منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

نقشه اینترنت

فکر می‌کنید نقشه اینترنت چی می‌تونه باشه؟ یه جای به خصوصیه؟ یا مقصدِ یه سفر دریایی که هزار تا چرخش به چپ و راست داره؟ مفهومی که از اسم اینترنت برمیاد چیزی نیست جز مجموع غیرمتمرکز ارتباطات بین یک سری کامپیوتر که به یه زبون واحد حرف می‌زنن. حالا چه جوری میشه نقشه اینها رو کشید؟

یک محقق ناشناس زمان زیادی گذاشته و نقشه اینترنت رو برامون درآورده. این گیک ناشناس توی یه مقاله علمی که جدیدا منتشر کرده، توضیح داده که چه جوری با یک سری هک ساده تونسته یه شبکه بات‌نت ۴۲۰٫۰۰۰ عضوی بسازه تا بتونه به کمک اون جزئی‌ترین نقشه اینترنت که تا حالا بشر به خودش دیده رو ترسیم کنه! این نقشه استاتیک خود بات‌نت هست که پراکندگی و میزان بات‌نت‌ها رو تو نقاط مختلف دنیا نشون میده.

نقشه اینترنت - بات‌نت

نقشه اینترنت – بات‌نت

 

این نقشه نه تنها نشون میده که مردم از کجای دنیا به اینترنت وارد میشن، بلکه تغییر الگوی ترافیک اینترنت در طول زمان رو هم با دقت بسیار بالا نشون میده. بله، این ممکنه، چون که این هکر به حدود نیم میلیون کامپیوتر متصل به اینترنت دسترسی داشته و می‌تونسته ارتباط بین اونها رو مانیتور کنه و نتیجه رو تبدیل به یک نمودار پیچیده و با جزئیات بکنه.

این نقشه لزوما کامل نیست، اما بسیار زیبا و بی‌نظیره. بر اساس پارامترهایی که خود محقق ارائه کرده این نقشه تقریبا منسوخ به شمار میاد، چون که فقط دستگاه‌های با IPv4 رو نشون میده. از طرف دیگه این نقشه محدود به دستگاه‌های لینوکسی بوده. و در نهایت این آمار کمی جهت‌دار به سمت کاربران ساده‌ای هست که برای کامپیوترشون پسورد مناسب نذاشته بودن. اما در مجموع و در سطح نیم میلیون کامپیوتر، این نقشه اینترنت هست در طول یک شبانه‌روز: ( عکس رو می‌ذارم تو ادامه مطلب چون یه عکس گیف ۳.۳ مگابایتی داره)

نقشه اینترنت

نقشه اینترنت

 

نگاه کنید که چطور ترافیک اینترنت همراه با روشنایی روز در سطح کره زمین حرکت می‌کنه. و یه نکته بامزه دیگه تفاوت رفتار مردم قاره‌های مختلف هست. برای مثال اروپا رو نگاه کنید. با روشن شدن هوا میزان استفاده زیاد میشه تا درست قبل از تارک شدن هوا به ماکسیمم خودش می‌رسه و قرمز رنگ هست. اما تو آمریکا تو میانه روز به ماکسیمم خودش می‌رسه و بعدش کمتر میشه. یعنی اینکه مردم اروپا ساعات غروب قبل از شب رو (ساعات پس از وقت اداری) بیشتر پای کامپیوترهاشون هستن تا آمریکایی‌ها.

نکته قابل ذکر اینه که نفوذ به ۴۲۰٫۰۰۰ کامپیوتر یک عمل غیر قانونیه. اگر این محقق در آمریکا دستگیر بشه -با کمی اغراق و کنایه- شاید به اندازه ۵۰ حبس ابد متوالی بیافته زندان! :)

این هکر گفته که این حمله‌ها شدید و خیلی سطح بالا نبوده و «بات‌نت کارنا»یی که نوشته، فقط کامپیوترهایی رو هدف قرار می‌داده که برای ورود یا اصولا نام کاربری و پسورد نمی‌خواستن، یا با نام کاربری و پسورد‌های پیش‌فرض و ساده‌ای مثل admin/admin و یا root/root وارد می‌شدن. این هکر اضافه می‌کنه که برنامه رو طوری نوشته بوده که با کمترین اولویت پردازشی اجرا می‌شده تا اختلالی تو کارکرد سیستم ایجاد نکنه. همین‌طور یادداشتی برای صاحب دستگاه می‌گذاشته و اطلاع می‌داده که از دستگاهش برای این تحقیقش استفاده کرده. حتی یه آدرس ایمیل هم می‌نوشته تا اگه کاربر اطلاعات بیشتری در مورد این پروژه و تحقیقش می‌خواست بتونه بپرسه. :)

این بابا واقعا یه گیک بوده. چرا؟ چون میگه که همه این کارها رو برای سرگرمی انجام داده. میگه «من نمی‌خواستم تمام عمرم این جمله رو به خودم بگم که چه حالی می‌داد اگه این کار رو می‌کردم یا آیا اصلا این کار با طرحی که من تو ذهنم داشتم قابل انجام بود؟» من دیدم فرصت کار روی یک پروژه در ابعاد اینترنت رو دارم. با این کار می‌تونم با یک کلیک موسم به صدها هزار دستگاه‌ دستور بدم، پورت‌اسکن کنم و نقشه اینترنت رو به شیوه‌ای که تا به حال هیچ شخصی انجام نداده ترسیم کنم و در نهایت، خودم رو با اینترنت و کامپیوتر طوری سرگرم کنم که کمتر کسی این کار رو کرده باشه.

برای دیدن جزئیات فنی بیشتر هم برید به این صفحه که خود این هکر ناشناس در مورد کارش توضیح داده.
منبع: + و +



برچسب ها : , , , , , ,