منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

تشکیل کارگروهی به منظور استاندارد سازی متن باز توسط بنیاد لینوکس

هدف از کد متن باز جلوگیری از تکرار و اختراع دوباره توسط توسعه دهندگان است. به منظور کمک به نزدیک شدن هرچه بیشتر به این هدف، بنیاد لینوکس این هفته خبر از تشکیل کارگروه گسترش زنجیره‌ای داد. کارگروهی که با شروعی جدید درصدد کمک به استاندارد سازی پروژه‌های جاری است برای بهره‌وری هرچه بیشتر از نرم افزارهای متن باز است.

open_source-100041733-gallery

بنیاد لینوکس، کنسرسیوم ناسودبری که گسترش لینوکس و نرم‌افزارهای متن باز را مورد حمایت قرار می‌دهد، دوشنبه در کنفرانس لینوکس اروپا خبر از تشکیل کارگروه گسترش زنجیره‌ای داده است. اعضای این گروه شامل آرم(ARM)، سیسکو سیستمز، NexB ، کوالکام، سندیسک و ویند ریور می‌باشند.
کارگروه گسترش زنجیره‌ای با توجه به اهداف بنیاد لینوکس موظف است که: «‌ فرایند پایه‌ای برای شخصی سازی ارائه دهد که شرکت‌ها و توسعه دهندگان آن را مناسب ببینند.»، همچنین « باید مجموعه‌ای از راه حل‌ها را برای نظارت و توسعه مطلوب برنامه‌ها ارائه دهند. کارگروه گسترش زنجیره‌ای به بهترین پروژه‌های موجود در اکوسیستم لینوکس مانند دبیان و همچنین فرمت‌های سازگار با بسته‌های نرم‌افزاری تبادل داده( SPDX) نفوذ خواهد کرد.
اطمینان از مقبولیت اجازه نامه نرم‌افزار متن باز نیز از وظایف کارگروه گسترش زنجیره‌ای است. در همین راستا این گروه از راه اندازی سایتی در این زمینه به نام FOSSology خبر دادند.
جیم زملین، مدیر اجرایی بنیاد لینوکس، گفت: « چون امروزه تقریباً همه تکنولوژی‌های جدید بر اساس لینوکس و نرم‌افزارهای متن باز صورت می‌گیرد، زنجیره تولید نرم‌افزار براساس زنجیره تولید نرم‌افزار متن باز انجام می‌شود.» وی اضافه کرد: « این یعنی ما باید روش استاندارد سازی فرایندها را مورد بررسی قرار دهیم و همچنین مطمئن شویم که بر اساس استانداردها از لحاظ هزینه و بهره وری کدها همچنان برای دهه‌های آینده مفید هستند. این یک تعهد بلند مدت برای است و ما واقعاً بر آن پایبندیم.»
تاریخچه متن باز نشان می‌دهد که راضی کردن جامعه کاربری برای پذیرفتن استانداردها کار ساده‌ای نیست. اگر حتی گروه نسبتاً کوچکی از توسعه دهندگان به یک استاندارد علاقه‌مند نباشند، اغلب مسیر استاندارد را رها کرده و به راه قبلی خود ادامه می‌دهند. برای مثال در دهه ۱۹۹۰ میلادی تعدادی از برنامه‌نویسان متن باز با ایجاد شاخه‌ای جدید از پروژه glibc برای مدتی روی آن کار کردند. درست به همین دلیل برنامه نویسان اوپن آفیس در سال ۲۰۱۰ میلادی شروع به راه اندازی لیبره آفیس کردند، یعنی اجرای استاندارد می‌تواند خیلی سخت باشد حتی اگر سازمانی چون بنیاد لینوکس پشت آن باشد. با این حال، تلاش برای استاندارد سازی هر چه بیشتر نباید دردآورد باشد بخصوص که استانداردسازی می تواند موجب جذب بیشتر صنعت شود.

منبع: http://thevarguy.com



برچسب ها : ,