هر چیزی هزینهای دارد. بعضی از هزینهها اجباری است و بعضی اختیاری. اختیاری به این معنی که اخلاق حکم میکند که اگر از چیزی استفاده میکنید و در قبال آن هزینهای از شما دریافت نمیشود، خودتان به صورت داوطلبانه و برای کمک به آن هزینهای را پرداخت کنید. هزینهی استفاده از محصولی ممکن است مالی باشد یا غیر مالی. بعضی از سازندهها برای برطرف کردن نیازهای خود به پول احتیاج دارند و بعضی دیگر به حمایت معنوی و تبلیغ شما.
لینوکس و نرمافزارهای آزاد، دو نمونه آشنا، و از آن دسته پروژههایی هستند که معمولا به صورت داوطلبانه گسترش پیدا میکنند و در اکثر مواقع بابت آن هزینهای از کاربر دریافت نمیکنند. شاید خیلیها دوست داشته باشند برای لینوکسی که مدتهاست از آن استفاده میکنند تبلیغ کنند اما راهی به ذهنشان نمیرسد. در این نوشته قصد داریم کار را کمی برای شما آسانتر کنیم و در سه قدم شما را به ترویج لینوکس در دانشگاه یا مدرسهی خود ترغیب کنیم.
معمولا اگر میخواهید محصولی را به کسی توصیه کنید بهترین راه این است که آن را کاملا در اختیار او قرار دهید تا آن را هر طور که میخواهد بررسی کند و از نزدیک با محصول ارتباط برقرار کند؛ یکی از شگردهایی که اپل را اپل کرد! ما هم از همین روش استفاده میکنیم. با مسئولان سایت کامپیوتری دانشگاه رایزنی کنید تا بگذارند روی تعدادی از سیستمها توزیعهایی از لینوکس را نصب کنید. برای آنکه کمی اعتماد آنها را جلب کنید بهتر است توزیعها را به صورت بوت دوگانه کنار ویندوز نصب کنید. ما برای این کار از دو توزیع پیشرو و محبوب دنیای لینوکس استفاده کردیم، یعنی اوبونتو و مینت؛ که هم از نظر ظاهری به قدر کافی متفاوت هستند و هم با انتخاب ایندو، کمی کارمان برای قدم بعدی سادهتر است.
در مرحلهی بعد برای اینکه کاربران را از سردرگمی نجات دهیم احتیاج به مستندات و راهنماهای خوب و در عین حال کم حجمی داریم. خوشبختانه برای هر دو توزیع راهنماهای خوبی به زبان فارسی ترجمه و نوشته شده. راهنمای لینوکس مینت کاری از تیم لینوکس ریویو و راهنمای اوبونتو از وبلاگ آزادراه را دانلود کنید. بهتر است که آنها را در چند نسخه پرینت بگیرید و در کنار رایانههایی که روی آنها مینت و اوبونتو را نصب کردهاید قرار دهید.
این هم از قدم اول. برای اولین گام چنین تبلیغی میتواند مفید باشد. دیگران را به امتحان کردن دعوت کنید. این پوستر را هم پرینت بگیرید.
بعد از قدم اول شاید کسی از این سیستمعامل دوستداشتنی خوشش آمد. بهترین کار این است که توزیعهای مختلف را به او معرفی کنید و به او کمک کنید تا توزیع مورد نیاز خودش را انتخاب کند. وبسایت DistroWatch مقالهی خوبی برای معرفی توزیعهای مشهور دارد. این راهنما میتواند کمک خوبی برای شما باشد. همین طور میتوانید از این تست نه چندان دقیق استفاده کنید.
حال که فرد مورد نظر به سمت لینوکس جذب شده است، بدترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که او را در هنگام نصب و بعد از آن تنها بگذارید. همین کافی است تا همه چیز برعکس شود و او را دشمن قسم خوردهی لینوکس کنید. پس او را در مراحل بعد هم تنها نگذارید. کمک کنید تا فایل ایزوی توزیع را نصب کند. در راه اندازی سیستم و نصب برنامههای ضروری و مفاهیم تازه او را یاری کنید تا کم کم با این محیط تازه انس گیرد. راه ارتباطی خود را هم به او اعلام کنید.
امید است که همه ما با همکاری و کمک یکدیگر، نقشی هر چند کوچک را در گسترش سیستمعامل آزاد گنو/لینوکس ایفا کنیم.
فایلهای قابل ویرایش تبلیغات را از این لینک میتوانید دریافت کنید.
29 دیدگاه برای این نوشته:
- سیاوش:
۱۴ دی ۱۳۹۱
بهترین راه برای اینکه لینوکس مورد استقبال مردم واقع بشه اینه که:
1- باگهاش رفع بشه و برنامه نویسا به جای ساختن صدها توزیع بیخود و بیفایده بیان یک توزیع رو بچسبن و مشکلاتشو رفع کنن.
2- نصب برنامه ها بصورت ویزاردی (بدون نیاز به ترمینال) ممکن بشه و لینوکس بصورت آفلاین قابل استفاده باشه؛ به عبارت دیگه خط فرمان قدرتمند لینوکس سرجای خودش باقی بمونه و قابلیت نصب ویزاردی به لینوکس اضافه بشه.
اگه این دو مورد مشکلش حل بشه دیگه اصلا احتیاجی به ترویج لینوکس توسط من و شما نیست و مردم خودشون به سمت لینوکس هجوم خواهند برد چون هیچ آدم عاقلی از کالای رایگان و باکیفیت بدش نمیاد! ولی اگه این دو مورد برطرف نشه امید چندانی نداشته باشید… و تا ابد همین آشه و همین کاسه… ببینید چه روزی دارم اینو میگم! چند سال دیگه به حرف من خواهید رسید. - محمد عباسی:
۱۴ دی ۱۳۹۱
مثل شعار بخوانید :
کاربر **** نمیخوایم
کاربر **** نمیخوایم
کاربر **** نمیخوایم - رضا آقازاده:
۱۴ دی ۱۳۹۱
سلام بر دوستان
یه روش خوب دیگه برپاییه کارگاه آموزشی نرم افزارهای آزاد/لینوکس توی دانشگاه و یا مدرسه هست
اگر کسی کمک خواست به من میل بزنه..خوشبختانه تجربه های خوبی بعد از برگزای دوتا کارگاه آموزشی توی دانشگاه بدست آوردم
من خودم از روش های ویزاردی خوشم..نمیاد..ولی الان ویزادی هست..
ینی توی دبیان ها..با داشتن فایل های دبیان..با یک کلیک نصب میشه
توی RPM ها ..که کلا روش نصب با یک کلیک داره
یکی از علت های پیشرفت این سیستم عامل..همین شلختگیش هست..
که اسمش شلختگی هست..در واقع اختیار موجودات برای پیشرفت هست.
اونی که ضعیف کار کنه..حذف میشه..
و این تعدد توزیع ها به خاطر باز بودن اختیار و سلیقه هست. - عرفان طباطبائی:
۱۴ دی ۱۳۹۱
سه مورد:۱. چه ربطی داره به مطلب؟
۲. چه کسی خودشو اونی که شما گفتی میدونه که با دیدن این شعار، یه کاربر گنو/لینوکس نشه؟
۳. لطفا در نظرها از نوشتن هر گونه (و دوباره میگم هر گونه) حرف بد و توهین آمیز هر چند شوخی باشه دوری بشه! اگر کسی جواب یا حرفی برای گفتن داشته باشه، محترمانه هم میتونه اون رو بگه.از این به بعد هرگونه کامنت اینچنینی بلا استثنا و بدون اطلاع به کاربر حذف میشه.
- amirHP:
۱۴ دی ۱۳۹۱
۱. هر نرمافزاری باگ داره و در هر نرمافزاری هم توسعه دهندهها مدام در حال برطرف کردن آنها هستند دقیقا مثل لینوکس و نرمافزارهای آزاد با این تفاوت که توسعهدهندههای لینوکس به چند میلیون میرسند. پس مسلمه که لینوکس نسبت به سیستمعاملهای دیگه خیلی کمتر باگ داره و اونقدر قابل اعتماد هست که بزرگترین پروژههای نظامی و علمی رو با اون پیاده سازی میکنن.
۲. در اکثر توزیعهای مشهور لینوکس نصب نرمفزار نه تنها بینیاز از ترمینال بلکه حتی بینیاز از پنجرهی ویزارد است. اکثر برنامهها تنها با یک کلیک نصب میشود. - زندگی بدون ماکروسافت:
۱۴ دی ۱۳۹۱
برام جالبه تو این سروصدای گوش کر کن کنونیکال برا نسخه موبایلیش ک همه جا رو ورداشته شما یه جور دیگه عمل کردید - eMan:
۱۴ دی ۱۳۹۱
نصب ویزاردی با اون حجم نجومی بستهها همون بهتر که نباشه. کتاب راهنمای لینوکس مینت رو بخونید و مزایای نحوهٔ نصب در لینوکس رو نسبت به نصب ویزاردی رو خودتون ببینیدممنون امیرجان مطلب خوبی بود.
- همایون:
۱۴ دی ۱۳۹۱
این چیزی که شما دوستان به عنوان مشکل ازش یاد میکنید، توی دنیا به عنوان یکی از برتریهای لینوکس یاد میشه!متاسفانه مشکل از کشور ماست نه جای دیگه
دنیا داره روز به روز به سمت اینترنت پیش میره و این مایین که حاضر به پذیرفتنش نیستیم (من و شما نه! مردم این کشور)
شرکتهای لینوکسی هم مطمئنا حاضر به همچین کاری نیستن. این براشون مثل یه عقب گرد میمونه! - محتبی:
۱۴ دی ۱۳۹۱
خبر اوبونتو برای موبایل تو آزادراه کار شده. به نظرم نیازی نیست اینجا هم کار بشه - علی آقا:
۱۴ دی ۱۳۹۱
مطلب جالبی بود. ممنونم. - مسعود آموزگار:
۱۴ دی ۱۳۹۱
این جریان بصورت خیلی جامع کار شده و مطلبش بزودی منتشر میشه طی یکی دو ساعت آینده. قصدمون ارائه یک مطلب جامع و همه جانبه بوده که طول کشیده.
تشکر و موفق باشید - cnevis:
۱۴ دی ۱۳۹۱
تهیه screencast از نرمافزارهای نختلق هم میتونه موثر باشه.
مثل کاری که یکی از دوستان در مورد gimp انجام دادن - سیاوش:
۱۴ دی ۱۳۹۱
1- عزیزم خودم میدونم که همۀ نرم افزارها باگ دارن، ولی باگهای بسیاری از توزیعهای لینوکس خیلی خیلی ناجور و غیر قابل تحمله! نمونش همین اوبونتو 12.10 که من خودم دو بار وسط نصبش موندم چون سیستمم قفل کرد و مجبور شدم reset کنم و آخر هم نتونستم نصبش کنم و یه توزیع دیگه رو بجاش نصبیدم! این هم یک خاطره از اوبونتو 12.10:
http://azadrah.net/2012/11/ubuntu-1210-review
خداییش ویندوز هرچقدرم آشغال باشه دیگه انقدر افتضاح نیست! بله هستۀ لینوکس بسیار کمتر از هستۀ ویندوز و مک باگ داره، ولی سیستم عامل که فقط کرنل نیست دوست من!
2- اینکه میفرمایید تعداد توسعه دهنده های لینوکس میلیونها نفره، بله حرف شما درسته و خیلی هم عالیه، ولی چه فایده وقتی صدها و شاید هزاران توزیع لینوکس وجود داره و این میلیونها نفر تقسیم شدن بر اینهمه توزیع؟! تا جایی که گاهی وقتا تعداد توسعه دهنده های همین ویندوز بیشتر از توسعه دهنده های (بعضی از) ورژنهای معروف لینوکسه! تازه توسعه دهنده های ویندوز بابت کارشون پول میگیرن بنابراین تمام وقت و انرژیشونو روی کارشون میزارن، ولی توسعه دهنده های لینوکس خیر! پس اون میلیونها نفری که گفتید موقعی میشه روی قدرتشون حساب کرد که دست به دست هم بدن و قدرتشونو روی تعداد محدودی پروژه (حداکثر 10-20 پروژه) متمرکز کنن، نه صدها پروژه. (که اکثر این پروژه ها هم موازی کاریه!)
3- بازهم میگم، نصب نرم افزار بشکل ویزاردی (از داخل هارد) در هیچکدام از توزیعهای لینوکس وجود نداره و برای نصب اینگونه فایلها نیاز به وارد کردن دستور در ترمیناله! الکی حرف نمیزنم، خودم امتحان کردم، شما هم امتحان کنید. اون یه دونه کلیکی هم که گفتید، برای نصب آنلاین از طریق software center و امثال اینهاست، نه بصورت مستقل از داخل هارد. - سیاوش:
۱۴ دی ۱۳۹۱
بسیار خوب، یه پیشنهاد:
به نصاب گنولینوکس یک آپشن اضافه بشه که در ابتدای نصب، دو گزینه رو در اختیار کاربر قرار بده، 1- نصب لینوکس + حالت ویزاردی برای novice users و 2- نصب عادی بدون ویزارد برای advanced users. و در زیر هر کدام از این گزینه ها مزایا و معایب اون گزینه بطور خلاصه به کاربر یادآوری بشه.
خوب حالا نظرت چیه ایمان؟؟!! قانع شدی؟ - cnevis:
۱۴ دی ۱۳۹۱
گسترش ویکی پدیا هم خیلی مهمه.حداقل در زمینه لینوکس صفحات ویکی پدیا زیاد دیده میشن.
مثلا اینجا http://stats.grok.se/fa/latest/%D9%84%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%A9%D8%B3 را نگاه کنید.صفحه ویکی پدیای لینوکس در ۳۰ روز گذشته بیش از 4258 بار مشاهده شده و rank این صفحه در بین کل صفحات لینوکس فارسی(از نظر بازدید) ۵۳۶ هست.
درحالیکه صفحه ویندوز http://stats.grok.se/fa/latest/%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2 در ۳۰ روز گذشته تنها 538 بار مشاهده شده و اصلا صاحب rank نیست.در مورد ویکی انگلیسی هم باز صفحه لینوکس بیشتر دیده میشه.
http://stats.grok.se/en/latest/linux
http://stats.grok.se/en/latest/microsoft_windowsاگر صفحات ویکی پدیا فارسی چه از لحاظ کیفی و چه از لحاظ کمی در زمینه لینوکس گسترش بیشتری پیدا کنند مسلما تاثیر مثبتی خواهد داشت
- cnevis:
۱۴ دی ۱۳۹۱
با عرض پوزش. صفحه ویکی ویندوز اینجاست http://stats.grok.se/fa/latest/%D9%85%D8%A7%DB%8C%DA%A9%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D9%81%D8%AA_%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2
که 2078 بار در ۳۰ روز گذشته دیده شده و rank آن 1491 - عرفان طباطبائی:
۱۴ دی ۱۳۹۱
سیاوش جان یا شما تا حالا با دبل کلیک نرمافزاری رو نتونستی نصب کنی، یا وقتی امتحان کردی خیلی وقت پیش بوده. الان دیگه هر بستهای رو میشه با دبل کلیک نصب کرد. حتی فدورا که از پکیج کیت استفاده میکنه، قابلیت نصب با استفاده از دبل کلیک رو داره. در اوبونتو هم اگر یه بسته deb رو روش راست کلیک کنی، میبینی که نوشته Open With Ubuntu Software Center ،که وقتی روش کلیک میکنی از طریق اون برات نصبش میکنه. پیش از اون هم GDebi مدیریت نصب با دبل کلیک رو بر عهده داشت.اگر نصب ویزاردی و کاملا آفلاین که شما میگی اضافه بشه، لازمش زیاد کردن حجم بسته و گنجوندن تمام وابستگیهای مربوطه در اون بسته هستش. که زیاد به صرفه به نظر نمیرسه. بله اگه بخوایم برای اینترنت ایران بگیم، مشکله که همه چیز رو از اینترنت دانلود کرد؛ اما اگر واقع بین باشیم، میبینیم این دیگه مشکل ایرانه، نه یک توزیع گنو/لینوکس. و در کشورهایی که به اینترنت پر سرعت مجهز هستن، همین قابلیت نصب اینترنتی بستهها در توزیعهای گنو/لینوکس یه مزیت به حساب میاد.
- amirHP:
۱۵ دی ۱۳۹۱
۱. باگهای تقریبا زیاد محیطهای گرافیکی در ازای تنوع بالای آنهاست. مسلمه که اگر مثل سیستمعاملهای دیگر برای لینوکس هم تنها یک محیط گرافیکی وجود داشت تعداد باگها خیلی کمتر میشد و البته دیگر تنوعی هم وجود نداشت.۲.تنوع، آزادی در خلق ایدهها…
۳.اون نصبی که شما منظورتونه هم تو لینوکس قابل پیاده سازیه. منتها بستگی به نویسندهی برنامه داره که بخواد نصب برنامهاش با پنجرهی ویزارد باشه یا نه. اما نصب آفلاین هم با پکیج منیجر قابل انجامه.
- نیما:
۱۵ دی ۱۳۹۱
از نظر من، یکی از مزایای مهم لینوکس همین قدرت خط فرمان و سبک بودنش و تنوع توزیعهاش هستش.
و همچنین اینکه کارببرانی که این مزایا رو درک میکنن به سمتش میان و هیچوقت هم هوس استفاده از ویندوز و مک به سرشون نمیزنه.
یه موقعی فکر میکردم چه خوب بود که سهم بازار توزیعهای لینوکس بسیار بیشتر از اینی بود که هست، اما به مرور به این نتیجه رسیدم که: برای بعضی چیزهای باکیفیت نباید زیاد تبلیغ کرد، کسی که دنبال کیفیت باشه و فهم درستی از سیستم عامل و کارهایی که باید بهدرستی انجام بده داشته باشه، خود به خود به لینوکس علاقمند خواهد شد. - سیاوش:
۱۵ دی ۱۳۹۱
من توی مینت 14 و zorin 6.1 (که هردو بر پایۀ اوبونتو هستن) درایوری رو که از AMD دانلود کرده بودم باپسوند .run و همچنین virtualbox مخصوص اوبونتو با پسوند .run رو با دابل کلیک نتونستم نصب کنم! هردوی این فایلها هم آخرین ورژن هستن و یک ماه پیش دانلود کرده بودم. تعداد زیادی فایل با پسوند .deb هم داشتم و هیچکدام با دابل کلیک نصب نشد!
در مورد زیاد شدن حجم بسته و سرویسها، در جواب ایمان یه پیشنهاد کردم:
به نصاب گنولینوکس یک آپشن اضافه بشه که در ابتدا کاربر برای نصب سیستم عامل دو گزینه رو در اختیار داشته باشه، ۱- نصب لینوکس + حالت ویزاردی برای کاربران تازه کار، و ۲- نصب عادی بدون ویزارد برای advanced users. و در زیر هر کدام از این گزینه ها مزایا و معایبش بطور خلاصه به کاربر یادآوری بشه.
خوب حالا نظرتون چیه؟ اینطوری بهتر نیست؟ - سیاوش:
۱۵ دی ۱۳۹۱
خوب همینه دیگه، وقتی من بدونم که اگه 10 تا کار رو در یک روز قبول کنم نمیتونم هیچکدامشو به درستی انجام بدم خوب کارهای کمتری رو به عهده میگیرم و همونا رو به نحو احسن انجام میدم. اینطوری بهتر نیست؟! آدم دوتا کار رو درست انجام بده بهتره یا ده تا کار رو بشکل ناقص انجام بده؟!
در هر صورت کاربر نهایی (مخصوصا عامۀ مردم) واسشون کیفیت و استابیلیتی مهمه و اگه چنین چیزی رو در لینوکس پیدا نکنن توقع نداشته باشید جذب لینوکس بشن. طرف از صبح تا شب سر کاره بعدش خسته و کوفته میاد میشینه پای کامپیوتر که کارهاشو انجام بده، بعد میبینه الکی کرش میکنه و برنامه نصب نمیشه و دستور ترمینال لازم داره و…، یه لگد میزنه زیرش و میره همون ویندوزو نصب میکنه، نهایتش 50 دلار هم میده و خیال خودشو راحت میکنه! خلاصه بدانید و آگاه باشید که اکثر کاربران از سیستمشون بازده و راحتی میخوان نه دردسر! قبول کنید که خیلیها از کار کردن با خط فرمان لذت نمیبرن و خیلیهای دیگه هم نه حوصلشو دارن که مرتب دنبال فرمانها بگردن و تایپ کنن و نه وقتشو دارن که بشینن یاد بگیرن.
2-بله این نوع نصب قابل پیاده سازیه ولی نمیدونم چرا توی هیچکدام از توزیعهای لینوکس پیاده سازی نشده!!!! (و با این جَوی که من میبینم به نظر میرسه که در آینده هم پیاده سازی نخواهد شد!) - فلق 91:
۱۵ دی ۱۳۹۱
دوستان عزیز منم نظر دارماینکه توزیع های لینوکس زیاد و بی فایده است موافقم باید روی یکی دو توزیع اصلی تمرکز بشه.تا این همه توزیع کیلویی در بازار هستش لینوکس به جایی نمیرسه.
متاسفانه لینوکس در دسکتاپ شکست خورده ولی در سرورو آندروید خیلی موفق بوده.هرچند میگن آندروید لینوکس اصلاح شده هستش.ولی آندروید هم علیرغم ادعاها هر ساعت مورد حمله بدافزارها و ویروس ها قرار گرفته.(به کجا دیگه میشه پناه برد)
ضمنا دوستان عزیز فحش ندهند جنبه داشته باشید الفاظ زشت باید حذف بشه.بی ادبی ربطی به ابراز عقیده نداره.ممنونم از همه - امیر حسین:
۱۵ دی ۱۳۹۱
خیلی مطلب خوبی بود! سعی میکنم توی مدرسمون با کمک دوستام این کار را بکنم. - Hadi:
۱۸ دی ۱۳۹۱
راستش نمی خواستم نظر بزارم
ولی اون دوستمون گفت که با قابلیت کلیک نمی شه بسته نصب کرد منم موافقم نمی شه
با اینکه خودم دانلود کردم برای سوزه و بعد از نصب یه بسته ی اشتباهیی که فکر کنم ورژنش نمی خود به 12.1
باعث شد بقیه ی بسته هام هم نصب نشه و فقط با خط فرمان نصب می شه
ولی یه چیز جالب که سوزه داره یاسه
که سرچ می زنی نرم افزار می یاد بد نصب می کنی
ولی نمی دونم کل نرم افزار ها و بازی های موجود توش هست یا نه
یه بدی هم داره که یه نرم افزار که برای اوبونتو هه رو سوزه کار نمی کنه
حتما یکی باید تبدیلش کنه
الانم به خاطر نکشیدن بازی و بلد نبودن آی پی دستی دادن برای دانشگاه ( تو دانشگاه چند تا آی پی و دی ان اس و .. دادن وارد کنیم تا وصل شه )
از خیر لینوکس گزشتم
ولی به نظرم راحت ترزین توزیع برای شروع سوزه هست - سعید:
۱۸ دی ۱۳۹۱
دوستان یه سوال داشتم،
از میان توزیعهای arch-base کدام بهترینه؟ (از نظر نصب بودن کدکها، پایداری و به روز بودن)؟
ممنون میشم اگه سریع پاسخ بدید. - رضا آقازاده:
۲۱ دی ۱۳۹۱
اینکه برنامه های مخصوص اوبونتو توی سوزه کار نمیکنن
طبیعیه..چون اوبونتو دبیان بیس هست…در حالی که سوزه rpm بیس هست
توی نت و شبکه که روی دست لینوکس نیومده..
میتونی با یه سرچ کوچک پیدا کنی که چطوری آی پی دستی بدی - آرش:
۲۶ دی ۱۳۹۱
سلام
من هم کاملا با نظر شما موافق هستم - امیر آریا:
۲۸ دی ۱۳۹۱
سلام خدمت دوستان عزیزمن یه کاربر کامپیوتر(همون رایانه!) هستم که از سال 1374 دارم با
کامپیوتر و سیستم عامل \”ویندوز\” کار میکنم.والا… من از زمانی که با
گنو/لینوکس آشنا شدم(حدود 3 سال پیش)الان بشدت احساس حماقت میکنم…..که چراآخه چرا 17 سال عمرم درگیر یه همچین سیستم عاملی(windows) بودم؟!!
امسال برای \”امتحان\” ویندوز8 نسخه ی نهایی رو نصب کردم(اینقدرکه تعریفشو شنیده بودم!)………میدونیدنتیجه چی شد؟تانیم ساعت میخندیدم!!!
چیزی که دیدم این بود:
ویندوز7+منوهای گنوم شل+همون خطاهای همیشگی (البته با ظاهر بهتر!)=ویندوز 8من دیگه تا آخر عمرم سراغ میکروبسافت !!! نخواهم رفت !
- رضا امیدوار:
۰۳ بهمن ۱۳۹۱
من هم دقیقا تجربه ی شما رو داشتم و دارم میرم سراغ gnu/linuxمقایسه ی این دوتا سیسنک عامل با هم اشتباست……….ویندوز مال بیسواداست….و البته بچه ها!!!!