پیشگفتار
حتماً تا به حال نام این توزیع را شنیدهاید. پروژهای که ظرف مدت کوتاهی (کمتر از یک سال) به یکی از محبوبترین توزیعهای گنو/لینوکس در بین کاربران تبدیل شد. مانجارو بر پایه توزیع محبوب و قدرتمند آرچ لینوکس میباشد که خود در بین کاربران طرفداران بسیاری دارد. کار با آرچ لینوکس نیازمند دانشی نسبتاً قوی از گنو/لینوکس و نحوه مدیریت سیستم از طریق خط فرمان است؛ و همین امر یکی از دلایلی است که کاربران عادی را از این توزیع دور نگه میدارد. مانجارو با هدف کاربرپسند بودن و دسترس پذیری بیشتر، در عین استفاده از آرچ به عنوان بیس ایجاد شده است. میتوان گفت که شما میتوانید تمامی ویژگیهای آرچ لینوکس را در توزیعی کاربرپسندتر (بهتر بگویم؛ تازهکار پسندتر) داشته باشید. مانجارو به گونهای طراحی شده است که به محض نصب، قابل استفاده باشد (فلسفه Out of the Box)؛ بدین معنا که پس از نصب توزیع، میزکار، برنامههای ضروری و انواع کدکها برای پخش فایلهای چندرسانهای در اختیار شما میباشند. این توزیع برای کاربران حرفهای که میخواهند سیستم خود را از ابتدا بسازند و تنظیم کنند، یک نسخه مینیمال (بدون میزکار) در نظر گرفته است و نصب نرمافزارهای مختلف و میزکار را به کاربر سپرده است. انتشار غلطان بودن، سبکی و دسترسی به آخرین نسخه نرمافزارها از ویژگیهای دیگری است که مانجارو از توزیع مادر به ارث برده است. جالب است بدانید که این توزیع در فرانسه، اتریش و آلمان توسعه داده میشود.
ویژگیها
مانجارو فقط یک انشعاب ساده نیست و ویژگیهای منحصر به فردش آن را از دیگر آرچبیسها متمایز کرده است. بیایید با هم مروری بر این ویژگیها داشته باشیم:
۱. فرایند نصب ساده و کاربرپسند (نصابهای گرافیکی و خط فرمان)؛
۲. شناسایی خودکار سختافزارهای شما (برای مثال، کارت گرافیک)؛
۳. نصب خودکار نرمافزارها و درایورهای مورد نیاز برای سیستم شما؛
۴. مخازن جدا و مخصوص به خود، حاوی بستههای تست شده و پایدار؛
۵. قابلیت نصب ساده و پشتیبانی از نسخههای مختلف هسته لینوکس.
همراه ما باشید تا نتایج این ویژگیها را در عمل بررسی کنیم.
شروع کثیفکاری
ایمیجهای مانجارو از این صفحه قابل دریافت هستند. ما برای این بررسی، نسخه Xfce (میزکار پیشفرض) و ۶۴ بیتی این توزیع را دریافت کردیم و یک لپتاپ Gateway NV53 (با مشخصات AMD Athlon II X2, 4GB RAM, ATI RadeonHD 4200) را به عنوان سیستم برگزیدیم. لازم به ذکر است نسخه دریافتی ما ۰٫۸٫۵ بود که در میان بررسی، نسخه جدیدتر ۰٫۸٫۵٫۱ منتشر گردید که شامل باگفیکسها و کرنل جدید است. سپس فایل دریافتی را در یک USB کپی کرده و سیستم را با آن راهاندازی کردیم.
دیسک زنده
صفحه بوت لودر مانجارو چندین گزینه را برای راهاندازی دیسک زنده در اختیار ما میگذارد که آنها را در تصویر زیر مشاهده میکنید. در این لیست گزینه Hardware Detection Tool به چشم میخورد که ابزاری است که توسعه دهندگان مانجارو آن را نوشتهاند. این ابزار سختافزار شما را شناسایی و ماژولهای مورد نیاز آنها را به نمایش میگذارد.
قابلیت راه اندازی دیسک زنده با درایورهای انحصاری نیز وجود دارد، اما به دلیل پایان یافتن پشتیبانی درایور انحصاری از کارت گرافیک سیستم ما، قادر به استفاده از این گزینه نبودیم. پس از انتخاب گزینه اول، دیمنهای مورد نیاز راهاندازی و پس از مدتی میزکار ظاهر شد. میزکار Xfce در مانجارو کمی دستخوش تغییر شده است. در بالای صفحه، Xfpanel قرار دارد که در آن اپلتهای پایه و مورد نیاز کاربر قرار داده شدهاند. در پایین صفحه، داک Plank از پروژه Elementary قرار دارد که جلوه زیبایی به میزکار بخشیده است. تم مورد استفاده سیستم ادغامی از حالت تاریک و روشن بوده که تم قدیمی و زیبای Equinox را یاد آور میشود. آیکنهای زیبای Faenza نیز سیستم را مزین کردهاند. میتوان گفت تیم مانجارو در ظاهر و زیبا سازی سیستم عملکرد خوبی داشته است.
انتخاب برنامههای پیشفرض مانجارو خوب و قابل قبول بوده و فلسفه Out of the Box را کم و بیش اجرا میکند. Firefox به عنوان مرورگر وب، Thunderbird به عنوان ایمیل کلاینت و Pidgin برای گپ و گفتگو قرار داده شده است؛ اما اثری از یک تورنت کلاینت نیست. برنامه محبوب GIMP برای ویرایش تصاویر، VLC برای پخش انواع فایلهای چند رسانهای و لیبرهآفیس برای برطرف سازی انواع نیازهای اداری در سیستم حضور دارند. در قسمت بازی نیز Steam حضور دارد که گمان نمیکنم به کارمان بیاید.
سختافزارهای سیستم از قبیل وایرلس و تاچپد نیز به خوبی شناسایی شده و عمل میکردند و سیستم بازدهی قابل قبولی داشت.
نصب
مانجارو با دو نصاب متفاوت (یک نصاب گرافیکی و دیگری خط فرمان) ارائه میشود. نصاب گرافیکی مانجارو همان نصاب توزیع Linux Mint Debian ، اما بهینه شده برای آرچ بیسها است، با این وجود تنها مناسب سیستمهایی است که از بایوس قدیمی استفاده میکنند؛ بنابراین کاربران دارای کامپیوترهای مجهز به EFI، مجبور به استفاده از نصاب خط فرمان خواهند بود.
با کلیک بر روی آیکن مربوطه در میزکار، نصاب را اجرا کردیم. مراحل مربوط به نصب را در تصاویر زیر مشاهده میکنید.
اشکالی که در قسمت انتخاب منطقه زمانی مشاهده کردیم این بود که اهرمی برای حرکت در لیست مناطق وجود نداشت، اما توانستیم با کلیک بر نقشه موجود، منطقه زمانی مربوطه را انتخاب کنیم.
نصاب مانجارو دو گزینه را برای انتخاب کردن نوع نصب در اختیار کاربر میگذارد. اولین نوع، نصب معمولی و گرافیکی سیستم است که به کلی توسط نصاب انجام میشود. گزینه دوم مربوط به نصب دستی و از طریق خط فرمان است. وجود این گزینه در نصاب گرافیکی برای ما کمی عجیب بود،چون در صورت نصب دستی کاربر دیگر نیازی به نصاب گرافیکی ندارد و از همان ابتدا اقدام به نصب از طریق خط فرمان میکند. ما همان گزینه اول را انتخاب کرده و به نصب ادامه دادیم. نصاب گزینهای برای پارتیشن بندی خودکار سیستم ندارد و اگر کاربر بخواهد پارتیشن جدیدی بسازد یا حجم پارتیشنهای فعلی را تغییر دهد، مجبور به استفاده از GParted خواهد بود. انواع فایل سیستمهای معتبر در سیستم زنده حضور دارند و بدون نیاز به نصب بستههای اضافی میتوان از آنها برای فرمت پارتیشنها استفاده کرد. پس از پارتیشنبندی و خروج از GParted باید روی گزینه Refresh کلیک کنیم تا تنظیمات نشان داده شوند.
بعد از شروع نصب، نصاب یک اسلاید شو را نمایش میدهد که حاوی اطلاعات مختصری در مورد برنامههای نصب شده و برنامههای موجود در مخازن به عنوان جایگزین است.
نصب با موفقیت انجام شد و پس از ریاستارت کردن توزیع، صفحه گراب به نمایش درآمد؛ اما در فهرست آن، نام توزیع دبیان که از پیش نصب داشتیم نمایان نبود. با این حال به راه اندازی ادامه دادیم. مانجارو با موفقیت راهاندازی شد و پس از مدتی، لاگین منجر LXDM نمایان شد.
کار با مانجارو
با وارد کردن کلمه عبور، وارد محیط میزکار شدیم؛ اما زمانی که برای نمایان شدن میزکار صرف شد کمی طولانی بود (حدود ۱۹ ثانیه)، اما بعد از آن سیستم سریع و روان بود و اثری از کندی در آن دیده نمیشد. برنامهها همگی به خوبی عمل میکردند و هیچ پیغام خطایی ظاهر نشد.
کدکها و فلش به صورت پیشفرض نصب بوده و عمل میکردند و فایرفاکس پلاگین IcedTea Java را به همراه خود داشت. برنامهها همگی در آخرین نسخه پایدار خود قرار داشتند و ناپایداری از هیچکدام مشاهده نمیشد. پارتیشنها با یک کلیک سوار میشدند و برای کار با آنها نیاز به مجوز ریشه نبود.
Sudo نیز به صورت پیشفرض فعال شده و مجوزهای لازم به کاربر داده شده بود. برای کلمه عبور کاربر ریشه نیز همان کلمه عبور حساب کاربری ساخته شده در زمان نصب در نظر گرفته شده بود.
مانجارو با ابزار مخصوص به خود برای تغییر نسخه هسته لینوکس ارائه میشود. برای امتحان آن، ما تصمیم به نصب نسخه ۳٫۴ هسته گرفتیم. این ابزار علاوه بر دریافت و نصب نسخه مورد نظر هسته لینوکس، بستهها و دیگر ماژولهای مورد نیاز مربوط به هسته را نیز نصب میکند.
بستههای مورد نظر همگی دریافت و نصب شدند و سیستم با موفقیت با هسته جدید بارگذاری شد.
یکی از مشکلاتی که در استفاده از مانجارو مشاهده کردیم، صدای سیستم بود که در ابتدا کار نمیکرد اما با تغییر دادن تنظیمات میکسر و انتخاب گزینههای مناسب، صدای سیستم فعال شد. با این حال برنامه Pidgin همچنان صدا نداشت و ما را مجبور به استفاده از فرامین دستی برای حل مشکل کرد.
مشکل دیگر، Suspend و Hibernate بودند که هیچکدام به درستی عمل نمیکردند. سیستم با موفقیت Suspend میشد اما موقع بازگشت از این حالت، صفحه سیاه بود و چیزی دیده نمیشد. همانند Suspend، سیستم با موفقیت به حالت Hibernate میرفت اما موقع بازگشت، تمامی برنامهها بسته شده بودند و systemd اقدام به چک کردن پارتیشن و ریکاوری ژورنال میکرد.
مدیر بسته
مانجارو در عمق سیستم مدیر بسته پکمن را همانند توزیع مادر به همراه دارد. در رابط گرافیکی نیز دو برنامه مدیر بسته و مدیر آپدیت وجود دارند که توسط توسعه دهندگان مانجارو نوشته شدهاند. به منظور بررسی شعار توزیع در زمینه کاربر پسند بودن، تصمیم به استفاده از این دو رابط گرافیکی گرفتیم. برنامه Software Update در گوشه سمت راست و بالای صفحه نمایان است و میتوان با راست کلیک بر آن و انتخاب گزینه Install/Check for updates، رابط کاربری را اجرا کرد. پس از اجرای آن، فهرستی از بستههای قابل به روز رسانی نمایش داده میشود که با کلیک بر گزینه Apply میتوان به روز رسانی را آغاز کرد.
در ابتدا فقط نام دو بسته pacman و manjaro-system برای ما نمایان بود. پس از آغاز به روز رسانی، پیغام خطایی مبنی بر تداخل وابستگیها نمایان شد. با رجوع به خط فرمان و اجرای دستی پکمن، متوجه شدیم که نسخه جدید آن با یکی از بستهها تداخل دارد. برای حل مشکل به سایت مانجارو مراجعه کرده و باخبر شدیم که مخازن این توزیع تغییر نام یافتهاند و کاربران دارای نسخه ۰٫۸٫۵ و نسخههای قبلی مجبور به تغییر دستی این مخازن هستند. اما همانطور که ذکر شد، در حین بررسی ما نسخه جدیدتر ۰٫۸٫۵٫۱ انتشار یافت که این مشکل را حل کرده است.
پس از حل مشکل با دستورالعملهای موجود در سایت مانجارو، به روز رسانی دیگر بستهها آغاز شد و مدیر آپدیت کار خود را با موفقیت به پایان رساند. نصب و حذف بستهها از مدیر بسته گرافیکی نیز با موفقیت انجام میشد و از سرعت کافی و مناسبی برخوردار بود.
برای تست اعمال بعد از نصب مدیر بسته، اقدام به نصب Virtualbox کردیم. عمل نصب با موفقیت به پایان رسید و ماژولها نیز در سیستم نصب شده بودند و برنامه برای اجرا تنها به یک ریاستارت نیاز داشت.
مدیریت مخازن این توزیع (پس از تغییر اخیر) جالب و فنی بوده و به طور خودکار لیست آخرین میرورهای فعال را از مخازن دریافت و آنها را به ترتیب سرعت مرتب میکند.
ورود بستههای جدید از مخازن آرچ به مخازن پایدار مانجارو با کمی تأخیر صورت میپذیرد. دلیل آن تست بیشتر بستهها برای زدودن باگهای احتمالی است. مخازن مانجارو به سه دسته testing, unstable و stable تقسیم میشوند که میتوان با گنجاندن گزینه Branch=BRANCH در فایل /etc/pacman-mirrors.conf ، دسته مورد نظر بستهها را مشخص کرد.
سخن آخر
نمیتوان به قطع گفت که مانجارو توزیعی مناسب برای کاربران تازهوارد است؛ بلکه بیشتر برای کاربرانی است که از پیش تجربه کار با توزیعهای گنو/لینوکس را داشته و میخواهند توزیعی حرفهایتر را انتخاب کنند یا به توزیع آرچ لینوکس نزدیک شوند. تیم فعال مانجارو، عیبهای پدیدار شده در هر نسخه را به سرعت برطرف میکند و آپدیتهای مربوطه را در زمان کمی در اختیار کاربران قرار میدهد؛ و توزیع با هر نسخه جدید بهتر و بهتر میشود. عیبهای کوچکی ممکن است در جاهای مختلف سیستم به چشم بخورند که برای یک توزیع همیشه به روز و جوان چندان دور از انتظار نیست و میتوان آیندهای روشن را برای مانجارو در انتظار داشت.
شما چه تجربهای از کار با این توزیع دارید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما و جامعه کاربری مطرح نمایید.
30 دیدگاه برای این نوشته:
وب نوشت:
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
بسم الله؛
من معمولا کمی وسواس دارم توی انتخاب یک توزیع و اگه قرار باشه با چیزی غیر از آرچ کار کنم اوبونتو و مینت رو ترجیح میدم….اما کنجکاو شدم این توزیع رو یه تستی بزنممحتبی:
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
آیا مخزن aur واسه این توزیع نیز کار میکند.
آیا رابط گرافیکی پکمن بستههای aur را نیز ساپورت میکند.
آیا رابط گرافیکی که واسه پکمن نوشتن واسه آرچ هم کار میکنه
ممنون بخاطر معرفی این توزیع اتفاقا همین امردز تو دیسترو واچ داشتم بررسیش میکردم. وقتی دیدم یه ریویو ازش گذاشتین خیلی خوشحال شدم
دمت گرمhamidTB:
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
با درودمتاسفانه لینک دریافت فایل iso مربوط به سایت http://sourceforge.net هست که متاسفانه به روی IP ایران بسته هست
Vampir3:
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
مخزن aur واسش کاار میکنهVampir3:
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
هیچ کدوم از لینک هاش روی آیپی ایران بسته نیست، من خودم دیشب نسخه ی 0.8.5.2 رو دانلود و نصب کردم!
این لینکیه که من ازش استفاده کردم
http://kaz.dl.sourceforge.net/project/manjarolinux/release/0.8.5.2/manjaro-xfce-0.8.5.2-x86_64.isoVampir3:
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
ممنون، بررسی مختصر و مفیدی بود. به نکات کاملا درستی توی بررسیتون اشاره کردید و مشکلاتی که گفتید کاملا درست بود. البته با نصب ویرایش های دیگرش ممکنه مشکلات دیگری هم وجود داشته باشه (به عنوان مثال من نسخه 0.8.5 رو با میزکار سینامون دانلود کردم که اگه محیط سینامون رو رستارت میکردم دیگه نمیشد جایی کلیک کرد، و مشکل دیگه لایوت صفحه کلید بود که جایی برای اضافه کردن لایوت جدید پیدا نکردم)
در هر صورت، من توی توزیع های نو پا به آینده ی مانجارو و کلاورلیف (توزیع جدید تیم فوذونتو) خیلی امیدوارم
باز هم ممنون (فقط محض اطلاع :) نسخه 0.8.5.2 هم دیشب منتشر شد )ایسان:
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲
توزیع جدید تیم Fuduntu اسمش FuSE است که قراره از اوپن سوزه انشعاب بشه!Vampir3:
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲
نه دوست عزیز :) نامش به Cloverleaf تغییر پیدا کرد :) و درسته، بر مبنای اوپن سوزی خواهد بود :)علی آقا:
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲
به نظر من که هیچ دلیلی جز کنجکاوی برای استفاده از این توزیع وجود نداره. توزیعی مثل مینت تموم اهداف این پروژه رو به نحو بسیار بهتری ارائه میکنه. بر پایه آرچ بودن هم براش مزیتی نداره چون هدفش گروه دیگه ای از کاربران هست.محتبی:
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲
میشه لطف کنید بستهی مربوط به رابط گرافیکی پکمن رو یه جای آپلود کنید تا من رو آرچ نصب کنم ببینم ججوریه؟
هرچی تو اینترنت گشتم نتونستم پیداش کنم.حامد سپهر:
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲
عاشق بررسیهای توی لینوکس رویو هستم :ی همیشه میخواستم کار با آرچ رو تجربه کنم ولی اینکه همه چیز رو باید خودم روش نصب میکردم جلوم رو میرفت. حالا با این توزیع احتمالا به سراغ آرچ برم :)عباس:
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲
من این توزیع رو با میز کار kde نصب کردم ، بدون هیچ گونه ایرادی کار میکرد !
به نظر من این توزیع آینده بسیار خوبی در حد مینت خواهد داشت .میثم:
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲
ممنون از اینکه بررسی این توزیع رو هم گذاشتید من خودم فکر کنم یه هفت هشت توزیع لینوکس رو تست کردم بعضی ها خیلی راحتن بعضی ها خیلی خوشگلن بعضی ها خیلی ساده ان ولی تو همه ی توزیع هایی که تست کردم می تونم بگم که آرچ قوی ترین و باحال ترین و پایدارترین توزیعی بود که داشتم واقعا هیچ وقت رو سیستم من هنگ نمی کرد فقط دوتا ایراد میشه گفت (اگه خیلی بخوام سخت بگیرم ) اولیش نصب نسبتا مشکل و سنتی بود که داشت ( البته تیم توسعه اش فکر کرده که سیستم نصبش به اندازه کافی سخت نبوده و اون رو سخت تر هم کرده D: ) دومیش هم بعضی وقت ها بعد از آپدیت ها یه سری از برنامه ها دچار مشکل میشد مثلا گنوم بالا نمیومد یا کرومیوم کار نمی کرد و تو گوگل هم سرچ می کردیم همه می گفتن که باید صبر کنیم تا باگها برطرف بشه ( و من تو این مدت باید از استفاده از اونها محروم باشم ) مانجارو هم دقیقا همون آرچ هست ولی بدون اون ایرادات واقعا به همون خوبی آرچ بود برام با پکمن قدرتمند و همیشه به روز به همه کسانی که تجربه کار کردن با لینوکس رو داشتن پیشنهاد می کنم که حتما امتحانش کننعرفان:
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲
من یک مدت از این توزیع استفاده میکردم. مشکلاتی که در رابطه با pacman گفتید در این نسخه وجود داشت اما خوب این مربوط به manjaro نبود. یکی دیگر از حسن های این توزیع repository هایی هستند که اضافه شدند. مثلا میشه با دستور pacman نرم افزار yaourt رو نصب کرد. پشتیبانی از سخت افزارها بسیار عالیه. وایرلس من رو هیچ توزیعی به صورت پیش فرض نمیشناخت به جز manjaro.
به صورت کلی با نتیجه گیری انتهایی شما موافقم. این توزیع برای کاربرانی خوبه که با arch یک آشنایی کمی دارند. یکی از مشکلات این توزیع هم اینه که wiki قوی نداره که با مراجعه به ویکی قدرتمند Arch این مشکل هم حل میشهSaeed Iranzad:
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲
سلام
گمون کنم بتونید از AUR بگیرید. در ترمینال بزنید: yaourt pacman
(البته روی مانجارو اینجوری کار میکنه؛ روی آرچ هم باید بشه)Saeed Iranzad:
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲
مینت خیلی توزیع خوب و کاربرپسندیه.
ولی مانجارو دو ویژگی داره:
1- نشر غلتان؛ یعنی هیچوقت تاریخ گدشته نخواهد شد و شما به نصب نسخه جدید نیاز ندارید.
2- باز به همون دلیل شما میتونید همه چیز را تغییر بدهید. من سینامون دانلود و نصب کردم و بعد ماته را نصب کردم و سینامون را پاک کردم. بدون نصب دوباره توزیع. این کار در نشرهای استاندارد غیرممکنه.علی آقا:
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲
مینت هم نسخه غلطان داره: LMDE
در مورد ویژگی دوم هم با توجه به اینکه LMDE هم غلطان هست پس اون هم مشکلی نخواهد داشت.Vampir3:
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲
مینت هم اوایل کارش وضع مشابه با چیزی که شما میگید رو با اوبونتو داشت غیر از اینه؟ اما الان تبدیل شده به محبوب ترین توزیع لینوکس (حداقل از دید دیسترو واچ)
اگه قرار بود توسعه دهنده های مینت اینجوری فکر کنند الان به اینجا نرسیده بودن :)mehroo:
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲
آینده ی این توزیع خیلی خیلی بهتر از مینت خواهد بود من اینو روی چندین سیستم نصب کردم همگی عالی جواب دادندبرسی شما کامل نبود اما خب مفید بود. بخش سافتوار سنتر جاموند
تنها مشکلی که من دیدم توی این توزیع مصرف باطریش بود که توی بهترین حالت روی لپتاپ حدود 2 ساعت کار کرد داشت البته میشه این مشکلات را با نرم افزار حل کرد اما خب باز هم خیلی پر مصرف هستش نصبت به میز کار ایکس اف سی ای
سجاد:
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲
سلام و تشکر از بررسی و معرفی مثل همیشه عالیتونمن دیروز خفیال ایزوی کی دی ای مانجارو رو گرفتمو خواستم رو لپ تاپم نصب کنم ولی اصلا وارد محیط لایو نشد مجبور شدم تو محیط متنی نصبش کنم ولی بعد نصب هم رو ران لول tty1 بالا اومد هرکاری هم کردم نشد برم تو محیط گرافیکی !!!!
مشکل چیه ؟!!! واسه نصب درایورهای گرافیک و وایرلس باید اینترنت داشت ؟؟؟ اصلا چرا وارد محیط گرافیکی تو حالت لایو نمیشه ؟؟؟
لطفا راهنمایی کنین
ممنون
hadi:
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
من خواستم نصبش کنم
می گه فایل روت بساز یه چیزی توش کپی کن
من مینت/اوبنتو/ سوزه رو بدون مشکل نصب کردم خودشو تنظیمات داشتن همه چیز رو تنظیم می کرد
این نداره یه آموزش کامل از نحوه ی پارتیشن بندی و نصب و اینکه چی رو باید تو روت کپی کنم می زارین !!!hadi:
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
http://desktoplinuxreviews.com/wp-content/uploads/2013/04/Manjaro-0.8.5-Install-Assign-Root-Partition.jpgعکسه مشکل رو حل کرد.
hojy:
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲
بررسیت عالی بود عرفان جان!
مخصوصا تکه آخرش!mohsen-rashidi:
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲
این پیام از مانجارو نسخه سینامون نوشته میشه.
از لحاظ شناسایی سخت افزارا هیچ مشکلی نداره و تمام اجزا به درستی کار میکنن.
سیستم بسیار روون و بدون مشکل داره کار می کنه که با پونصد مگ آپدیتی که امشب می خوام بگیرم مطمئنم بهترم میشه.
چندتا مشکل کوچیک به خاطر تازه وارد بودنم به دنیای آرچ داشتم که اونم با استفاده از کانال آی آر سی archlinux# در کسری از ثانیه حل شد.
نکته ایی که من خیلی خوشم اومد این بود که در حالت لایو، تیم مانجارو یه پی دی اف خیلی غنی ساخته بودن که راهنمایی های خیلی خوبی برای نصب و استفاده از سیستم توش بود.در کل توزیعی که تو مدت یک سال به این چنین محبوبیتی برسه میشه آیندهی خیلی خیلی خوبی براش متصور شد.
به شخصه امیدوارم که موفق باشه.hadi:
۰۴ خرداد ۱۳۹۲
یکی بگه چطور می شه زبان رو با آلت شیفت یا کلید های ترکیبی عوض کرد تو این توزیع
لطفا عکسشم بزارین هی توی کی لوگ می گردم نیست
خواهشا نگین اونجاست هر چه گشتم نبود
عوض کردن فارسی به انگلیسی با کلیدای ترکیبیاگه هم کد می گین که با کلید ترکیبی عوض کنه یه کدی بدین که هر دفعه بد روشن شدن نیاز نباشه بزنم
Saeed Iranzad:
۰۵ خرداد ۱۳۹۲
سلام
هادی خان
برو به System>Preference>Keyboard shortcuts>Layout
و Option و بعد در لیست Keys to change layout هر کدوم را خواستی انتخاب کن.hadi:
۰۹ خرداد ۱۳۹۲
فعلا از کد setxkbmap -model pc104 -layout us,ir -option grp:alt_shift_toggle
استفاده می کنم اصلا تو سیستم
Preference وجود ندارد
-کد رو جادی قبلا داده بود بهمSaeed Iranzad:
۱۰ خرداد ۱۳۹۲
بله؛ اگر شما سینامون دارید در منو دیده نمیشه.
ولی برای ماته هست.
باید در ستینگ باشه.محمد:
۱۵ خرداد ۱۳۹۲
ممنون بابت معرفی من اولین تجربم با مینت ۱۵ واقعا افتضاح بود ولی این عالی خوب کار میکنهوحید:
۰۵ تیر ۱۳۹۲
سلام
لینک دانلودش از sourceforge کار نمیکنه. خود sourceforge نمیزاره دانلود کنم.
آخرین نسخه الان ۰.۸.۶ هست. کسی لینکی از آخرین نسخه نداره که کار کنه؟
ممنون