در مطلب نامگذاری دیسک ها درFreeBSD 8 با قواعد نامگذاری و همچنین گام ها برای ایجاد یک پارتیشن آشنا شدید. در FreeBSD 8 سیستم فایل پبشفرض UFS است. برای شروع با کاربر root دستور sysinstall را اجرا کنید. توجه داشته باشید که این دستور در نسخه های ۹ و ۱۰ از FreeBSD دیگر وجود ندارد. مطابق شکل زیرمنوی Configure را انتخاب کنید.
سپس مطابف شکل های زیر منوی Fdisk را برای فرمت کردن انتخاب و از شکل بعدی دومین دیسک یعنی ad1 (دیسک جدید) را انتخاب کنید.
طبق شکل زیر صفحه فرمت بندی دیسک نشان داده می شود. می خواهیم دیسک را با ایجاد یک اسلایس، فرمت کنیم. پس کلید A را فشرده تا مطالق با شکل بعدی، اسلایسی بر روی دیسک ایجاد شود.
برای ثبت تغییرات کلید W را قشره و مطلبق شکل زیر YES را انتخاب کنید.
مطابق شکل زیر None را انتخاب کنید و سپس در شکل بعدی روی OK کلیک کنید.
شکل بالا نشان می دهد که یک اسلایس ایجاد شده است. همچین شکل زیر اسلایس ad1s1 را نیز نشان می دهد. (البته در شکل زیر پارتیشن d نیز وجود دارد که هنوز ایجاد نکردیم)
با کلیک روی OK مجدد پنجره شکل زیر نشان داده می شود.
روی Cancel کلیک کنید و مطابق شکل زیر منوی Label را انتخاب کنید. با انتخاب آن می خواهیم یک یا چند پارتیشن را ایجاد کنیم و سپس آنرا بر روی یک دایرکتوری که از قبل ایجاد کرده ایم، متصل کنیم.
مطابق شکل زیر کلید C را برای Create یا ایجاد یک پارتیشن کلیک کنید و در پنجره باز شده عدد 5000M یعنی ۵۰۰۰ مگابایت یا ۵ گیگابایت را وارد کنید.
مطابق با شکل زیر A file system رو انتخاب کنید تا سیستم فایل UFS بر روی پارتیشن ایجاد شود. این عمل معادل با اجرای دستور newfs است. در FreeBSD 8 سیستم فایل پیشفرض UFS است اما در FreeBSD 10 سیستم فایل پیشفرض ZFS است.
شکل زیر دایرکتوری یا نقطه را مشخص کنید. در شکل زیر پارتیشن ایجاد شده یعنی ad1s1d را رو دایرکتوری data1/ متصل می کنیم.
شکل زیر خلاصه کاری که انجام شده را نشان می دهد.
برای ثبت تغییرات کلید W را فشرده و مطابق شکل زیر YES کلیک کنید.
پس از گام های بالا برای اتصال دائمی پارتیشن بر روی دایرکتوری باید خط آخر شکل زیر را به فایل etc/fstab/ وارد کنیم. این فایل مشابه فایل etc/fstab/ در لینوکس است.
vi /etc/fstab