منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

فدورا ۲۰ با اسم رمز Heisenbug منتشر شد

سرانجام و پس از سه بار تأخیر در زمان انتشار، روز گذشته بیستمین نسخه فدورا، توزیع پیشرو در معرفی تکنولوژی‌های جدید دنیای آزاد، با اسم رمز Heisenbug منتشر شد. تیم فدورا این نسخه را به Seth Vidal، یکی از توسعه دهندگان اصلی مدیر بسته Yum و سیستم به روز رسانی مخزن فدورا که چندی پیش درگذشت، اهدا کرده‌ است.

جالب توجه است که انتشار این نسخه با دهمین سال تولد فدورا (اولین بار در ششم نوامبر ۲۰۰۳) نیز همزمان شده است.

همانند گذشته با انتشار نسخه جدید این توزیع گنو/لینوکس، تغییرات وسیع و ویژگی‌های جدیدی ارائه شده‌اند که پیشتر شرح مختصری از آن‌ها را برای این نسخه بیان کردیم. با این وجود بیان دوباره آن‌ها خالی از لطف نیست. با ما همراه باشید.

تغییرات سیستمی

فدورا ۲۰ با سری ۳.۱۱ هسته لینوکس، glibc 2.18، نسخه ۲۰۸ مدیر سرویس و دیمن systemd، نسخه ۴.۸.۲ کامپایلر GCC و نسخه ۹.۲.۳ کتابخانه Mesa ارائه شده است. سرور نمایش Xorg نیز با نسخه ۱.۱۴.۴ مدیریت نمایش رابط گرافیکی را بر عهده دارد.

بسته‌های مربوط به سرویس‌های Syslog و Sendmail از نصب اصلی حذف شده‌اند. از آنجایی که این سرویس‌ها عموما در سیستم‌های دسکتاپ استفاده‌ای ندارند، تیم فدورا تصمیم به حذف آن‌ها از ایمیج پیشفرض گرفته است؛ با این حال بسته‌های لازم برای کسانی که نیاز به استفاده از این سرویس‌ها دارند در مخازن موجود است.
کاربران می‌توانند از سیستم logging موجود در systemd که از طریق فرمان journalctl قابل استفاده است برای دسترسی به فایل‌های لاگ سیستم استفاده کنند که طبق گفته تیم فدورا در مواقعی حتی بهتر از Syslog عمل می‌کند.
از Sendmail نیز به دلیل عدم نیاز به یک «مامور جابجایی ایمیل» (Mail Transfer Agent یا به اختصار MTA) در یک سیستم دسکتاپ، در ایمیج اصلی چشم پوشی شده است.

نسخه ۸ سرور برنامه WildFly (که در گذشته با نام JBoss Application Server شناخته می‌شد) نیز همراه این نسخه است که به شما امکان اجرای برنامه‌های Java EE 7 با سرعتی بالا و مناسب را می‌دهد. WildFly 8 همچنین از طریق راه‌اندازی همزمان سرویس‌ها، حداکثر استفاده را از توان پردازنده‌های چند هسته‌ای به عمل آورده و تأخیرهای بی‌مورد در راه‌اندازی سیستم را حذف می‌کند. همچنین در میزان اشغال حافظه رم بسیار صرفه جو بوده و در مقایسه با دیگر JVM ها حافظه بسیار کمتری را اشغال می‌کند.

زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی نیز به روز رسانی شده‌اند که از میان آن‌ها می‌توان به Ruby on Rails 4.0، perl 5.18 و GHC 7.6.3 اشاره کرد.

رابط مجازی سازی libvirt نیز به نسخه جدید خود ارتقا یافته است که از ویژگی‌هایش می‌توان به  رابطی جدید برای تهیه و مدیریت اسنپ‌شات از ماشین‌های مجازی، و پشتیبانی از تهیه ماشین مجازی با معماری ARM اشاره کرد.

و آخرین اما یکی از مهمترین تغییرات نیز اضافه شدن معماری ARM به خانواده اصلی فدوراست.

تغییرات میزکار

فدورا ۲۰ با گنوم ۳.۱۰ و کی‌دی‌ای ۴.۱۱ ارائه شده است.
گنوم ۳.۱۰ شامل دو برنامه جدید gnome-music و gnome-maps می‌باشد. همچنین منوی System Status نیز یکپارچه شده و از اشغال بی‌مورد فضای پنل بالا جلوگیری کرده است.
کی‌دی‌ای ۴.۱۱ نیز فهرستی بندی Nepomuk را سریع‌تر ساخته و ویژگی‌هایی از جمله اینتگریت کردن Kscreen در Kwin، پشتیبانی از Metalink/HTTP برای Kget و … را به همراه دارد.

ایمیج‌های دیگری نیز با میزکارهای LXDE، Xfce و MATE نیز ارائه شده‌اند.

برای اطلاعات بیشتر و فهرستی کامل از تغییرات و شرح استفاده از ویژگی‌های جدید به نکات انتشار اصلی مراجعه کنید. مستندات جدید فدورا ۲۰ نیز از در وبسایت فدورا در دسترس هستند.

لینک‌های دانلود فدورا ۲۰ را نیز در این صفحه خواهید یافت.

4 دیدگاه برای این نوشته:

  1. مجتبی:
    ۲۷ آذر ۱۳۹۲ از توزیع‌های مادری که تا حالا استفاده نکردم.
    شاید واسه اینه که بعد آرچ دیگه توزیع عوض نکردم. اگه قبل آرچ بیشتر باهاش آشنا می‌شدم احتمالا امتحانش می‌کردم.
    از اونجایی که اکثر سرورها فدورا بیس یا دبیان بیس هستند (دیدی که من دارم، واقعیت رو نمی‌دونم) واسه آشنایی حتما روزی نصب خواهم کرد.
  2. عباس:
    ۲۷ آذر ۱۳۹۲ دیگه از مای اسکیوال توی این نسخه خبری نیست و MariaDB جاش رو گرفته
  3. وحید:
    ۲۷ آذر ۱۳۹۲ اکثر سرورها دبیان بیس یا rpm-based هستن. فدورا هم rpm-based هست.
    تو سرورها اکثرا CentOS استفاده می‌شه.
    من همیشه فدورا و همچنین گنوم رو دوست داشتم. حیف که لپتاپم واسه گنوم ضعیفه والا حتما داشتمش.
    الان آرچ دارم با میزکار Openbox :دی
  4. وحید:
    ۲۷ آذر ۱۳۹۲ الان تو اکثر توزیع‌های مهم MariaDB جاشو گرفته.
    البته الان فرق خاصی نداره که لازم باشه کدها عوض بشه، تا ببینیم بعدا چی می‌شه.

ارسال نظر سریع



برچسب ها : , ,