منبع اصلی نوشتار زیر در این لینک قرار دارد

Razor-qt سبکی با طعم Qt

پس از تصمیم تیم Gnome برای ایجاد تغییرات بنیادی روی نسخه‌ی سوم میزکار خود، میزکارهای جدیدی به سرعت پا به عرصه‌ی رقابت گذاشتند. نام‌هایی مثل cinnamon ،mate ،unity و… میزکارهایی که البته همگی بر پایه‌ی گنوم و کتابخانه‌های GTK بودند. از زمان پیدایش میزکارهای گرافیکی روی لینوکس تنها یک میزکار محبوب وجود داشت که از فریم‌ورک Qt استفاده می‌کرد و آن هم همان KDE بود که به حق هم تمام نیازهای کاربران را پاسخ می‌دهد؛ اما میزکار کامل، شلوغ و سنگینی بود و احتیاج به یک میزکار دیگر که با Qt نوشته شده و سبک‌تر باشد بسیار حس می‌شد تا این که در سال ۲۰۱۰ گروهی با استفاده از کتابخانه‌های Qt شروع به نوشتن میزکار جدیدی به نام Razor-qt کردند. این میزکار که تا این لحظه به نسخه‌ی ۰.۴.۱ خود رسیده برای مدیریت پنجره‌های خود از OpenBox استفاده می‌کند اما می‌تواند با سیستم مدیر پنجره‌های معروف دیگری مثل fwwm2, Kwin (و انشعاب‌هایش مثل xFWM که مدیر پنجره‌ی پیش فرض xfce است) نیز تنظیم شود.

 

مرور کلی

ما این میزکار را با مدیر پنجره‌ی OpenBox آزمایش می‌کنیم. پس از لاگین با یک صفحه‌ی ساده مواجه می‌شویم که دو ویجت را در خود جای داده؛ یک ساعت و ویجتی مانند Folder view در KDE. یک تولبار هم در پایین صفحه قرار دارد که ۴ ابزار مختلف به منظور نمایش ساعت، حرکت بین دسکتاپ‌های مختلف، نمایش منوی برنامه‌ها و اجرای سریع برنامه‌های خاص را در خود جای داده است.

\"\"

منوی اصلی این میزکار برنامه‌های موجود را در دسته بندی‌های مناسبی قرار داده که می‌توانید آن‌ها را ویرایش کنید که البته همه‌ی تنظیمات در یک فایل متنی وجود دارد و برنامه‌ی گرافیکی برای این کار در اختیار نیست.

 

\"\"

 

این میزکار دارای مرکز تنظیمات مختصری هم هست که برای شخصی سازی تنظیمات ساده‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد.

\"\"

تولبار این میزکار علاوه بر حالت عادی دو آپشن icon only و text only را در اختیار می‌گذارد. قابلیت اضافه و حذف کردن ۶ ویجت هم برای تولبار در نظر گرفته شده که شامل امکانات ساده‌ای مثل task manager, clock, task switcher, application launcher و… می‌شود.

\"\"

همچنین می‌توان با انتخاب گزینه‌ی ویرایش میزکار به اضافه، کم، جابجا و تغییر اندازه‌ی ویجت‌های موجود روی دسکتاپ پرداخت که در حال حاضر تعدادشان تنها به سه عدد می‌رسد. ساعت، icon view و یک وبجت برای نمایش یک قطعه نوشتاری.

\"\"

 

از دیگر امکانات این میزکار وجود یک لانچر همانند krunner است که با کلیدهای Alt+F2 ظاهر می‌شود.

\"\"

علاوه بر تغییر ویجت‌های دسکتاپ و نوار ابزار، امکانات دیگری نظیر قابلیت تغییر آیکون‌ها و تغییر نشان‌گر موس نیز برای شخصی‌سازی در دسترس است. در زیر تنظیمات دیگر این میز کار را می‌بینید.

\"\"

 

در نهایت گرچه این میزکار در نسخه‌ی آزمایشی قرار داشته و در مواردی، مخصوصا در ویرایش و شخصی‌سازی دچار اشکالاتی می‌شود، اما در حد یک میزکار ساده، روان و سریع می‌تواند کار خود را به خوبی انجام داده و تنها گزینه برای کسانی است که فریم‌ورک Qt را دوست دارند و از امکانات زیاد KDE گریزانند.

شما در مورد وضعیت فعلی و یا راه آینده این محیط سبک مبتنی بر Qt چه نظری دارید؟ نظر و یا تجربه کار خود را در مورد Razor-qt از طریق کامنت‌های همین پست با دیگر خوانندگان LinuxReview به اشتراک بگذارید.

 

10 دیدگاه برای این نوشته:

  1. \'\'مجتبی:

    ۱۲ تیر ۱۳۹۱
    من که تا حالا میز کاری بهتر از kde ندیدم. داشتن تنظیمات زیاد یه غنیمت تا یه عیب.
  2. \'\'amirHP:

    ۱۲ تیر ۱۳۹۱
    برا خیلی‌ها که حوصله‌ی تنظیم کردن و پیچیدگی رو ندارن سادگی یه غنیمته
  3. \'\'karux:

    ۱۲ تیر ۱۳۹۱
    مرسی!
    اتفاقا من داشتم ی پست مینوشتم درباره ی 27 تا دسکتاپ آزاد و متن باز خوب با این یکی میشه 28 تا! از این بابت ممنونم!
    من واقعا این رو نمیدوم که چرا اینقدر مقاومت هست ولی به نظر من هیچی بهتر از همین GNOME Shell 3 نمیشه! آخه چیش بده؟
  4. \'\'mastershot:

    ۱۲ تیر ۱۳۹۱
    اون ویجت هایی که توو عکس هست ویجت های پلاسما نیست!؟ razor با پلاسما سازگاری داره؟
  5. \'\'amirHP:

    ۱۳ تیر ۱۳۹۱
    نه اصلا از پلاسما استفاده نمیکنه… اون طوری که تو سایتش گفته «باور میکنید که مدیر پنجره های kwin رو بدون پلاسما به کار میبریم»
  6. \'\'eMan:

    ۱۳ تیر ۱۳۹۱
    مقاومت نیست پویا جان تفاوت توی دید کاربران مختلفه
    یه نفر مثل من با هر میزکاری کار کنه بر میگرده سر KDE یه نفر از گنوم نمی‌تونه دل بکنه
    البته از نظر امکانات هم بخوای مقایسه کنی هیچکدوم با KDE قابل قیاس نیستند
    —–
    امیر جان ممنون بابت معرفی این میزکار. راستش یه بار تستش کردم ولی باز برگشتم سر KDE
    ولی در کل حرکت خیلی خوب و رضایت بخشیه این Razot-Qt
  7. \'\'احسان:

    ۱۳ تیر ۱۳۹۱
    مرسی امیر اچ پی. من تازه با کی دی ایی آشنا شدم و روی اوبونتو نصبش کردم ولی همونطوری که توی مقاله ات گفتی خیلی سنگینه و مخصوصن اینکه من روی asus eepc نصبش کردم و مشکل با تاخیر لود شدن محیط کی دی ای رو دارم. امیدوارم نسخه فاینال کیو تی هرچه سریعتر منتشر بشه.
  8. \'\'karux:

    ۱۳ تیر ۱۳۹۱
    میدونید قشنگی این جا تو چیه؟ شما KDE دوست دارین من GNOME Shell دوست دارم یکی Razot-Qt رو دوست داره اون یکی Xfce دوست داره اما هیچ کدوم همدیگه رو مجبور به استفادش نکردیم (مثل ویندوز اکسپلورر!) و این خیلی خوبه که اینجا هرکی هر سلیقه ای که داره میتونه داشته باشه!
  9. \'\'مجتبی:

    ۱۳ تیر ۱۳۹۱
    اتفاقا من هم asus eeepc 1001px دارم که سیستم ضعیفیه ولی هیچگونه سنگینی احساس نکردم
  10. \'\'deli:

    ۱۸ تیر ۱۳۹۱
    منم kde 4.6.5 رو حدود یک سال ونیم پیش روی جنتو نصب کردم والان هم دارم باهاش کار می کنم و به نظرم خیلی هم سریع هست .تا حالا هم که من ندیدم کرش کنه اگه وقتم آزاد بشه می خوام آپدیتش کنم برای تفنن هم سده گاهی اوقات از GNOME shell استفاده می کنم اما باهاش حال نمی کنم(این نظر شخصی من هست)

\"ارسال



برچسب ها : , , , , , , ,