شروع کار با اوبونتو مجموعه ا ی آموزشی شامل درس های مختلفی است که یک تازه کار به دنیای اوبونتو با اونها روبه رو میشه و نیازه تا اونها رو یدونه .
این درس ها شاید برای حرفه ای ها تکراری باشه ولی همه ی ما وقتی به دنیای اوبونتو پا گذاشتیم لازم بود تا این درس ها رو یاد بگیریم که نداشتن منبع فارسی کار ما رو بسیار دشوار کرده بود.
در درس های قبل آموزش های زیر رو داشتیم , قسمت اول :
System setting
Shut Down & Restart
زبان فارسی
نصب درایور های سیستم عامل
آپدیت کردن سیستم
و تنظیمات دیگر سیستم
قسمت دوم :
نگاهی به مدیریت نرم افزاری اوبونتوو دبین
آموزش نصب نرم افزار در اوبونتو
مهمترین نرم افزار هایی که برای شروع کار باید نصب کرد
ودر ادامه :
آشنایی با محیط ترمینال لینوکس و دلایل استفاده از آن
چگونه ترمینال رو یاد بگیریم ؟
نحوه ی پیدا کردن نرم افزارهایی که در مخازن پیش فرض اوبونتو ( ubuntu software center ) وجود ندارند .
محیط ترمینال یا Command base لینوکس محیطی خسته کننده و عجیب برای تازه کاران به شمار میره که این نوع فکر تنها به دلیل نداشتن دانش کافی در مورد نحوه ی استفاده از این محیط است .
اگر کاربری تازه کار هستید و تازه به لینوکس اومدین اصلا از این محیط نترسین و شک نکنین که اگر بتونین با این محیط کار کنین دیگه هیچ وقت به سمت ویندوز نخواهید رفت و هر روز بیشتر به لینوکس علاقه مند خواهید شد.
شخصا روز های اول این محیط رو یک غول واسه خودم می دونستم و کار کردن با این محیط برای من کسل کننده وسخت بود ولی الان بیشتر دوست دارم با این محیط کار کنم و برای این کار دلایل زیادی وجود داره :
داشتن برنامه هایی که در محیط گرافیکی نمی تونیم اونها رو داشته باشیم , برخی از دستورات لینوکس رو نمی تونیم در محیط های گرافیکی جای بدیم و دلیل این امر داشتن ابزارهای فراوان یک دستور است که گاهی به هیچ عنوان نمیشه اون ابزار رو توی محیط گرافیکی جای داد که از جمله اونها میشه به برنامه های vi یا less اشاره کرد که در ترمینال کاربرد فراوانی دارند.
سرعت بالاتر نسبت به محیط های گرافیکی در اجرای فرامین و برنامه ها
استفاده ی سرور ها و ابر کامپیوترها از محیط ترمینال و نداشتن محیط گرافیکی که این نیز چند دلیل داره و از مهمترین دلایل اون سرعت , امنیت و پایداری بالاتر در محیط ترمینال است.
دسترسی بهتر و کاملتر به جزییات برنامه ها و اطلاعات
استفاده ی چند کاربر با یک سیستم بدون نیاز به قابلیت های سخت افزاری بالا
و …
کاربران زیادی از ترمینال استفاده می کنند که مهمترین اونها کاربران ابر کامپیوترها , مدیران شبکه , برنامه نویسان و هکر ها هستند.
توی سایت لینوکس سیزن آموزش های زیادی در رابطه با ترمینال لینوکس وجود داره که اونها رو هم بخش بندی کردیم تا برای تازه کاران شروع کار ساده تر باشه.
http://linuxseason.ir/?cat=909
نکته ی قابل توجه بین سیستم عامل هایی که از ترمینال استفاده ی بیشتری دارند شباهت دستورات بین این سیستم عامل هاست و تقریبا میشه گفت اگر کسی کار با ترمینال اوبونتو رو یاد بگیره کار با همه ترمینال ها رو یاد گرفته و برای این کاربر فرقی نداره که از چه توزیعی استفاده می کنه.
نحوه ی پیدا کردن برنامه های کاربردی و نصب اونها بر روی اوبونتو :
قبل از توضیح این بخش یک نکته ی مهم رو یاد آور میشم که بیشتر کاربران لینوکس از این سیستم عامل استفاده می کنند تا از خرید و یا کرک نرم افزار های غیر آزادو غیر اوپن سورس فرار کنند و بهتره بعد از این که اوبونتو رو نصب کردین مدتی سعی کنید خودتون رو با نرم افزار های اون سازگار کنید و شکی نیست این کار در روز های اول کار بسیار سخت و خسته کننده است ولی ارزش این کار رو بعد از یک ماه خواهید فهمید.
تقریبا میشه گفت با کمی جست و جو, مشابه هر نرم افزار ویندوزی رو می تونیم توی لینوکس پیدا کنیم و تنها در برخی موارد خاص مشکلاتی پیش میاد که در شروع این کمبود ها برای کاربران تازه کار پیش میاد.
برای پیدا کردن نرم افزار در لینوکس اول باید نام اون رو پیدا کنیم و این کار با یک جست و جوی ساده در اینترنت به سادگی قابل انجام است .
مثلا می خوام در مورد بهترین نرم افزار برای پخش موزیک توی لینوکس مطالبی پیدا کنم :
best music player for linux
best music player for ubuntu
یا ساده تر :
music player ubuntu
و …
بعد براتون نام چند نرم افزار رو میاره که برخی موارد می تونیم توی ubuntu software center اونها رو پیدا کنیم ولی در برخی موارد این نرم افزار ها در مخازن اصلی نیستن و این کار رو برای تازه کاران کمی سخت می کنه که باز باید بگم هیچ مشکلی نیست و کار بسیار ساده است .
برای اوبونتو سایتی وجود داره به نام لانچپد که تقریبا همه ی نرم افزار های اوپن سورس رو توی اون میتونیم پیدا کنیم که در لینک زیر آموزش کامل پیدا کردن و نصب نرم افزار از طریق این سایت وجود داره :
http://linuxseason.ir/?p=3512
سایت مناسب دیگری که میشه از اون استفاده کرد sourceforge.net است که دراین حالت بهتره تنها نرم افزار های deb رو دانلود و نصب کنید .
http://sourceforge.net/
و سایت softpedia