منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

بررسی و بنچ‌مارک کروم‌بوک Acer C720

کروم بوک یک کامپیوتر شخصی‌ است که با سیستم‌عامل Chrome OS گوگل ارائه می‌شود. شرکت‌های مختلفی از جمله سامسونگ و ایسر اقدام به ساخت و توزیع این لپتاپ‌های ارزان قیمت با معماری‌های x86 و ARM کرده‌اند که تا به حال نیز موفق بوده است.

Acer C720 جدیدترین کروم‌بوک حال حاضر است که با قیمتی در حدود ۱۹۹ دلار به فروش می‌رسد. اخیرا وبسایت فورونیکس به بررسی و تهیه بنچمارک از این لپتاپ پرداخته که در ادامه ترجمه ‌آن را با هم می‌خوانیم. این بنچمارک‌ها با سیستم عامل اوبونتو ۱۳.۱۰ صورت گرفته است.

Acer C720 با پردازنده‌ی دو‌هسته‌ای Intel Celeron Haswell ارائه می‌شود که به راحتی قادر به اجرای اوبونتو است. با ما همراه باشید.

کروم‌بوک Acer C720 یک لپ‌تاپ زیبا با قیمتی مناسب در حدود ۱۹۹ دلار است که بایک صفحه نمایش ضد بازتاب ۱۱.۶ اینچی با تفکیک‌پذیری استاندارد ۷۶۸*۱۳۶۶، پردازنده‌ی دو هسته‌ای Celeron 2955U از سری پردازنده‌های Haswell با کلاک ۱.۴GHz عرضه می‌گردد. همچنین ۲GB حافظه اصلی و ۱۶GB حافظه‌ی جانبی از نوع SSD در داخل این کروم‌بوک سرعت و بازدهی مناسبی را برای کاربردهای روزمره رقم می‌زند.

chromeboo acer front

باتری این لپ‌تاپ نیز قادر است تا دستگاه را در استفاده معمولی تا حدود ۸.۵ ساعت روشن نگاه‌ دارد. طراحی و جنس بدنه‌ی این کروم‌بوک به صورت کلی کاملا رضایت بخش و مستحکم است که با در نظر گرفتن قیمت نسبتا پایین این کروم‌بوک می‌توان نمره‌ی خوبی را برای طراحی آن در بین دستگاه‌های هم رده در نظر گرفت. درگاه‌های ارتباطی این دستگاه شامل یک شکاف جهت قرار دادن حافظه‌های SD و همچنین دو درگاه USB به صورت یک درگاه USB 3.0 و یک درگاه USB 2.0، یک درگاه HDMI و جک هدفون است. همچنین یک اسلات قفل کینگستون نیز در کنار آن قرار دارد.

درگاه‌ها

همان‌طور که از نام‌ این نوع دستگاه‌ها مشخص است به طور پیش‌فرض این کروم‌بوک‌ها با سیستم عامل کروم ارائه می‌شوند. با این وجود قادر هستید تا دیگر توزیع‌های گنو/لینوکس همچون اوبونتو را نیز به راحتی به لطف استفاده از پردازنده‌ی قدرتمند اینتل موجود در کروم‌بوک نصب نمایید و تجربه‌ی نسبتا خوبی با این کروم‌بوک داشته باشید. برای نصب دیگر توزیع‌های گنو/لینوکس ابتدا نیاز است که Acer C720 را به صورت Developer Mod بوت کرده، سپس SeaBIOS را با قابلیت Legacy Boot و بوت از حافظه‌ی USB فعال نمایید تا بتوانید توزیع مورد نظر خود را بر روی یک حافظه‌ی فلش ریخته و از طریق آن سیستم را بوت و اقدام به نصب نمایید. برای اطلاعات بیشتر به این صفحه از ویکی آرچ‌لینوکس مراجعه کنید.

image (3)

نصب  Ubuntu 13.10 x86_64 در این کروم‌بوک بسیار راحت بود. تنها مشکلی که در این توزیع با آن مواجه شدیم این است که در حال حاضر اوبونتو قادر به پشتیبانی از تاچ‌پد این کروم‌بوک نبوده و مجبور به استفاده از یک ماوس USB برای استفاده از اوبونتو شدیم. به جز این مورد مشکل خاص و مهم دیگری با این دستگاه در استفاده از اوبونتو ۱۳.۱۰ دیده نمی‌شود. همچنین به لطف استفاده Acer از کارت گرافیک اینتل و کارت‌شبکه‌ی بی‌سیم Qualcomm Atheros AR9462 نیازی به درایور‌های باینری برای این دستگاه وجود ندارد.

کی‌برد و تاچ‌پد

همان‌طور که از بنچ‌مارک‌ها قابل مشاهده است Acer C720 به نسبت قیمت خود بازدهی قابل توجه و چشمگیری را ارائه می‌دهد. در پایین نمای زیرین لپ‌تاپ را مشاهده می‌کنید:

یه طور کلی این لپ‌تاپ از لحاظ کارایی با شش لب‌تاپ زیر مقایسه شده است:

HP EliteBook 161C (Core i5 2520M Sandy Bridge), ASUS S56C Ultrabook (Core i3 3217U Ivy Bridge), Apple MacBook Pro (Core i5 520M Arrandale), Lenovo ThinkPad W510 (Core i7 720QM Clarksfield), Lenovo ThinkPad T61 (Core 2 Duo T9300 Penryn), and a Lenovo ThinkPad T60 (Core Duo T2400 Yonah)

که شامل لیستی از لبتاپ‌ها با سخت‌افزارها و گرافیک‌های گوناگون می‌شود. پردازنده‌های به کار رفته در این لپ‌تاپ‌ها همگی اینتل بوده و تفاوت آن‌ها در سال انتشار و قدرت آن‌هاست.

هر ۷ دستگا‌ه به راحتی قادر به نصب ابونتو ۱۳.۱۰ با کمترین مشکل و بازدهی بالا هستند. بنچمارک این سیستم‌ها بدون هیچ نوع تغییر سیستمی در اوبونتو و با کرنل اصلی انجام شده است.

اوبونتو 13.10

نرم‌افزار Phoronix Test Suite برای تهیه این بنچ‌مارک‌ها مورد استفاده قرار گرفته که نرم‌افزاری متن‌باز است.

پزدازنده‌ی Celeron 2955U که در این لپ‌تاپ ۲۰۰ دلاری نصب است از پردازنده‌‌های Core i5 Sandy Bridge و Core i3 Ivy Bridge کمی کندتر عمل می‌کند؛ اما کارایی متوسط و قابل قبولی را ارائه می‌دهد.

کارایی کارت گرافیک Haswell موجود در این پردازنده با به روزرسانی به Mesa 10.0 (نسخه‌ی پایدار) و Mesa 10.1 (نسخه‌ی تحت توسعه) افزایش خواهد یافت. برای نصب Mesa 10 در اوبونتو ۱۳.۱۰ می‌توانید از PPA ارائه شده توسط xorg-edgers استفاده کنید.

این لپ‌تاپ به راحتی قادر است تا  Xonotic را با کیفیتی بالا در حدود ۶۰ فریم در ثانیه رندر نماید.

کارایی کارت گرافیک Haswell Celeron 2955U کاملا سورپرایز‌کننده، فراتر از حد انتظار و خشنود کننده است. این کارت ‌گرافیک کاملا سریع‌تر و قدرتمندتر از Chromebook‌های مبتنی بر معماری ARM با (درایور باینری) عمل می‌کند.

شاید انجام بنچ‌مارک‌های HPC در این لپتاپ کمی زیاده‌روی به نظر برسد، اما ممکن است نتایج آن برای عده‌ای جالب باشد.

عملکرد این لپ‌تاپ در بنچ‌مارک VP8 از پردازنده‌ی Core Duo T2400 و Core i5 520M بهتر است اما از دیگر پردازنده‌های به کار رفته در سیستم‌های مورد استفاده این بنچمارک عقب‌تر است.

در تست انکودینگ ویدیویی  x264 H.264  این پردازنده مجددا بالاتر از Core 2 Duo T9300 قرار می‌گیرد.

به طور کلی برای یک لپ‌تاپ ۲۰۰ دلاری، بازدهی کلی بسیار خوب بود. همچنین کارایی این پردازنده با استفاده از درایورهای جدید، چه در بخش GPU و چه در بخش CPU قابل ارتقا می‌باشد. C720 لبتاپی کاملا ساده است که با مشخصات و قیمتی کاملا رقابتی ساخته‌ شده است. تنها مشکل این لپ‌تاپ در سازگاری با توزیع‌های گنو/لینوکس، پشتیبانی از تاچ‌پد است که ممکن است با به روز شدن نرم‌افزارهای مربوطه در آینده این مشکل نیز مرتفع گردد.

 Phoronix

10 دیدگاه برای این نوشته:

  1. مهدی:
    ۲۲ آذر ۱۳۹۲ چرا Benchmark رو با همون سیستم عامل کروم نگرفته ؟؟؟
    (پیام به ارمین :‌ آٍقا این دکمه ارسال دیدگاه رو درستش کنید اصلا دید نداره …)
  2. محمد:
    ۲۳ آذر ۱۳۹۲ ممنون و خسته نباشید،
    یه سوال، این لپ‌تاپ رو میشه راحت پیدا کرد؟ حدود قیمتش چنده؟
  3. doomhammer65ir:
    ۲۳ آذر ۱۳۹۲ 700 تومن اگر بیاد حرف نداره
  4. soshiant:
    ۲۳ آذر ۱۳۹۲ با سلام میخوام یه لب تاپ ci7 بگیرم با مارک لنوو یا ایسوس که ابنتو بدون مشکل ساپورت کنه لطفا دوستانی تجربه دارند مدل رو معرفی کنند. با تشکر
  5. علی آقا:
    ۲۵ آذر ۱۳۹۲ من نمیتونم لپتاپ معرفی کنم اما بهت پیشنهاد میدم اگه کارهای گرافیکی سنگین باهاش انجام نمیدی، لپتاپی بخر که سی پی یو اینتل هاسول داشته باشه به همراه گرافیک اینتل. چون تا اونجا که من فهمیدم بهترین پشتیبانی از گرافیک رو اینتل ارائه میده. ضمن اینکه اگه از لپتاپهای دو گرافیکه (هیبریدی) بگیری معمولا رو لینوکس با مشکل داغ کردن مواجه میشی.
    در کل فکر کنم با توجه به اینکه دل لپتاپ اوبونتویی میزنه اگه دل بگیری بهتر لینوکس رو پشتیبانی میکنه.
  6. علی آقا:
    ۲۵ آذر ۱۳۹۲ سوال: این سیستم عامل کروم از هسته لینوکس استفاده میکنه؟ میشه از جایی دانلودش کرد؟
    انتقاد: ضمن تشکر از اینکه زمینه نمایش ریل تایم نظرات رو فراهم کردید اما هنوز امکان دابل کلیک در کادر مشخصات برای انتخاب مشخصات اضافه نشده.
    پیشنهاد: خبرنامه وب‌سایت رو من از تو ایمیلم دریافت میکنم اما اگه رو لینکهای اون کلیک کنم به آدرس‌های فی-ل-تر شده میره. نمیشه کاری بکنید که لینکها مستقیما به وبسایت ختم بشن؟ من خودم از سرویس mailchimp.com برای خبرنامه وبلاگم استفاده میکنم که خیلی خوبه شاید به کار شما هم بیاد.
  7. مسعود آموزگار:
    ۲۵ آذر ۱۳۹۲ آره علی آقا…
    هسته ش لینوکسه.
    http://getchrome.eu/download.php
    مرسی بابت اینکه اطلاع میدی بهمون. حتما سعی میکنیم رسیدگی کنیم. :)
  8. محسن.ن.:
    ۲۷ آذر ۱۳۹۲ – این مدل لوتاپهای ارزون قیمت، غیرکروم-بوکی اش وجود داره؟ یعنی مثلا با ویندوز یا اصلا بدون سیستم عامل عرضه بشه؟
    – صفحه 11.6 اینچی چقدر میشه؟ مثلا نصف کاغذ آچار؟
    – اینکه مثلا این ACer با یک تبلت لنوویی هم قیمته: هر دو 700 هزارتومن، عجیب نیست؟! و حتی ا ز تبلت های میلیونی سامسونگ ارزونتره؟!
  9. مهر روی:
    ۰۵ دی ۱۳۹۲ نمیتونی روی این ویندوز نصب کنی! چون هارد نداره
    نه اصلا عجیب نیست! من لپتاپ فوجتسو I3 ram 2 دیدم 800 هزار تومن! 13 اینچی البته!حتی لپتاپ اس اس دی 128 گیگ دیدم 400 دلار!!!برای ما ایرانی ها که همه چیز 2 3 برابر قیمتش میندازن بهمون این چیزا خیلی عجیبه!
  10. مهر روی:
    ۰۶ دی ۱۳۹۲ بهترین گزینه ها همون لپتاپ های گرافیک اینتل هستند چون اساس مشکل لینوکس برای کاربر ها همین نصب گرافیک هستش.ولی با این که فرمودید دل بگیرید زیاد موافق نیستم تنها مدل دل که خیلی خوب هستش اکس پی اس هستششما میتونید انواع مدل های لپتاپ هارو بگیرید فقط کافیه توی دفترچه راهنمای اون نگاه کنید ببینید بایوس لپتاپ لینوکس پشتیبانی میکنه یا خیر! اما به نظر من بهترین گزینه لنوو هستش مدل تینک پد هم با دوامه هم بایوس اون برای همه نوع سیستم عامل طراحی شده

ارسال نظر سریع



برچسب ها : , , ,