینوکس عقب نیست! اتفاقا نحوه تعامل با سیستم و طراحی کلی توی گنو/لینوکس بسیار جلوتر از بقیه سیستم‌ها هست (بنا بر سلیقه شخصی خصوصا گنوم) اون چیزی که باعث دلزدگی هست توجه کم به جزئیات ریز هست.
  9. مسعود آموزگار:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ ممنون.
    مورد اول با عضویت در سایت حل میشه که البته الان غیرفعال هست ولی احتمالا بزودی باز میشه. در مورد دابل کلیک پیگیری میکنم سعی میکنیم حلش کنیم.
    مورد دوم بخاطر اینه که ارسال نظر رو ایجکس کردیم تا کاربر مجبور به ریلود صفحه نباشه. اینم سعی میکنیم راهی براش پیدا کنیم.
    ممنون بابت گزارش
  10. علی آقا:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ والله من که نتونستم با گنوم اخت بشم.
    در مورد طراحی هم منظور من همین بود، طراحی لینوکس جزئیات خیلی زیادی رو از قلم انداخته. ضمن اینکه تقریبا هیچکدوم از میزکارهای لینوکسی به روانی ویندوز یا مک اجرا نمیشن و همیشه یه سری لگ و مشکلات (هرچند کوچک) با خودشون دارن.
  11. مسعود آموزگار:
    ۱۸ آذر ۱۳۹۲ نمیدونم. شخصا تجربه متفاوتی دارم با گنوم. یه مساله جالب هم اینکه گنوم توی نسخه آینده‌ش از یه موتور جاوااسکریپت به روز تر استفاده خواهد کرد (احتمالا v8) که پرفورمنس کلی محیط رو خیلی بهبود میده چون اساسا گنوم شل با سی اس اس و جی اس سر پا شده. البته الان هم برای من روون هست ولی شاید با اومدن این موتور جدید بصورت کلی‌تری مشکل حل بشه. در مورد محیط‌هایی مثل کی دی ای هم با توجه به اینکه داریم به نسخه 5 نزدیک میشیم پیش‌بینی من این هست که خیلی خیلی روان و روبراه‌تر میشه تجربه کاربری با پلاسما و کیوت جدید. کلا خبرهای خوبی برای رابط‌های کاربری گنو/لینوکس در راه هست.
    راستی علی آقا چند روز پیش ایمیلی براتون فرستادم. بررسی بفرمایید.
    ممنون
  12. Elman:
    ۱۹ آذر ۱۳۹۲ بررسی بسیار زیبا و دلنشینی بود.
    عشق و برکت باشید.
  13. احمد:
    ۱۹ آذر ۱۳۹۲ متاسفانه در رابط کاربری ویندوز یک آرامش توام با زیبایی هست که در هیچ کدوم از میزکارهای لینوکس نیست
    kde:زیبا اما سنگین و شلوغ
    گنوم 3:ساده و جمع جور اما به طرز خشنی مینیمال شده است
    xfce:به نسبت بقیه متعادل تر اما بعد از نصب نیاز به شخصی سازی های فراوانی دارد همچنین جزئیات به خوبی اجرا نشده
  14. tireng:
    ۱۹ آذر ۱۳۹۲ من بصورت لایو از زمانی که ارائه شده استفاده کردم واقعا بی نظیره.از اوبونتو خیلی روون تر و کم کرش تره
  15. mohsen-rashidi:
    ۱۹ آذر ۱۳۹۲ مثل همیشه عالی :)
    دلمون واسه این بررسی های ال آر تنگ شده بود.
    منتظر بررسی فدورا 20 هستم.
  16. حمید:
    ۱۹ آذر ۱۳۹۲ بررسی خیلی زیبا و دقیقی بود :)
    انجمنتون کی باز میشه ؟
  17. علی آقا:
    ۱۹ آذر ۱۳۹۲ ایمیل رو جواب دادما.
  18. همایون:
    ۱۹ آذر ۱۳۹۲ بحث تغییرات دسکتاپ‌ها شد
    واقعا دسکتاپ‌های لینوکسی توی جزئیات ضعف دارن
    من هر وقت خواستم با KDE کار کنم احساس کردم که می‌خواد تنظیماتو بکنه تو چش آدم
    دسته بندی‌های تنظیماتش خیلی مرتب نیست، بعضی مواقع گیج می‌شی تا یه گزینه رو پیدا کنی، از یه طرف هم هر جا راست کلیک می‌کنی، توی منو به تنظیمات مختلف لینک داده. (همینه که حس می‌کنم نمی‌تونم باهاش کنار بیام)چندتا چیز هست که بحث زیادی می‌طلبه ولی خوب کوتاه بهش اشاره می‌کنم
    این لینکو چند وقت پیش دیدم
    http://www.jonobacon.org/2013/08/21/ubuntu-in-a-nutshell-series/
    تغییرات جدید اوبونتو
    اول این که دارم کم کم حس می‌کنم که اوبونتو تنها گنو/لینوکسیه که با هدف مشخص روی دسکتاپ‌ها کار می‌کنه ( مینت یا توزیع‌های دیگه تکلیفشون با خودشون هم مشخص نیست، دسکتاپ‌های مختلف Mate و Cinnamon، دوتا توزیع مختلف بر اساس ابونتو و دبیان و خیلی چیزای دیگه که باعث می‌شه نفهمی تهش می‌خواد چی بشه)۱. لینکی که دادم رو بخونید (بد نیست ترجمش کنید)
    توضیح داده که چرا توی گنو/لینوکس‌ها (اختصاصا دبیان بیس‌ها) سرعت آپدیت پکیج‌ها پایینه (نسخه‌های جدید نرم‌افزارها ۶ ماه یه بار توی مخازن اوبونتو قرار می‌گیره که این خیلی خوشایند همه کاربرها نیست)
    یکی از هدف‌های نوشتن Ubuntu SDK هم حل همین مشکل و سرعت بخشیدن به آپدیت نرم‌افزارها، مثل ویندوز و مثل چیزی که توی گوشی‌های موبایل می‌بینیم (نرم‌افزارها بدون توجه به ورژن سیستم‌عامل به روز می‌شن)۲. بحث‌هایی که بر علیه اوبونتو به وجود اومده بود که چرا داره همه چیز خودش رو اختصاصی می‌کنه و این به جامعه‌ی گنو/لینوکس ضربه می‌زنه
    به نظرم این وسط دو دسته طرفدار داریم
    طرفدارهای متن باز که به انتشار کد و شیر کردن اطلاعات اعتقاد دارن
    طرفدارهای نرم‌افزار آزاد که به آزادی کاربر اعتقاد دارنداشتم فکر می‌کردم که استالمن طرفداره اینه که مجوز لینوکس از GPL2 به GPL3 تغییر بکنه و حتی شرکت‌ها به جای لینوکس از Linux Libre استافده کنن
    یعنی به ازای فدا کردن کارایی و گستردگی لینوکس، آزادی کاربر نهایی رو تضمین بکنن
    من فکر می‌کنم اگه به استالمن باشه مسلما باید از این کار اوبنتو که داره برای خودش MIR رو توسعه می‌ده طرفداری بکنه، چون استالمن ترفدار آزادی نرم‌افزار و کاربره نه طرفداره گسترش گنو/لینوکس!
    پس ماها از یه طرف می‌تونیم بگیم رفتار کنونیکال برای گنو لینوکس بده.
    از طرف دیگه هم اگه ادعای آزادی رو به دوش می‌کشیم باید کاملا از این رفتار کنونیکال حمایت بکنیم.خیلی خلاصه هر چی این چند وقت تو ذهنم بود رو چپوندم توی این کامنت :D
  19. ;kaveh:
    ۲۰ آذر ۱۳۹۲ ویندوز ۸؟ به خصوص وقتی این آرامش ظاهری به قیمت مشکلات عظیم امنیتی و نیاز به انواع نرم‌افزارهای امنیتی و به روز رسانی دائمی برای حفظ حداقل امنیت ترکیب شود چیزی از آن ظاهر نمی‌ماند.
    به نظر من رابط کاربری بخش کوچکی از ارتباط واقعی کاربر با کامپیوتر را تشکیل می‌دهد. مانند یک ساختمان که اهمیتش به آنچه درونش است می‌باشد و نه زیبایی دکمه‌های آسانسور و استفاده از کارت به جای کلید برای ورود به واحدها. بگذریم که برای لینوکس درجه‌ای از شخصی سازی که وجود دارد قابل مقایسه با آنچه توسط مک یا ویندوز ارایه می‌شود ندارد. به خصوص ویندوز ۸ که به زور قصد سوق دادن شما به استفاده از تبلت و نرم‌افزاهای مخصوص مترو را دارد.
  20. omid:
    ۲۰ آذر ۱۳۹۲ ممنون عالی بود
  21. محمدرضا:
    ۲۰ آذر ۱۳۹۲ بعد از مدتهای طولانی، باز هم مثل همیشه عالی.
    امیدوارم روزهای بدون LR تکرار نشه . استخونامون درد گرفت :D
  22. مسعود آموزگار:
    ۲۱ آذر ۱۳۹۲ ممنون بابت لطفتون…
    در مورد انجمن هنوز نمیتونیم قولی بدیم. بستگی به نتیجه پیگیری‌ها داره.
    پیروز باشید
  23. علی آقا:
    ۲۱ آذر ۱۳۹۲ ببینید اینجا فقط بحث ظاهر است و نه امنیت یا اصلا مقایسه‌ی دو سیستم‌عامل. حرف اینه که میزکارهای لینوکس با ویندوز و مک هنوز فاصله دارن و این فاصله باید رفع بشه.
    چقدر بهتر بود که لینوکس در کنار تمام مزایایی که شما گفتید،‌ میزکارهایش هم در حد مک و ویندوز بود.

ارسال نظر سریع



برچسب ها : , , , ,