StartOS 6 توزیعی لینوکسی است که توسط Wali Network Technology که یک شرکت چینی است توسعه داده می شود. اولین نسخه ی چیزی که حالا StartOS نامیده می شود، مبتنی بر اوبونتو بود ولی چند مدت بعد اوبونتو را رها کرد تا مبتنی بر هیچ توزیعی نباشد و حالا StartOS توزیعی مستقل است که سیستم مدیریت بسته ی خودش را هم دارد.
در ادامه نگاهی می اندازیم به نسخه های گنوم KDE این توزیع. تصاویر از اولین انتشار بتای StartOS 6 گرفته شده اند.
همانند تقریباً همه ی توزیع های دیگر، StartOS 6 هم به صورت یک ایمیج نصبیِ زنده در دسترس است. تصویر زیر منوی بوت را نشان می دهد. زبان های پشتیبانی شده فعلاً فقط شامل انگلیسی و چینی هستند.
نصاب به نظر نسخه ای تغییر یافته از نصاب قدیمیِ اوبونتوست اما برخلاف نصاب اوبونتو، تمام تنظیمات در یک پنجره انجام می شوند. هیچ گونه پشتیبانی هم برای رمزگذاری برروی هارددیسک و دایرکتوری home و همچنین استفاده از LVM در این نصاب وجود ندارد.
نسخه ی تحت گنوم از گنوم ۳.۸.۳ به همراه محیطی که کمی سفارشی سازی شده استفاده می کند. علاوه بر پنل بالایی، یک پنل پایینی هم در میزکار وجود دارد.
با استفاده از برنامه ی GNOME Tweak Tool منوی برنامه ها (Applications) هم قابل فعال سازی است.
این تصویر لیست تعدای از برنامه های از پیش نصب شده را نشان می دهد.
تعداد بیشتری از برنامه ها از پیش نصب شده.
برنامه ها تحت خط فرمان با استفاده از ypkg که ابزار خط فرمانیِ مدیریت بسته در این توزیع است، قابل مدیریت هستند. در این جا خبری از APT نیست.
همچنین یک برنامه ی گرافیکیِ زیبا که به نظر مشتق شده از نسخه ی قدیمیِ مدیریت برنامه ی توزیع Deepin هست هم برای مدیریت بسته ها وجود دارد.
به نظر می آید که نسبت به سایر توزیع ها، برنامه های خیلی کمتری در مخزن این توزیع وجود دارند. مثلاً مجموعه ی آفیس Calligra در درسترس است ولی خبری از LibreOffice نیست.
نسخه ی KDE از آخرین نسخه ی پایدار KDE یعنی ۴.۱۰.۴ استفاده می کند. منوی پیش فرض منوی Kickoff است.
منوی Lancelot هم به عنوان جایگزینی برای منوی Kickoff موجود و قابل استفاده است.
در مجموع StartOS توزیع جالبی است و باید منتظر بود و دید که در انتشار نهایی مخصوصاً در ناحیه ی برنامه های موجود برای نصب چه حرفی برای گفتن دارد.
اگر دوست دارید خودتان این نسخه ی بتای StartOS 6 را امتحان کنید، می تواید ایمیج نصبی برای معماری ۶۴ بیتی با میزکارهای گنوم یا KDE را از اینجا دریافت کنید.
منبع: LinuxBSDos