GPS گوشیتون رو خاموش کنین و برنامهای رو اجرا کنین که میخواد جای شما رو بدونه (مثلا Foursquare) و ببینین که اون برنامه هنوز میتونه با تقریب خوبی بگه شما کجا هستین! اما چطوری؟ این اتفاق از روی دکلهای مخابراتی شبکه تلفن موبایل و وایرلسهایی که دیده می شن می افته. قبلا هزاران نفر از اینجایی که شما بودین رد شدن و گوشیشون روشن بوده و جی پی اس به یک سرور مرکزی (مثلا گوگل) گفته که «سینا دقیقا از روی جی پی اس اینجاست، این وایرلسها رو می بینه ، به این دکل مخابراتی وصله و این دکلها رو هم می بینه». حالا اگر دوباره از گوگل بپرسیم «سارا یه جایی است که جی پی اس نداره اما دقیقا همون وایرلس ها رو می بینه و همون دکلها رو» گوگل با خودش فکر خواهد کرد «خب پس حتما همون جایی است که سینا بوده دیگه» و پاسخ می ده «سارا دقیقا فلان جا است».
اما این اطلاعات فقط در دست چند شرکت محدود به سرکردگی گوگل است و گرفتن این اطلاعات برای افراد و برنامهها نیازمند اشتراک و پول و این چیزها. حالا شرکت موزیلا (که پشت فایرفاکس و تاندربرد است و مدتیه داره نقش رابین هود اینترنت رو بازی می کنه تا ما رو از دست شرکتهای تجاری کمی نجات بده) وارد صحنه شده و می خواد همین سرویس رو رایگان راه اندازی کنه. در اصل می خواد اطلاعاتی که شرکت های خصوصی از وایرلسهای دنیا، دکلهای مخابراتی دنیا و مکان اونها دارن رو تا حد ممکن جمع کنه و مجانی به همه بده.(+)
با این حال وب سایت sito.ir یه مسابقه ای برگزار کرده که به برندگان هم جوایز خیلی خوبی میده از جمله RaspberryPi Model B ،جوایز نقدی و کمک هزینه برای شرکت در دوره های LPI رو میده که برای اطلاعات بیشتر برای چگونگی شرکت در این پروژه و مسابقه کافی هست تا به اینجا مراجعه کنید.
از اینجا هم می تونید لیست افرادی که دارن به این پروژه کمک می کنند رو مشاهده کنید و از اینجا هم خود نقشه رو می تونید ببینید که لحظه به لحظه داره تکمیل میشه و امیدواریم که نقشه ایران هم زودتر تکمیل بشه.