منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

نقش حیاتی لینوکس در اکتشاف بوزون هیگز

لینوکس نقش بسیار مهمی در کشف «بوزونِ هیگز» ایفا کرد!

دانشمندان مرکز CERN در ژنو، خبر اکتشاف بوزونِ هیگز را که به عنوان یکی از مهمترین شاهکار های علمی در فهم آفرینش جهان قلمداد می‌شود به گوش جهانیان رساندند.

بوزونِ هیگز یک ذره جدید زیر اتمی است که به ذرات موجود در اتم جرم می بخشد، یعنی اصلی‌ترین بلوک سازنده جهان. به آن «ذره خدا» نیز می گویند؛ زیرا وجود آن، در آفرینش جهان اساسی و لازم است. در روزهای اخیر خبرها و مقالات بسیاری در سطح وب در مورد این اکتشاف مهم منتشر شده است که با کمی جستجو در موتورهایی نظیر گوگل می‌توانید به این مقالات چه به فارسی و چه انگلیسی دسترسی داشته باشید.

\"\"

نام «بوزونِ هیگز» از نام یک دانشمند انگلیسی به نام Petter Higgs و یک دانشمند هندی به نام Sanyendta Neth Bose گرفته شده است.

یکی از دست اندرکاران CERN در وبسایت Reddit: گفته است که لینوکس نقش ویژه ای در کشف بوزون هیگز ایفا کرد:

من چیزی که مربوط به CERN باشد در اینجا ندیدم، بنابراین فقط ذکر می‌کنم که چگونه لینوکس (خصوصا Scientific Linux و Ubuntu) نقشی حیاتی را در کشف بوزون جدید در CERN ایفا کرد. ما هر روز از لینوکس به همراه هاست‌های نرم‌افزارهای باز، مانند ROOT در آنالیزها و آزمایش‌هایمان استفاده می‌کنیم که نقش ویژه‌ای را در اجرای شبکه‌های کامپیوتری ما برای کارهای به شدت محاسباتی بازی می‌کند.

اکتشاف بسیار مهم دیروز به ما اطلاعات جدیدی درباره این موضوع داده است که چگونه هستی در سطحی بسیار بنیادی عمل می‌کند و اینکه چگونه یک فیزیکدان به لینوکس علاقه پیدا می‌کند.

در مورد آنالیز داده، در اصل ویندوز هم می‌توانست استفاده شود. ما همچنین می‌توانستیم از نوعی دستگاه که نمادها را طبق جدولی ساده از قواعد در نوار باریکی به تصویر می‌کشد استفاده کنیم؛ (ولی) لینوکس برای این کار مناسب‌ترین بود.

لینوکس در HPC ‘همه جا حاضر’ است و ما از قدرت کامپیوتری زیادی در فیزیک LHC استفاده می‌کنیم. بنابراین دلایل استفاده از لینوکس در HPC بسیار شبیه دلایل استفاده از لینوکس در آزمایش‌ها و آنالیزهای فیزیک LHC می‌باشد. بالطبع داشتن سیستم‌عاملی آزاد، متن باز و مطمئن (Scientific Linux در اصل همان Red Hat است) مهم است، اما این جمله از وبسایت Scientific Linux دلایل استفاده و نیاز به Scientific Linux را بیان می کند:

«هدف اصلی ما برای یک سیستم پایه، این است که همه چیز سازگار با نسخه Enterprise باشد و تنها تغییراتی جزئی صورت پذیرد. از جمله آیتم های اضافه شده، Alpine و OpenAFS هستند.

هدف بعدی ما، قابلیت سفارشی سازی آسان یک محل (شبکه کاری کامپیوترها یا اینترانت)، بدون استفاده از Scientific Linux base است. هر لابراتوار می‌تواند تنظیمات مخصوص به خودش را در محل خود پیاده کند. به وسیله‌ی اسکریپت‌های مخصوص، و نصاب anaconda ، هر محل می‌تواند توزیع مختص خود را با کمترین کار بسازد. یا در صورت تمایل کاربر، نوع SL base را نصب کند.»

من در درجه اول در زمینه فیزیک کار می‌کنم، نه کامپیوتر، بنابراین مطمئن نیستم بتوانم لینوکس را آنطور که باید و شاید با BSD مقایسه کنم. حقیقت امر این است که لینوکس، سیستم‌عامل مورد استفاده در اکثریت آزمایش‌های منجر به اکتشاف بود، بنابراین من تصدیق می‌کنم که لینوکس نقشی حیاتی را در این اکتشاف ایفا کرد.

چندان عجیب نیست که CERN وبسایت پشتیبانی جدا و اختصاصی برای لینوکس دارد.

برگرفته از گزارش ubuntuvibes

10 دیدگاه برای این نوشته:

  1. \'\'eMan:

    ۱۶ تیر ۱۳۹۱
    فقط میشه گفت واووووو
    یعنی ایوووووول
  2. \'\'امیرحسین هنردوست:

    ۱۶ تیر ۱۳۹۱
    قبل‌تر گفتم که امکان ورود لینوکس به کامپیوترهای خونگی خیلی بعیده. الان حرفم رو پس می‌گیرم و می‌گم احتمال این که مصرف خونگی مفید‌تر از قبل بشه، با وجود لینوکس میسر می‌شه.
  3. \'\'امیرحسین هنردوست:

    ۱۶ تیر ۱۳۹۱
    واقعا بعد از اینترنت، لینوکس یکی از انقلابی‌ترین دستاورد‌های تکنولوژیکی هست.
  4. \'\'hypermit:

    ۱۶ تیر ۱۳۹۱
    خوب باید بگم برعکس اگر شرکت های بزرگ نسخه لینوکسی برنامه هاشون رو هم ارائه بدن استفاده از لینوکس برای مصرف خونگی بسیار کم هزینه تر و کم دردسر تر خواهد بود.
  5. \'\'www.king-it.ir:

    ۱۸ تیر ۱۳۹۱
    خیلی ممنون امروز شناختم بلاگتون رو ممنون
  6. \'\'abolfazl:

    ۱۸ تیر ۱۳۹۱
    خسته شدم از بس تبلیغات سایت کپیتو تو همه سایت ها دیدم
    اه
    بس کن دیگه
    همه جا میخوای بیای یا اول نظر بی خودی بدی، اون از نارنجی زومیت این هم از این
    دست بردار سر جدت
  7. \'\'deli:

    ۱۸ تیر ۱۳۹۱
    بلاخره روزی میاد که توی دنیای دسکتاب هم لینوکس پیشرو باشه
  8. \'\'MiadBahrami:

    ۱۹ تیر ۱۳۹۱
    بچه ها لطفا بگیم گنو/لینوکس
    چون نقش سیستم عامل هم خیلی مهمه

    ممنون از مطلب خوبتون

  9. \'\'سرت:

    ۲۰ تیر ۱۳۹۱
    کامنتهای این رفیقمون هم تو بالاترین بخونید
    http://balatarin.com/permlink/2012/7/6/3078719
  10. \'\'مسعود آموزگار:

    ۲۰ تیر ۱۳۹۱
    خود کسی که اظهار نظرهای توی متن رو ارائه کرده از اعضای فنی سرن بوده. حالا این دوستمون کاسه داغ‌تر از آش شدن دیگه…!

\"ارسال



برچسب ها : , , , , ,