گاهی اوقات لازم است تا صفحهای از یک سایت را بصورت عکس، ذخیره کنیم؛ بطوریکه بدون کاسته شدن از کیفیت تصویر مربوطه (حتی با بزرگنمایی تصویر)، بخش هدر، محتوا و فوتر آن در عکس بطور کامل (با خوانایی متون داخل سایت) قابل مشاهده بوده و اصطلاحاً تصویر سایت، تمامصفحه باشد.
این مسأله برای طراحان سایت، امری حیاتی محسوب میشود و نیاز دارند تا سایتی را که بر روی کامپیوتر خود طراحی نمودهاند و هنوز بر روی هاست اینترنتی قرار نگرفته بصورت عکس، به ایمیل مشتری ارسال کنند تا در صورت نیاز مشتری تغییرات لازم را به طراح سایت گوشزد کند.
انجام این کار به آسانی با نرمافزار گیمپ میسر میشود؛ ویژگی که در همتای ویندوزی گیمپ، یعنی نرمافزار معروف فتوشاپ وجود ندارد! البته ناگفته نماند که میتوان با کمک دکمه PrtScr از صفحه دسکتاپی که سایت مربوطه در آن باز است، عکس گرفت و آن را ذخیره کرد؛ اما در این حالت میبایست با پایین نگه داشتن دکمه Ctrl صفحهکلید و استفاده از اسکرول ماوس، تصویر گرفته شده از سایت را Zoom Out کرده و توسط دکمه PrintScreen صفحهکلید که در بالاتر توضیح داده شد از آن عکس گرفت. در این حالت کیفیت تصویر بسیار ضعیف خواهد بود و با بزرگنمایی آن خوانایی زیادی خصوصاً در تشخیص و خواندن محتوای مطالب سایت و همچنین عناوین و منوها وجود نخواهد داشت! روش دیگری که به ذهن خطور خواهد نمود این است که از قسمت مختلف صفحه وب بطور مجزا، با بزرگنمایی مطلوب عکس گرفته و نهایتاً تصاویر را به کمک فتوشاپ به هم چسبانده، قسمتهای تکراری را حذف نموده آنها را بصورت عکسی واحد ادغام کرد. این روش نیز در صورت مبتدی بودن در استفاده از نرمافزار فتوشاپ راه به جایی نخواهد برد! این مسئله امری است که بنده، شخصاً آن را تجربه نموده و با مشکلات آن روبرو شدهام. اما بدانید که گیمپ در کمتر از چندین ثانیه تصویر مورد هدف را با کیفیتی مطلوب، بطور خودکار در اختیارتان قرار خواهد داد.
از آنجایی که تجربه اینجانب در استفاده از ابراز گیمپ زیاد نیست؛ متأسفانه اطلاع دقیقی از زمان دقیق درج این ویژگی (قابلیت گرفتن عکس از یک صفحه وب) در نرمافزار گیمپ ندارم. اما خاطر نشان میکنم که نسخهای استفاده شده در این آموزش نسخه ۲٫۸٫۶ بوده و از این ورژن به بعد، بطور حتم این قابلیت در گیمپ وجود خواهد داشت. اما ممکن است در چند ورژن پایینتر نیز موجود باشد و یا نباشد!
ابتدا نرمافزار گیمپ خود را گشوده و وارد منوی File و سپس زیرمنوی Create شده و بر روی گزینه From Webpage کلیک نماییدتا پنجره کوچکی مانند تصویر زیر در گیمپ باز شود:
کافیست تا در بخش Enter location آدرس سایت مورد نظر را وارد نمایید. آدرس لینک مربوطه حتی میتواند آدرس سایتی بر روی لوکال هاست شما باشد.
قسمت Width نیز مقدار عرض تصویر گرفته شده را بر اساس پیکسل تعیین مینماید. علت نبود گزینهای برای تعیین ارتفاع عکس چیست؟! چون ارتفاع یک سایت متغیر بوده و بر اساس آن اصطلاحاً پنجره مرورگر دارای اسکرول میشود. همانطور که پیشتر نیز عنوان شد عکس گرفته شده بدون اسکرول، Zoom Out شده و با کیفیتی مطلوب میباشد. در نتیجه گزینه ارتفاع با توجه به متغیر بودن آن لحاظ نشده است.
گزینه Font Size نیز اندازه فونت مورد استفاده را تعیین میکند.
در نهایت با کلیک بر روی Create، عکس مربوطه در پنجره گیمپ نمایان میشود که با انتخاب منوی File و کلیک بر روی گزینه Export و یا فشردن کلیدهای ترکیبی Shift+Ctrl+E میتوانید آن را بر روی سیستمتان ذخیره نمایید.
در قسمت Select File Type در گوشه پایین و سمت چپ در پنجرهای که گشوده شده٬ میتوان با پسوند png یا jpg و یا هر فرمت دلخواه دیگر تصویر مربوطه را ذخیره کرد.
تصویر زیر عکس گرفته شده از صفحه خانگی سایت لیبوکس میباشد.
بر روی آن Zoom کنید و از کیفیت مطلوب آن لذت ببرید و یا عکس گرفته شده از وبسایتی را که طراحی نمودهاید٬ برای مشتریان خود بصورت ایمیل ارسال کنید تا نظرات نهاییشان را در رابطه با اعمال تغییرات به شما اعلام کنند.