تیم توسعه دهنده KDE طی روزهای اخیر نسخه دوم پلاسما اکتیو را با بهبودهایی در کارایی و پشتیبانی از سخت افزارهای بیشتر تحت مجوز LGPL منتشر کرد. پلاسما اکتیو با وجود اینکه یک رابط گرافیکی پیشرفته بود اما فقط بر روی معدودی از تبلتها نظیر ExpoPC و ViewSonic ViewTab نصب می شد. در طی دو ماه که از ارایه نسخه ۱ آن می گذشت، تیم KDE توانست پلاسما اکتیو را بر روی دستگاههای بیشتری آماده کند که برای نمونه میتوان ARCHOS 9G ، BeagleBoard و تبلتهای دارای پردازنده Nvidia Tegra 2 و HP Touch Pad را نام برد.
علاوه بر بهبود کارایی و توسعه پشتیبانی از سختافزارها، تیم KDE بر روی رابط کاربری نیز تغیبیراتی اعمال کردهاند؛ برای نمونه میتوان سیستم context sensitive recommendations را نام برد که با توجه به صفحات و برنامههایی که بیشتر مورد توجه کاربر بودهاند و نیز سایر فعالیتهای کاربر، مناسبترین عملکردها را با توجه به این ارزیابیها ارائه میدهد. Activities در Plasma Active همانند ویژگی مشابه در دسکتاپ KDE عمل میکند با این تفاوت که برای تبلتها بهینهسازی شده است و در آن افزودن ابزارکها و سوییچ بین آنها راحتتر صورت میگیرد.
این نسخه از QT 4.7.4 استفاد می کند و از برنامههای بهینه شدهای همچون Calligra Active که مجموعه اداری آینده KDE به شمار میرود و جایگزین KOffice خواد شد بهره میبرد. این ابزار از تمام فرمتهای مطرح پشتیبانی کرده و عملکرد مناسبی دارد. همچنین یک مرورگر مبتنی بر وبکیت و یک نمایش دهنده تصاویر و نیز نرم افزار Bangarang برای نمایش ویدیوها در نظر گرفته شده است. بهعلاوه، مجموعه Kontact و یکسری از نرمافزارهای KDE که برای تبلتها بهینه شده اند نیز این نسخه را همراهی میکنند.
تنظیمات KDE برای Plasma Active شامل تغییراتی بوده است که از جمله این تغییرات می توان به بهینهسازی کنترلها و تنظیمات بهتر برای صفحات لمسی و کارکرد بهتر با دست اشاره کرد.
جهت اطلاع دقیقتر از ویژگیهای این نسخه به نکات انتشار رسمی و برای مطالعه راهنمای دریافت و نحوه نصب Plasma Active بر روی دستگاههای سازگار، به ویکی مربوطه مراجعه نمایید.
شایان ذکر است که امکان آپگرید از نسخه اول به نسخه دو پلایما اکتیو فراهم نمیباشد.
4 دیدگاه برای این نوشته:
- حسین:
۲۵ آذر ۱۳۹۰
یعنی میشه اون رو روی اندرویدی بادابی استفاده کرد؟(مثلا تبلت SAMSUNG Galaxy Tab 10.1 3G 16G ) - zobila:
۲۵ آذر ۱۳۹۰
ای کاش یه هسته جداگانه براش بنویسن تا بشه ازش به صورت یه سیستم عامل استفاده کرد نه فقط یه رابط گرافیکی که نیاز به سیستم عامل داشته باشه برای اجرا. - ابوالفضل:
۲۶ آذر ۱۳۹۰
فکر نکنم آخه واسه ARM بهینه نشده.شده؟ - احسان:
۰۲ دی ۱۳۹۰
برای ARM بهینه شده و در حال تکمیل شدنه به عنوان مثلا تگرا 2. و در آینده تگرا 3.