منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

ویر کارایی: معرفی مساله C10K

اینم یه تجربه پراکنده دیگه!

در ادامه سری «ویر کارایی» میخواستم یه پست کوتاه در مورد یه مساله بسیار مهم در حوزه کارایی بنویسم. مساله‌ای که معروف به C10K هست.

اگه بخوام بصورت خیلی تو دل برو و خودمونی این مساله رو تعریف کنم باید بگم که: نوشتن برنامه‌هایی با قابلیت کار کردن با ۱۰ هزار کانکشن همزمان بصورت موازی هست. یعنی در آن واحد ما به ۱۰ هزار مشتری پاسخ بدیم. این مساله در اواخر ده ۱۹۹۰ توسط آقای کگل معرفی شده و ادعا شده که الان سخت‌افزارهای قوی برای ارائه سوریس وجود داره و گلوگاه معمولا بخش نرم‌افزار هست. برای این مساله راه‌حل‌های مختلفی پیشنهاد شده که میتونید پست اصلی آقای کگل رو بخونید. معمولا این راه حل‌ها ترکیبی از تنظیم سیستم عامل به علاوه بهبود نرم افزار هست.

هنوز روی این مساله کار میشه و از نقطه نظر‌های مختلف بررسی میشه. و حتی اخیرا حد ۱۰ هزار کاربر رو به ۱۰ میلیون کاربر همزمان افزایش دادن و مساله جدیدی برای بررسی ارائه کردن.

اما من هنوز در ایران هیچ راه حلی رو به چشم ندیدم که این تعداد کانکشن همزمان داشته باشه. من توی سیستم بانکی کار کردم و با سیستم‌های مخابراتی آشنا هستم. معمولا تعداد کاربران همزمان سیستم‌های بانکی زیر ۴۰۰ کاربر همزمان و سیستم مخابراتی اگه اشتباه نکنم زیر ۱۰۰۰ کاربر هست. یعنی هنوز راه زیادی تا مساله C10K داره. البته باید بگم که چون سیستم‌های مخابراتی و بانکی مبتنی بر تراکنش هست، معمولا پیچیده تر از یک وب سرور هست که بخواد ۱۰ هزار کلاینت همزمان داشته باشه. هنوز هم شخصا سعادت آشنایی با سایتی رو نداشتم که این مقدار بازدید کننده داشته باشه.

امیدوارم در آینده نزدیک یه بخورد نزدیک با این مساله داشته باشم. و این یعنی که سطح سرویس‌ها اینترنتی در کشور ما به شدت افزایش یافته.

همین!



برچسب ها :