هدف از این پست نصب تازه ترین نسخه توزیع openSUSE به همراه نصب بسته های لازم برای پیکربندی آن به عنوان یک سرور و نصب تمامی سرور های لازم برای راه اندازی یک شبکه است.openSUSE در اصل یک سیستم عامل دسکتاپ است و هیچگاه برای محیط های بزرگ به کار برده نخواهد شد اما می توان آنرا به عنوان یک سرور در محیطی کوچک پیکربندی نمود تا سرویس هایی مانند HTTP, FTP, DHCP, DNS, Gateway, Samba, NFS و غیره را درون شبکه راه اندازی کرد.سامبا سرویسی است که درون شبکه سیستم های لینوکسی و دیگر یونیکس ها مانند مکینتاش و غیره را با سیستم های ویندوزی ادغام نمود.مزیت دیگر openSUSE وجود ابزار YaST است که امکان تنظیم سیستم و دیگر سرویس ها و به طور کلی کنترل گرافیکی سیستم را فراهم کرده است.نخست باید DVD آخرین نسخه آن یعنی 13.1 را از اینجا دانلود کنید و سپس آنرا بر روی رایت کرده و سیستم را با آن بوت کنید. من هاردی به حجم 500 گیگابایت دارم که روی آن از پیش ویندوز 7 نصب شده است و openSUSE 13.1 را بر روی آن هارد و در کنار ویندوز نصب کرده ام. در اصل فضایی به اندازه 250 گیگابایت خالی (Unpartition) دارم. اما در این پست از VMware استفاده می کنم. بهتر است برای بار نخست آنرا بر روی ماشین مجازی نصب کنید تا در صورت عدم تمایل صدمه ای به ویندوزتان نزند.
- پس از بوت شدن مطابق با شکل 1 صفحه Welcome می آید و می توانید Lincense Agrrement را بخوانید. به هر حال روی Next کلیک کنید.
- مطابق با شکل 2، سیستم عامل در حال شناسایی سخت افزار سیستم شما است.
- در پنجره شکل 3 به طور خودکار New Installation انتخاب شده است، چونکه برای بار نخست است که openSUSE را نصب می کنید.
- مطابق با شکل 4 تنظیمات تاریخ و زمان (Time Zone) را انجام دهید.
- مطابق با شکل 5 می توانید یکی از دو میزکار گنوم و KDE را انتخاب کنید. یا اینکه روی Other کلیک کنید. اما فقط می توانید در این مرحله یکی را انتخاب کنید و در گام های بعدی خواهید دید که دسکتاپ های دیگر نیز قابل انتخاب و نصب هستند. دسکتاپی که در اینجا انتخاب می کنید، دسکتاپ پیشفرض است و پس از بوت شدن سیستم عامل، وارد آن خواهید شد.
- پس از گام بالا وارد پنجره شکل 6 خواهید شد. در اینجا پارتیشن های لازم ایجاد می شوند.با کلیک بر روی Create Partition Setup بطور پیش فرض openSUSE سه پارتیشن / (یا پارتیشن root)، پارتیشن home/ و پارتیشن swap را می سازد. با کلیک بر روی گزینه Edit Partition Setup می توانید آنطور که مایلید سیستم را پارتیشن بندی کنید. توجه کنید که اگر مانند من 500 گیگابایت هارد داشته باید که 250 گیگابایت آن شامل 3 پارتیشن ویندوزی NTFS باشد، پس باید توجه کنید در زمان Edit Partition Setup پارتیش های NTFS تیک نخورده باشند. شکل 7 تصویری از Edit Partition Setup را نشان می دهد.
- در پنجره شکل 8 باید یک کاربر (به جز کاربر root) را ایجاد کنید.
- اصلی ترین گام نصب (برای آموزش در همین مطلب) پنجره Installation Settings شکل 9 است. در این پنجره خلاصه ای از آنچه که انجام شده را نشان می دهد. می توانید بر روی Install کلیک کنید تا نصب آغاز شود. (مطابق شکل ). اما می توانید روی Change کلیک کنید تا بتوانید یا تنظیمات انجام شده را تغییر دهید و یا اینکه مطابق شکل 10 و انتخاب Software بسته های نرم افزاری بیشتری را نصب کنید. مطابق با شکل 11 و پنجره Software Selection می توایند گروه های نرم افزاری خاصی را نصب کنید. بطور مثال مطابق با شکل 12 می توانید در از زیر مجموعه Server Functions تمامی سرویس های لازم را نصب کنید. لطفن تمامی گروه های زیر مجموعه Server Function را نصب کنید زیر در ادامه مطلب های مرتبط با openSUSE نیاز داریم و همین جا می توانید بدون اینترنت و از روی DVD آنها را نصب کنید. همچنین بدون نصب آنها ماژول های گرافیکی هر یک از آنها در YaST قابل استفاده نمی باشند. همچنین مطابق با شکل 13 حداقل دو گروه مشخص شده از زیر مجموعه Development را نصب کنید.
- پس از انتخاب تمامی بسته های لازم و تغییرات لازم داده شده، روی OK کلیک کنید تا پنجره ای مانند شکل 14 نشان داده شود. برای آغاز نصب روی Continue کلیک کنید.
- در پنجره شکل 15 روی Install کلیک کنید و سپس مطابق با شکل 16 روی Install کلیک کنید..
- و در نهایت مطابق با شکل 17 فرایند نصب آغاز می شود.