منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

رابط گرافیکی تحت وب برای دانلودر aria2

از قدیم الایام دسکتاپ های لینوکسی از نداشتن یک دانلود منیجر گرافیکی خوب که کار خودش رو به خوبی انجام بده رنج می بردند! البته نمونه هایی وجود دارند، مثل uget، xdm و این اواخر persepolis که با تلاش توسعه دهنده ی ایرانی آقای امیرصمیمی تونسته توی خیلی از توزیع ها جای خودش رو باز کنه. و انصافا هم موفق بوده.

اما در این مطلب میخوام دو برنامه خیلی جالب معرفی کنم که رابط گرافیکی aria2 هستند، اما تحت وب کار میکنن: webui-aria2 و AriaNG

درواقع اینها اسکریپت هایی هستند که با کمک اونها میتونیم روی دانلودهایی که با aria2 میکنیم کنترل گرافیکی داشته باشیم. یعنی اگر شما در کامندلاین هم مشغول دانلود یک فایل با aria2 هستید، همون رو توی محیط گرافیکی این اسکریپت ها هم خواهید دید.

اول بریم سراغ webui-aria2

میتونید با رفتن به صفحه github این پروژه، اون رو دانلود و کامپایل کنید. اما در آرچ میتونید به راحتی بسته webui-aria2 رو از AUR نصب کنید.

و اما AriaNG (پیشنهاد من)

مثل قبلی، این رو هم میتونید از صفحه github دانلود و کامپایل کنید. و در آرچ به راحتی بسته aria-ng-deploy رو از AUR نصب کنید.

و اما راه اندازی:

قبل از هر چیز باید سرویس aria2 رو اجرا کنید. و بهتره که اون رو در startup هم قرار بدید تا با شروع دسکتاپ، نیاز نباشه خودتون اجراش کنید.

aria2c --enable-rpc --rpc-listen-all --rpc-allow-origin-all=true

بعد از اینکه سرویس aria2 رو اجرا کردیم، نوبت استفاده از رابط های GUI میرسه.

برای webui-aria2 کافیه در مرورگر خودتون آدرس زیر رو باز کنید:

file:///usr/share/webapps/webui-aria2/docs/index.html

و برای AriaNG هم در مرورگر آدرس زیر رو باز کنید:

file:///usr/share/aria-ng-deploy/index.html

اگر در این مسیرها وجود نداشتند، نگاهی به فایل های بسته ی نصب شده بیندازید و مسیر درست فایل index.html رو پیدا کنید.

برای AriaNG یک افزونه کروم وجود داره که با نصب اون میتونید هم AriaNG رو در کروم داشته باشید و هم لینک های دانلود شدنی رو به صورت خودکار با AriaNG این افزونه باز کنید. در حال حاضر این افزونه در اینجا قابل دسترس هست. بعد از نصب افزونه حتما در تنظیماتش گزینه enable auto capture when...  رو فعال کنید.

بستگی به خودتون داره که از webui-aria2 استفاده کنید یا از AriaNG. ولی من AriaNG رو ترجیح میدم چون با افزونه کروم خیلی راحت لینک های دانلودم رو به aria2 میفرستم.

تنها بدی ای که این روش داره، اینه که اگر فایلی رو ناقص دانلود کرده باشید و سرویس aria2 یک بار قطع شده باشه (مثلا ری استرات کرده باشید) دیگه فایل ناقص در محیط برنامه نشون داده نمیشه. باید دوباره لینک دانلود همون فایل رو add کنید و همون مسیر ذخیره ی فایل قبلی رو بدید تا aria2 با استفاده از فایل aria2 که همنام با فایل دانلودی هست، اون فایل رو پیدا کنه و دانلود رو ادامه بده. 

نکته ای که در مورد این اپلیکیشن ها هست، اینه که میتونید اونها رو روی سرور هم نصب کنید! برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به صفحات گیتهاب پروژه ها مراجعه کنید.

در پایان میتونید هر کدوم از این ها رو بعنوان یک Web Application در مرورگر epiphany گنوم و یا کروم داشته باشید :-)